Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою успішно представила спільний стартап-проєкт на Demo Day навчального курсу з Design Thinking і виборола можливість проведення акселерації проєкту на другому етапі програми. У жаркому фіналі вони змагалися з кращими командами, але пройшовши шлях у 7 тижнів плідного навчання, прокачали свої soft skills і точно знали як найкраще пітчити свій проєкт аби точно не залишити байдужими жодного члена журі.
Учасниками програми стали майже 100 здобувачів із різних університетів по всій Україні. До фіналу дійшли шість сильних команд з не менш потужними проєктами-стартапами. До журі увійшли: директор Наукового парку Львівської політехніки, СЕО громадської організації Tech Startup School, д.е.н., професор, почесний амбасадор міста Львів Назар Подольчак, сертифікована тренерка з креативного мислення, д.е.н., професорка, консультантка Міністерства економіки та міністерства освіти і науки України з питань трансферу технологій та інтелектуальної власності, авторка підручника «Креативне мисленння» Олександра Мрихіна, керівниця проєктів і програм УФС Ольга Федоренко, менеджерка з розвитку інновацій Наукового парку Київського університету імені Тараса Шевченка, менторка команд стартапів Поліна Александрова.
InterHEI Food and Health Innovators Ukraine реалізовується Науковим парком Національного університету «Львівська політехніка», Науковим парком Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Vacuum Deep Tech Accelerator у партнерстві з Українським фондом стартапів. InterHEI Food and Health Innovators Ukraine є частиною проєкту InterHEI, пан’європейського консорціуму, що реалізує Міждисциплінарну програму сприяння підприємництву у вищих навчальних закладах. InterHEI під керівництвом Варшавського університету об’єднує партнерів консорціуму з Греції, Італії, Польщі, Сербії, Словаччини, Іспанії, Туреччини та України, надаючи високоякісні знання та найкращі практики у сфері харчування та охорони здоров’я.
Курс Design Thinking від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine передбачав навчання українських студентів, які мають ідеї стартапів у сфері харчових продуктів та охорони здоров’я, навчаються на відповідних спеціальностях або зацікавлені у дослідженнях у цій галузі. Перша частина програми була спрямована на допомогу учасникам курсу краще збагнути дизайн-мислення як підхід до розв’язання складних проблем та створення інновацій у галузі харчових продуктів та охорони здоров’я. Друга частина програми пропонує акселерацію для найкращих стартапів, які мають інтерес до створення конкурентоспроможних інноваційних компаній. Учасники отримають практичні навички щодо новітніх харчових і медичних технологій та тенденцій досліджень, що дозволить їм продемонструвати результати програми під час Demo Day за участі галузевих експертів, партнерів і фіналістів програми.
Учасники вдячні тренерам і спікерам за отриманні цінні знання та новий досвід у сфері розвитку і просування стартапів й готові вирішувати нові завдання під час проведення акселерації.