Н У Х Т

Коли спілкування і навчає, і збагачує

01 жовтня 2021

Коли спілкування і навчає, і збагачує

Дистанційне навчання ніколи не було на заваді вивченню англійської мови в нашому університеті, а навпаки, мотивувало викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації випробовувати різні засоби комунікації, зокрема й ті, що віднедавна широко використовуються в освіті. Відеоконференції в онлай-режимі продемонстрували студентам групи МП-2-9 багато практичних перевагах, особливо коли у обговоренні тем іноземною мовою беруть участь носії мови. 

На зустрічі з українськими студентами американська старшокласниця з м. Гарвард, що у штаті Масачусетс, Марія Михайлик розповіла про насичене життя місцевої громади, про турботи шкільної молоді, а також про свої захоплення та плани на майбутнє.

Гостя вдумливо відповідала на запитання про поширені способи комунікації у молодіжному середовищі. З’ясувалося, що її ровесники надають перевагу текстовим повідомленням, а мобільний телефон переважно використовують для спілкування з рідними чи для різних коротких повідомлень. Студенти з подивом дізналися, що телефонні апарати є практично в кожному будинку і потрібні для зв’язку з різними установами, наприклад, щоб домовитися про візит до лікаря. Коли заклади зачинені, у пригоді стає голосова пошта. 

Марія охоче спілкувалася з НУХТівцями і дала згоду на майбутні зустрічі, адже володіє кількома мовами (англійською, українською, норвезькою та іспанською). Її життєвий досвід показує, наскільки важливим є мовне середовище чи, принаймні, регулярна взаємодія з носіями мови. І найголовніше – такі зустрічі світоглядно збагачують, стимулюють до саморозвитку, мотивують у навчанні. 

Опублікований: 01-10-2021
Читайте також:
Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ

3 грудня 2019 року студент 3 курсу спеціальності «Туризм» Сергій Ткаченко відвідав середню загальноосвітню школу №122 м. Києва, у якій навчався, з метою проведення проофорієнтаційного заходу для учнів 9-10 класів. Сергій поділився з молодшими колегами цікавими моментами навчання і дозвілля та запросив на наступний День відкритих дверей НУХТ, що ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ 04 грудня 2019

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 червня 2021

Друковане слово поєднало Схід і Захід

До дня Святого Миколая студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ придбали патріотичну літературу для вихованців Слов’янської школи. Філософські роздуми Василя Сухомлинського, поезія Ліни Костенко, історія українського козацтва, розповідь про Героїв Небесної Сотні, події в Криму, енциклопедична література – це неповний пере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друковане слово поєднало Схід і Захід 20 січня 2017

Успішні проєкти у сфері гостинності Львова – у фокусі зустрічі викладачів університету зі здобувачами коледжу НУХТ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжується марафон освітніх лекторіїв для здобувачів коледжів і, звісно, викладачі не могли оминути увагою майбутніх фахівців ресторанного бізнесу у гастро-столиці України, які навчаються у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Про тенденції і перспективи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні проєкти у сфері гостинності Львова – у фокусі зустрічі викладачів університету зі здобувачами коледжу НУХТ 26 листопада 2021