Н У Х Т

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук

06 грудня 2019

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук

5 грудня 2019 року кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук. Подвійне свято у цей день і у їх наукового керівника, доктора сільськогосподарських наук, професора Людмили Пешук, яка очолювала кафедру 17 років, – захистилися старший викладач кафедри Оксана Москалюк (тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології м’ясопродуктів лікувально-профілактичного призначення», офіційні опоненти – доктор технічних наук професор, завідувач кафедри харчових технологій Львівського торгівельно-економічного університету Центральної спілки споживчих товариств України Ігор Ощипок і доктор технічних наук; професор, завідувач кафедри технології м’яса Харківського державного університету харчування та торгівлі Марина Янчева) та здобувач із 20-річним досвідом роботи в галузі, головний технолог ТОВ «Тріо ТАД» Олександр Горбач (тема дисертаційної роботи – «Розробка технології варених ковбасних виробів із комплексом тваринних білків і харчових волокон», офіційні опоненти – доктор технічних наук Марина Янчева і доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Одеської національної академії харчових технологій Наталя Поварова).

У зв’язку з євроінтеграційними процесами та запровадженням стандартів соціально орієнтованої економіки в Україні доведено ефективне функціонування продуктів лікувально-профілактичного призначенням із впровадженням розроблених інновацій, зокрема в м’ясній галузі. Дослідження здобувачів спрямовані на розроблення м’ясних продуктів лікувально-профілактичного призначення разом із відділами остеопорозу та геротдієтики ДУ « Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України», представники якого були присутні на захисті.

Роботи викликали зацікавленість у членів спеціалізованої вченої ради Д 026.058.03 своєю неординарністю та перспективністю розробок. Здобувачі впевнено представили результати своїх досліджень й дали аргументовані, змістовні відповіді на усі запитання та зауваження присутніх. Члени спеціалізованої вченої ради одностайно проголосували за присвоєння Оксані Москалюк і Олександру Горбачу наукових ступенів кандидатів технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Хай щастить у майбутньому молодим, сформованим науковцям, які торували свій науковий шлях за цією спеціальністю впродовж 20 років після закінчення нашого університету!

Опублікований: 06-12-2019
Читайте також:
Нарешті «живе» спілкування!

Завдяки послабленню карантинних обмежень, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого, професор Валентин Петренко та доцент кафедри, гарант бакалаврської освітньої програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Олексій П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нарешті «живе» спілкування! 27 січня 2022

Зустріч трудового колективу з народним депутатом відбулася у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

26 червня 2019 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулася зустріч трудового колективу з народним депутатом України Володимиром Мельниченком. З нагоди завершення навчального року, за творчий підхід до організації навчально-виховного процесу, якісну підготовку фахівців для харчової промисловості він ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч трудового колективу з народним депутатом відбулася у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 26 червня 2019

Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками

Здобувачі вищої освіти 3 курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з лектором, доцентом Романом Мукоїдом відвідали молоді прогресивні підприємства «Школа пивоварів «АВС» та «Friday Brewery». Важливим аспектом при опануванні технічної спеціальності є проведення занять безпосередньо на виробництвах. Наші студенти використовують цю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками 22 грудня 2020

Хімічний лекторій продовжує роботу

Днями відбулося чергове засідання хімічного лекторію, який відновив свою роботу після канікул. Нагадаємо, що цей пізнавальний захід для школярів й вступників кафедра харчової хімії проводить уже другий рік. Незважаючи на карантин і небезпеку усіляких вірусів, вже з самого ранку наші гості були готові до нової подорожі у хімічний Всесвіт. На почат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний лекторій продовжує роботу 13 лютого 2020