Н У Х Т

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

24 вересня 2024

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції «ОРГАНІЧНИЙ ДЕНЬ В УКРАЇНІ», яка відбулася 23 вересня у змішаному форматі. Захід організований Міністерством аграрної політики та продовольства України та громадською спілкою «Органічна ініціатива» у партнерстві з ЛМГО «Екотерра», Інформаційним центром «Зелене досьє», ГС «Органічна Україна», Федерацією органічного руху України за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSOAG (Швейцарія) (QFTP) та Німеччини в рамках проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), який фінансується Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини.

У цьому році в Україні втретє святкували Органічний день разом із ЄС, що є важливою подією в рамках стратегії євроінтеграції України. Ця подія є свідченням послідовної реалізації стратегії Зеленого курсу ЄС в органічному секторі України.

З вітальним словом виступив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль, який наголосив на важливості розвитку органічного сектору в Україні, зупинився на проблемах органічних операторів та на державній підтримці органічного сектору.

Серед спікерів конференції були: начальниця відділу державної підтримки у сфері органічного виробництва Міністерства аграрної політики та продовольства Марина Кислицька, директор ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський, заступниця керівника відділу сертифікації, стандартизації та якості ТОВ «Органік Стандарт» Олена Манзюк, керівник німецько-українського проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства (СОА) Штефан Дреесман та інші.

Органічний день має сприяти підвищенню рівня обізнаності про органічні продукти серед споживачів в Україні, поширенню практик органічного виробництва та консолідації органічного сектору України.

На завершення заходу відбулася церемонія вручення відзнак за вагомий внесок у розвиток органічного сектору України за підписом міністра Віталія Коваля. Серед нагороджених – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний організаторам заходу за можливість взяти участь у конференції. Інформація, отримана в процесі заходу, є актуальною і стане в пригоді при читанні лекційних курсів, проведенні лабораторних, практичних занять і керуванні кваліфікаційною роботою для здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «Магістр» освітньої програми  «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 24-09-2024
Читайте також:
Безпека – понад усе!

У понеділок в університеті розпочинається навчальний процес. Ми всі дуже чекали можливості повернутися до навчальних аудиторій і лабораторій і, нарешті, це стало можливим. Сьогоднішнє наше першочергове завдання – зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу, тому адміністрація і господарські служби університету зробили все можливе, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпека – понад усе! 01 вересня 2023

Гостьова лекція англійською мовою для магістрантів кафедри технології оздоровчих продуктів

1 грудня 2021 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Гостьову онлайн-лекцію англійською мовою «Quality Management Systems. Quality Basics» прочитав викладач англомовно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція англійською мовою для магістрантів кафедри технології оздоровчих продуктів 02 грудня 2021

Робоча зустріч за проєктом ЄС програми ЕРАЗМУС+

Одними з головних завдань сучасної освіти є навчання здобувачів ефективній взаємодії, тобто формувати здатність цілеспрямовано опановувати професійні навички, розвивати вміння комунікувати, знаходити та опрацьовувати дані, проявляти свій творчий потенціал. Для вирішення цієї задачі необхідно підібрати оптимальне співвідношення найкращих традицій чи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча зустріч за проєктом ЄС програми ЕРАЗМУС+ 16 серпня 2024

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників

Національний університет харчових технологій вітає усіх, хто став частиною його великої та дружньої родини! Пора вступних випробувань минула, і колишні абітурієнти тепер мають повне право носити горде звання студента НУХТ 30 серпня 2018 року факультет біотехнології та екологічного контролю радо зустрічав студентів першого курсу. Свято відбувалося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю тепло привітали цьогорічних першокурсників 31 серпня 2018