Н У Х Т

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

24 вересня 2024

До Органічного дня в Україні долучилися викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції «ОРГАНІЧНИЙ ДЕНЬ В УКРАЇНІ», яка відбулася 23 вересня у змішаному форматі. Захід організований Міністерством аграрної політики та продовольства України та громадською спілкою «Органічна ініціатива» у партнерстві з ЛМГО «Екотерра», Інформаційним центром «Зелене досьє», ГС «Органічна Україна», Федерацією органічного руху України за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSOAG (Швейцарія) (QFTP) та Німеччини в рамках проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), який фінансується Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини.

У цьому році в Україні втретє святкували Органічний день разом із ЄС, що є важливою подією в рамках стратегії євроінтеграції України. Ця подія є свідченням послідовної реалізації стратегії Зеленого курсу ЄС в органічному секторі України.

З вітальним словом виступив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль, який наголосив на важливості розвитку органічного сектору в Україні, зупинився на проблемах органічних операторів та на державній підтримці органічного сектору.

Серед спікерів конференції були: начальниця відділу державної підтримки у сфері органічного виробництва Міністерства аграрної політики та продовольства Марина Кислицька, директор ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський, заступниця керівника відділу сертифікації, стандартизації та якості ТОВ «Органік Стандарт» Олена Манзюк, керівник німецько-українського проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства (СОА) Штефан Дреесман та інші.

Органічний день має сприяти підвищенню рівня обізнаності про органічні продукти серед споживачів в Україні, поширенню практик органічного виробництва та консолідації органічного сектору України.

На завершення заходу відбулася церемонія вручення відзнак за вагомий внесок у розвиток органічного сектору України за підписом міністра Віталія Коваля. Серед нагороджених – доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний організаторам заходу за можливість взяти участь у конференції. Інформація, отримана в процесі заходу, є актуальною і стане в пригоді при читанні лекційних курсів, проведенні лабораторних, практичних занять і керуванні кваліфікаційною роботою для здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «Магістр» освітньої програми  «Технології органічних харчових продуктів».

Опублікований: 24-09-2024
Читайте також:
До програми співпраці між виноробними регіонами Франції і України долучився Свалявський технічний коледж НУХТ

З 22 листопада у Закарпатській області стартувала довгострокова програма міжрегіонального партнерства «Бордо – Закарпаття» – співробітництво з провідними фахівцями виноробства Франції, мета якої – розвиток бренду «Вино Закарпаття», сприяння підвищенню якості місцевих вин через вдосконалення професійних знань і навичок виноробів, розвиток винного ту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До програми співпраці між виноробними регіонами Франції і України долучився Свалявський технічний коледж НУХТ 27 листопада 2019

Зарахування на контракт розпочнеться з 1 серпня

Вступники, які отримали рекомендації на бюджет, мали виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 31 липня. Після цього, не пізніше 12 години сьогодні, 1 серпня, має відбутися зарахування вступників за кошти державного або регіонального бюджету. Така норма визначена умовами прийому до закладів вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт розпочнеться з 1 серпня 01 серпня 2019

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024