Н У Х Т

Діалог роботодавця з кандидатом на посаду: лайфхаки для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

14 грудня 2020

Діалог роботодавця з кандидатом на посаду: лайфхаки для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

11 грудня 2020 року кафедрою обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» була організована зустріч у zoom-форматі з провідною експерткою з працевлаштування, випускницею кафедри Валентиною Бардадим.

На початку зустрічі фахівчиня визначила основні три елементи діалогу між роботодавцем і кандидатом на посаду.

По-перше, грамотно сформоване і оформлене резюме, де за шаблоном розкрита індивідуальна унікальність претендента на посаду. Важливого значення в умовах сьогодення набуває виокремлення сильних сторін у тріаді «знаю – вмію – реалізовую», додаткового функціоналу та вподобань, а також зазначення власної зони розвитку. Неабиякий інтерес викликає наявність фото офісного формату (дає можливість запам’ятати претендента) і посилання на присутність у соціальних мережах (дозволяє оцінити емоційний інтелект претендента).

По-друге, вдало проведена співбесіда в форматі особистого чи онлайн-діалогу, де презентується особистий бренд кандидата на посаду. Вирішальним є коректний діалог із роботодавцем, у ході якого кандидат на посаду має продати себе як професіонала, а не просити місце роботи.

Валентина Бардадим наголосила на бажаних результатах тестування, як додатковому ресурсі при ухваленні фінального рішення роботодавця. При скануванні профілю кандидата на посаду пропонуються тести за напрямами: логічне мислення (прийнятний результат – вище середнього рівня), числові-абстрактні-вербальні здібності (прийнятний результат – не менше середнього рівня), професійний аналіз у робочому середовищі (має бути найкращий результат, що підтверджує професійну якість). Результатом будь-якої співбесіди є набуття професійних контактів – позитивне враження і схвальні відгуки.

З огляду на значущість матеріалу, активну зацікавленість і тривалість дискусії між експерткою і студентами прийняте рішення про наступну зустріч за анонсованою проблематикою: третя складова – компетенції і професійна компетентність фахівця.

Наприкінці зустрічі гостя зазначила, що не буває ідеального роботодавця й ідеального працівника. Побажала кожному зі студентів створити і щоденно переглядати й удосконалювати унікальне резюме, як візитну картку кандидата на посаду. Водночас, із готовністю проходити співбесіди за різними форматами і завжди транслювати себе як професіонала.

Викладачі кафедри обліку і аудиту і здобувачі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» висловлюють вдячність за змістовні рекомендації щодо коректного розставлення акцентів при написанні резюме і підготовці до співбесіди. І вже очікують на нову зустріч із Валентиною Бардадим щодо розпочатого діалогу.

Опублікований: 14-12-2020
Читайте також:
Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 рр. 14 березня поточного року з дисципліни «Харчові алергени» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проведено заняття англійською мовою «Methods of detect...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів 16 березня 2023

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

У грудні 2023 року магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою закінчила проходження другого акселераційного етапу програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine. За час учас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 25 грудня 2023

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій, передових заходів та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою  сучасної освіти. Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів 28 серпня 2019

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів

25 жовтня 2024 р. керівниця групи з інновацій PepsiCo Україна Юлія Петрусенко у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід. Стан та перспективи» разом зі студенткою кафедри технології молока і молочних продуктів Юлією Кравцовою провела для здобувачів освіти цієї кафедри прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів 29 жовтня 2024