15 квітня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р.
Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 60 робіт із 27 провідних закладів вищої освіти. За результатами попереднього рецензування для участі у підсумковій конференції були запрошені 35 авторів наукових робіт, які були оцінені рецензентами у 55 і вище балів.
У підсумковій конференції взяв участь 31 здобувач із 18 закладів вищої освіти України, які є авторами 29 наукових робіт. Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комісії увійшли провідні науковці з різних закладів вищої освіти: Національного університету харчових технологій, Одеської національної академії харчових технологій, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Київського національного торговельно-економічного університету, Полтавської державної аграрної академії, Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Херсонського національного технічного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Черкаського державного технологічного університету.
Презентації і розгляд наукових робіт відбувалися у п’яти секціях – «Технології хлібопекарських, кондитерських виробів і переробки зерна», «Технології м’ясних, молочних та олійно-жирових продуктів», «Технології бродильних виробництв і консервування», «Технології харчування та оздоровчих продуктів», «Процеси та обладнання харчових виробництв».
На підставі рецензій та оцінювання наукових доповідей учасників науково-практичної конференції, галузева конкурсна комісія, яку очолив ректор нашого університету Олександр Шевченко, визначила переможців Конкурсу та нагородила:
Дипломами І ступеня:
- Анну Грицайову (Національний університет харчових технологій);
- Валерію Штельмах (Національний університет харчових технологій);
- Олександру Агапову (Київський національний торговельно-економічний університет).
Дипломами ІІ ступеня:
- Марію Ніколаєву (Національний університет харчових технологій);
- Анну Ващенко (Національний університет харчових технологій);
- Аліну Гріщенко та Марину Божко (Одеська національна академія харчових технологій);
- Іванну Кухаренко (Національний університет харчових технологій);
- Євгенію Шубіну та Валерію Клименко (Сумський національний аграрний університет).
Дипломами ІІІ ступеня:
- Тетяну Руденко (Дніпровський державний аграрно-економічний університет);
- Наталію Літкевич (Харківський державний університет харчування та торгівлі);
- Ангеліну Коцюк (Одеська національна академія харчових технологій);
- Івана Шкредова (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»);
- Анастасію Розуменко (Харківський державний університет харчування та торгівлі);
- Іллю Назімова (Поліський національний університет);
- Альону Нагребельну (Херсонський національний технічний університет).
Щиро вітаємо молодих науковців і бажаємо їм подальших наукових звершень!