Н У Х Т

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

01 december 2022

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Наші викладачі не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноградарсько-виноробної галузі, організованого корпорацією «Укрвинпром» спільно з Міжпрофесійним комітетом шампанських вин (CIVC).

Після теоретичної частини, в м. Еперне (Франція) розпочалася практична частина курсу, що триватиме протягом тижня, впродовж якого відомі Будинки шампанських вин будуть відкриті для наших спеціалістів для обміну досвідом. Українська делегація отримала унікальну можливість зануритися у процес виготовлення шампанських вин, від ознайомлення в лабораторіях до відвідування виноградників і виробництва.

Першого дня прослухали теоретичний екскурс «Управління якістю виноробства», у якому Комітет шампанських вин спеціально для українських виноробів привідкрив таємниці власного виробництва вина.

Звичайно ж, дегустували ексклюзивні сорти шампанських вин місцевих господарств.

А ще мали змогу пройти  підготовку методом «трикутника» та тестом Фрідмана, результати якого приємно здивували французьких колег, адже українці продемонстрували високий рівень професіоналізму.

Під час другої частини екскурсу були представлені та продегустовані відібрані українські зразки ігристих вин із багатьох регіонів України. Винороби презентували свою продукцію безпосередньо під час дегустації. Дуже приємно, що французькі спеціалісти зі CIVC високо оцінили наші напої.

Стажування триває. Попереду заплановано багато цікавих і корисних івентів, результати яких викладачка планує інтегрувати у навчальний процес.

Published on: 01-12-2022
Read also:
Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків

Науковий 2023 рік в університеті завершився захистом дисертації «Застосування каталітичної паливної добавки для підвищення енергоефективності котлів» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика» аспірантом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Віталієм Мокрецьким, що ...

READ YOURSELF

Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків 28 december 2023

Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого»

Ще один авторський колектив нашого університету став учасником проєкту «Книга від вченого». Свій навчальний посібник «Харчова токсикологія» на запрошення Офісу підтримки вченого презентували доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник і Вікторія Кійко та професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін....

READ YOURSELF

Промоція наукових результатів у проєкті «Книга від вченого» 27 march 2023

Нові для нашої країни екологічні стандарти досліджує студентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці

Закінчилися новорічні та різдвяні свята, в пору активно братися за роботу. Магістри 2-го курсу навчання поспішають завершити написання своїх випускових робіт. Зокрема, студентка спеціальності 183 «Екологічний контроль та аудит» Марина Коваль працює над темою «Впровадження ISO 14 000 на ТОВ «ЕКО-СФЕРА». В Україні починає набирати обертів екологічна...

READ YOURSELF

Нові для нашої країни екологічні стандарти досліджує студентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці 22 january 2019

Локальний моніторинг – запорука якості освіти

Сучасний ринок праці вимагає від випускника закладу вищої освіти не лише глибоких теоретичних знань, а й здатності самостійно їх застосовувати в нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях, переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян. Тому оцінювання якісно підготовленого випускника, що є основою його конку...

READ YOURSELF

Локальний моніторинг – запорука якості освіти 21 february 2022