Н У Х Т

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

28 february 2019

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти 27 магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання, а також 9 бакалаврських робіт студентів-заочників спеціалізації (напряму підготовки) «Управління персоналом та економіка праці».

Теми дипломів обрані з урахуванням рекомендацій компаній-партнерів кафедри, містять практичні розробки (частина – на замовлення роботодавців) і креативні рішення її вихованців щодо технологій формування позитивного іміджу (HR-бренду) підприємств на ринку праці, в тому числі з використанням social media та digital-інструментів; впровадження проектів корпоративної соціальної відповідальності; програм адаптації новачків, менторства і Welcome-тренінгів; впровадження нових мотиваційних схем і компенсаційних пакетів для працівників; інформаційно-комунікативного забезпечення процесів рекрутингу і підбору (добору) кадрів; розвитку інтелектуального потенціалу та стимулювання співробітників компаній до інновацій; посилення конкурентних переваг персоналу, у тому числі згідно з європейськими стандартами обслуговування клієнтів; управління трудовою кар’єрою; конфлікт-менеджменту, коучингу і медіації тощо.

Зміст дипломних робіт підтвердив спроможність наших управлінців персоналом оперувати широким інструментарієм і знаннями з HR-аналітики, кадрового адміністрування і аудиту, HR-маркетингу та внутрішнього PR, стратегічного аналізу, економіко-математичного моделювання, оцінювання ефективності інвестиційних проектів. Базою для їх написання стали також ті компанії, в яких працюють (проходять стажування) студенти-ейчари, зокрема, в сфері консалтингу, б’юті-індустрії, готельного бізнесу, енергетики, виробництва харчової, хімічної та меблевої продукції, банківської діяльності, в Державній міграційній службі України та органах місцевого самоврядування.

Цьогоріч кафедра вперше випустила бакалаврів-заочників напряму підготовки «Управління персоналом та економіка праці», які, вже маючи неабиякий досвід роботи, презентували власні впровадження в систему управління персоналом відомих компаній-брендів, зокрема, міжнародних, як то швейцарської ТНК Nestlé і найбільшого європейського DIY-ритейлера Leroy Merlin. Серед них на «відмінно» продемонструвала фаховий рівень знань старший інспектор роботи з постійним складом відділу кадрів нашого університету Анна Дєлова з відповідною посаді темою щодо удосконалення функцій кадрової служби. 

Екзаменаційна комісія високо оцінила професійну майстерність, нестандартність підходів до вирішення завдань, ораторські і презентаційні навички випускників, четверо з яких отримали рекомендації до видачі дипломів із відзнакою. Команда викладачів-управлінців персоналом бажає їм, як і належить HR-спеціалістам, стати драйверами розвитку компаній. І не прощається надовго, адже певна їх частина вже залучена до кафедральних проектів в якості наставників і спікерів, а налагодження тісних контактів із випускниками – то звичайна практика кафедри економіки праці та менеджменту. 

Published on: 01-03-2019
Read also:
Студенти-біотехнологи на міжнародній арені

Наукова робота студентів є невід’ємною складовою їх навчального процесу. Тому юні дослідники кафедри біотехнології і мікробіології беруть активну участь у наукових заходах, де здобувають необхідні навички проведення самостійного наукового процесу та опановують сучасні методи науково-дослідної роботи. Починаючи з перших курсів, студенти беруть участ...

READ YOURSELF

Студенти-біотехнологи на міжнародній арені 06 september 2019

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

10 вересня у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся захист дисертації «Розроблення та обґрунтування параметрів апарату для вакуумного охолодження хлібобулочних виробів в умовах потокового виробництва» випускником аспірантури кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександром Козаком на здобуття ступеня доктора філософі...

READ YOURSELF

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 september 2025

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

READ YOURSELF

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 february 2019

Челендж «Спортивний_БТЕК»

Доведено, що спорт – ефективне знеболююче. Перш за все, тренування допомагають м’язам розслабитися та зміцнити суглоби, що може знімати спазми різного характеру. Окрім цього, фізичні навантаження сприяють виробленню природного гормону щастя, що ефективно бореться з болем різного характеру. Заняття спортом покращують імунітет. Це, в свою чергу, зах...

READ YOURSELF

Челендж «Спортивний_БТЕК» 23 november 2021