Н У Х Т

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

28 february 2019

Професійний бекграунд випускників-ейчарів в дії

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулися захисти 27 магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання, а також 9 бакалаврських робіт студентів-заочників спеціалізації (напряму підготовки) «Управління персоналом та економіка праці».

Теми дипломів обрані з урахуванням рекомендацій компаній-партнерів кафедри, містять практичні розробки (частина – на замовлення роботодавців) і креативні рішення її вихованців щодо технологій формування позитивного іміджу (HR-бренду) підприємств на ринку праці, в тому числі з використанням social media та digital-інструментів; впровадження проектів корпоративної соціальної відповідальності; програм адаптації новачків, менторства і Welcome-тренінгів; впровадження нових мотиваційних схем і компенсаційних пакетів для працівників; інформаційно-комунікативного забезпечення процесів рекрутингу і підбору (добору) кадрів; розвитку інтелектуального потенціалу та стимулювання співробітників компаній до інновацій; посилення конкурентних переваг персоналу, у тому числі згідно з європейськими стандартами обслуговування клієнтів; управління трудовою кар’єрою; конфлікт-менеджменту, коучингу і медіації тощо.

Зміст дипломних робіт підтвердив спроможність наших управлінців персоналом оперувати широким інструментарієм і знаннями з HR-аналітики, кадрового адміністрування і аудиту, HR-маркетингу та внутрішнього PR, стратегічного аналізу, економіко-математичного моделювання, оцінювання ефективності інвестиційних проектів. Базою для їх написання стали також ті компанії, в яких працюють (проходять стажування) студенти-ейчари, зокрема, в сфері консалтингу, б’юті-індустрії, готельного бізнесу, енергетики, виробництва харчової, хімічної та меблевої продукції, банківської діяльності, в Державній міграційній службі України та органах місцевого самоврядування.

Цьогоріч кафедра вперше випустила бакалаврів-заочників напряму підготовки «Управління персоналом та економіка праці», які, вже маючи неабиякий досвід роботи, презентували власні впровадження в систему управління персоналом відомих компаній-брендів, зокрема, міжнародних, як то швейцарської ТНК Nestlé і найбільшого європейського DIY-ритейлера Leroy Merlin. Серед них на «відмінно» продемонструвала фаховий рівень знань старший інспектор роботи з постійним складом відділу кадрів нашого університету Анна Дєлова з відповідною посаді темою щодо удосконалення функцій кадрової служби. 

Екзаменаційна комісія високо оцінила професійну майстерність, нестандартність підходів до вирішення завдань, ораторські і презентаційні навички випускників, четверо з яких отримали рекомендації до видачі дипломів із відзнакою. Команда викладачів-управлінців персоналом бажає їм, як і належить HR-спеціалістам, стати драйверами розвитку компаній. І не прощається надовго, адже певна їх частина вже залучена до кафедральних проектів в якості наставників і спікерів, а налагодження тісних контактів із випускниками – то звичайна практика кафедри економіки праці та менеджменту. 

Published on: 01-03-2019
Read also:
Беремо не кількістю, а якістю…

Цими простими словами можна сформулювати результат засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт за освітнім ступенем «бакалавр» на кафедрі технології оздоровчих продуктів. Отож, 8 випускників – і 8 відмінних оцінок. Вісьмох фахівців принципово нового покоління технологів із оздоровчого харчування знову підготувала кафедра, яка ...

READ YOURSELF

Беремо не кількістю, а якістю… 19 june 2025

Підготовка до виборів ректора університету триває

3 березня відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки до виборів ректора НУХТ. На початку засідання голова Оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий проінформував членів Оргкомітету про те, що розроблені положення щодо організації виборів погоджені Профкомом НУХТ, затверджені вченою радою університету, введені у дію нака...

READ YOURSELF

Підготовка до виборів ректора університету триває 03 march 2020

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик

Денис Пригодій, наш випускник, а нині – директор «ТАС ЕВОТЕК» на зустрічі зі студентами розповів про тренди у гнучкому пакованні в умовах сталого розвитку. Цікаві факти, озвучені на зустрічі: - нині не залишилося сфер діяльності, де не використовується упаковка;- гнучка полімерна упаковка – найбільш поширена для харчових продуктів у світі;- зазви...

READ YOURSELF

З трендами у гнучкому пакованні знайомить фахівець-практик 08 october 2024

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

READ YOURSELF

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 january 2023