Н У Х Т

Про тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів – наукова зустріч після вимушеної перерви

20 september 2023

Про тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів – наукова зустріч після вимушеної перерви

20 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Тренди lean-виробництва та пакування харчових продуктів», яка зібрала провідних учених, фахівців-виробничників, здобувачів вищої освіти і всіх, хто цікавиться розвитком харчової науки, техніки та технології.

Незмінний модератор конференції, завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, професор Олександр Гавва відкриваючи роботу конференції, зауважив, що як би не було нам зараз важко, наука рухається вперед і можливість зустрітися, поділитися результатами своїх досліджень, обмінятися досвідом з колегами, почути думку інших вчених – воістину безцінна.

Учасників і гостей наукового заходу також привітали проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук і заступниця директора Інституту продовольчих ресурсів НААН України Ірина Романчук. Вони зазначили, що тематика конференції – надзвичайно актуальна, побажали науковцям плідних дискусій, а також висловили подяку Збройним Силам України й всім, хто стоїть на її захисті за можливість тримати науковий фронт.

Конференція працювала у змішаному форматі – науковці з інших міст України й з-за кордону долучилися до її роботи онлайн. А бажаючих взяти участь було чимало – до оргкомітету надійшли понад 70 презентацій і тез доповідей. Безумовно, всі вони заслуговують на найпильнішу увагу, і можливість ознайомитися з доробком науковців буде, щойно завершиться компонування збірника матеріалів. А поки що, у рамках пленарного засідання заслухали кілька актуальних нині для світової наукової спільноти і бізнесу тем.

Зокрема, ґрунтовно висвітлив практику lean-виробництва на підприємствах харчової промисловості фахівець Lean-інституту України Андрій Дмитрієв.

Про інноваційні методи зберігання плодоовочевої сировини йшлося у виступі професорки Азербайджанського державного економічного університету Ельзи Омарової. Великий друг нашого університету, пані Ельза також висловила підтримку українському народові й впевненість у нашій швидкій перемозі над агресором.

Менеджер з операційної ефективності агрохолдингу «Астарта» Віталій Іванес зацікавив аудиторію питаннями покращення ефективності виробництва харчових товарів та застосування Lean Six Sigma.

З реалізацією заходів lean-виробництва на Київському маргариновому заводі «Олком» присутніх познайомив голова правління «Олком» Вячеслав Гончаров.

Цікавою була інформація від колеги з Технічного університету Молдови Тетяни Капканарі щодо перспектив виробництва продуктів харчування із плодів ріжкового дерева.

Підходам до lean-менеджменту на підприємствах хлібопекарської галузі був присвячений виступ фахівчині Інституту продовольчих ресурсів НААН України Олени Бокій.

Про пакування молочних продуктів йшлося у спільній доповіді українських і латвійських науковців, яку представив представник Інституту продовольчих ресурсів НААН Сергій Вербицький.

Власну розробку – енергоощадний пристрій для з’єднання пакувальних виробів термоклеєм представили науковці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» Юлія Герасименко і Олександр Сокольський.

Не менш актуальними й цікавими були доповіді науковців нашого університету: професорка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга презентувала розробку біодеградабельного їстівного посуду; системний інжиніринг пакувальних машин-автоматів став темою виступу завідувачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, професорки Людмили Кривопляс-Володіної, а аспірант Олександр Козак представив розробку апарату для вакуумного охолодження батонів в умовах потокового виробництва.

Усі доповідачі отримали сертифікати учасника заходу. І незабаром на нашому сайті буде оприлюднений повний збірник матеріалів конференції.

Оргкомітет висловлює подяку шановним доповідачам за цікаві та насичені доповіді, а всім учасникам – за підтримку і активну дискусію.

Published on: 20-09-2023
Read also:
До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха

5 березня у нашому навчальному закладі побували заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха та генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус. Вони зустрілися з ректором, професором Анатолієм Українцем і проректором з наукової роботи, професором Олександром Шевченком. Під час спілкування йшлося про  розвиток науки в країні,...

READ YOURSELF

До університету завітав заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха 05 march 2019

Корисні інсайти готельного бізнесу для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Лекцію для студентів 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прочитала менеджер фронт-офісу 5-зіркового готелю «Hilton Kyiv» Ірина Кудрявченко, яка поділилася з майбутніми готельєрами своїми знаннями та досвідом. Лектор розповіла історію готелю «Hilton Kyiv» і особливості його структури. Важливим питанням лекції також було висвітлен...

READ YOURSELF

Корисні інсайти готельного бізнесу для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 25 april 2019

Благодійний концерт на підтримку патронатної служби 5-ої Київської ОШБр

Від початку загарбницьких дій агресора на території нашої країни, студентсько-викладацький колектив навчально-наукового комплексу нашого університету активно й регулярно долучається до волонтерської діяльності, бере участь у найрізноманітніших заходах та ініціативах, всіма доступними способами допомагає нашим захисникам і захисницям наближати нашу ...

READ YOURSELF

Благодійний концерт на підтримку патронатної служби 5-ої Київської ОШБр 30 april 2024

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

30 листопада у рамках Дня відкритих дверей відбувся майстер-клас для вступників «Французькі макаронс – секрети технології» від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Ексклюзивний майстер-клас провела кондитер ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» 5-зіркового готелю міжнародної мережі «Hilton Kyiv» і випускниця...

READ YOURSELF

Новий гастрономічний досвід для гостей Дня відкритих дверей від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 03 december 2019