Н У Х Т

Ще два блискучі захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» на кафедрі біотехнології і мікробіології

06 february 2023

Ще два блискучі захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» на кафедрі біотехнології і мікробіології

1 лютого 2023 року на кафедрі біотехнології і мікробіології було подвійне свято – відбулися захисти здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

У першій половині дня відбувся публічний захист дисертаційної роботи «Розробка технології виробництва та застосування біоцементу для охорони довкілля» асистента кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Віктора Удимовича (науковий керівник – завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, д.т.н. Віктор Стабніков).

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолила д.б.н., професорка Тетяна Пирог, до складу ради увійшли – рецензенти к.т.н., доценка Вікторія Красінько та к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, опоненти д.т.н., завідувачка відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААН України Світлана Даниленко і к.т.н., доцентка кафедри біотехнології, шкіри та хутра Київського національного університету технологій та дизайну Ірина Волошина.

Віктор Удимович представив основні положення дисертаційного дослідження щодо процесу біоцементації за допомогою мультимедійного забезпечення у режимі Zoom-конференції та надав вичерпні відповіді на питання як членів ради, так і гостей, що долучилися до захисту, які стосувалися деталізації процесу біоцементації, шляхів і напрямків упровадження технології, проблематики, яка виникає перед більшістю дослідників цього напрямку, а також новітніх шляхів вирішення питань здешевлення та підвищення екологічності цього процесу.

А по обіді відбувся захист ще одного вихованця кафедри Євгена Харченка, котрий представив своє дисертаційне дослідження «Використання дріжджів Saccharomycescerevisiae для одержання наночасток срібла», виконане під керівництвом к.б.н., доцентки Оксани Скроцької.

Варто зазначити, що Євген, навчаючись у аспірантурі, поєднував свою науково-дослідну роботу з роботою на АТ «Фармак», і за чотири роки навчання пройшов шлях від техніка-технолога з приготування асептичних лікарських засобів виробничої дільниці до інженера сектору процесного інжинірингу рідких лікарських засобів у відділі промислових технологій (департамент R&D) АТ «Фармак».

Цю разову спеціалізовану вчену раду також очолила д.б.н., професорка Тетяна Пирог. У складі ради працювали: рецензенти – д.т.н., завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков та к.т.н., доцента Вікторія Красінько, опоненти – д.б.н. учений секретар ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України» Ярослав Пірко та к.т.н., доцентка кафедри біоенергетики, біоінформатики та екобіотехнології Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Лоліта Маринченко.

Після доповідей, відповідей на зауваження рецензентів і опонентів та обговорення, разові спеціалізовані вчені ради відкритими голосуваннями одноголосно прийняли рішення присудити Віктору Удимовичу та Євгену Харченко ступінь «Доктор філософії» у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Зазначимо, що на захистах обох дисертаційних робіт був присутній завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії, к.т.н., с.н.с. Андрій Маринін, який долучився до обговорення робіт і задавав уточнюючі питання по доповідях дисертацій, оскільки частина досліджень Віктора Удимовича, результати яких увійшли до дисертаційної роботи, проходила саме на базі ПНДЛ за безпосередньої підтримки, сприяння та схвалення Андрія Івановича, за що і дисертант, і його керівник висловлюють йому особисту щиру подяку.

Вітаємо молодих науковців та їх наукових керівників, для яких це були перші аспіранти, зі ще однією перегорнутою сторінкою в їхньому житті та бажаємо нових наукових звершень, ніколи не зупинятися на досягнутому та крокувати лише вперед!

Published on: 06-02-2023
Read also:
Доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування взяли участь у науково-технічній конференції

Літо – пора відпусток і канікул, проте, не для викладачів наших кафедр, які продовжують наукові дослідження і беруть участь у наукових конференціях. Зокрема, доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентин Олішевський і Євген Бабко взяли участь у науково-технічній конференції «Цукровий Давос-2020», що пра...

READ YOURSELF

Доценти кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування взяли участь у науково-технічній конференції 17 august 2020

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершився щорічний конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який цього року проводився з нагоди 135-річчя НУХТ, традиційно за підтримки ректорату та керівництва виробничого цеху №7 ПАТ «Київхліб». Конкурс складався з ...

READ YOURSELF

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений! 30 may 2019

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова). У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітньо...

READ YOURSELF

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 april 2024

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

Дуальну форму здобуття вищої освіти, що передбачає поєднання навчання у закладах вищої освіти з навчанням на робочому місці для набуття певної кваліфікації, впроваджено в нашому університеті згідно з Концепцією підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, схваленою Кабінетом Міністрів України у 2018 р. Такий підхід до підготовки молодих ...

READ YOURSELF

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів 31 january 2025