Н У Х Т

Мистецтво біотехнології: перші кроки до майбутньої професії

25 october 2024

Мистецтво біотехнології: перші кроки до майбутньої професії

Осінь – час красивих краєвидів і прохолодних вечорів, але водночас це період розвитку, зростання та заглиблення у захоплюючий навчальний процес. Тож, на лабораторних заняттях з дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія. Модуль 1. Мікроорганізми як біологічні агенти» робота просто «кипить».

Запорукою успіху кожної справи є досконалий розбір та опанування теорії. Тому перш ніж приступати до відточення практичних навичок, лекторка дисципліни, доцентка Оксана Скроцька змістовно та доступно викладає новітній лекційний матеріал, щоб кожний здобувач мав змогу докорінно розібратися у положенні мікроорганізмів у системі живого світу, особливостях морфології різних видів мікроорганізмів, їх взаємодії, а також впливі біотичних та абіотичних факторів на клітини.

І тільки після цього майбутні біотехнологи на лабораторних заняттях під керівництвом старшої викладачки Тетяни Белемець успішно відточують практичні навички роботи з клітинами мікроорганізмів й удосконалюють майстерність мікроскопіювання власноруч приготовлених препаратів.

Завдяки старанням і плідній дружній співпраці під час виконання лабораторних, кожний мав змогу зазирнути у мікросвіт й приготувати препарати дріжджів (Saccharomyces cerevisiae, Candida scotti, Saccharomyces ludwigii), бактерій (Sarcina flava, Micrococcus albus, Escherichia coli), а також міцеліальних грибів (Fusarium culmorum, Rhizopus nigricans, Endomyces lactis, Trichothecium roseum).

Зокрема здобувачі вже змогли розібратися у важливості мікроорганізмів у нашому житті, переробленні поживних речовин в екосистемах, у медицині, у харчовій промисловості та сільському господарстві, а також при виготовленні різноманітних гербіцидів і органічних добрив, тощо.

Усі ці фото – лише невеличка частина того, у чому протягом свого шляху пізнання і розвитку зможуть розібратися майбутні фахівці-біотехнологи, адже це настільки захоплююче, мати справу із симбіозом хімічних, технічних і біологічних наук – біотехнологією!

Published on: 25-10-2024
Read also:
Працюємо і вчимося заради перемоги

Здобувачка 3 курсу Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого спеціальності 144 «Теплоенергетика» Софія Бойко пройшла відбір серед понад 250 претенденток на освітній онлайн-модуль із урбаністики, запущений Громадською організацією STEM is FEM. Протягом чотирьох місяців 50 учасниць отримають практичні та теоретичні зна...

READ YOURSELF

Працюємо і вчимося заради перемоги 17 october 2022

Наша третьокурсниця – серед фіналістів Всеукраїнського молодіжного конкурсу есе «Я маю право на…»

Будь-які перемоги цінні та приємні, а особливо професійного спрямування. Днями отримали звістку про результати участі третьокурсниці освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» Катерини Давиденко у Всеукраїнському молодіжному конкурсі есе «Я маю право на…». Конкурс був організований «Видавничим центром «Академія», вид...

READ YOURSELF

Наша третьокурсниця – серед фіналістів Всеукраїнського молодіжного конкурсу есе «Я маю право на…» 27 february 2025

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці

5-6 серпня 2021 року відбувся ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного, який щорічно у серпні проводить Приватне акціонерне товариство «УКРПИВО». У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали 128 зразків своєї продукції, в т.ч. п...

READ YOURSELF

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці 09 august 2021

Internship of students in Germany

Our student Olha Stepanova, Olha Romaniuk, Kateryna Pekarchuk, Nastasiia Paraka, Tetiana Piskurska, Anastasiia Klimova, Yulia Muraviova together with students of the Berlin University of Applied Sciences are successfully completing a rich internship program at the Paper Center in Gernsbach. This internship was made possible thanks to the fruitful ...

READ YOURSELF

Internship of students in Germany 24 february 2023