Н У Х Т

Мистецький вечір «І став Шевченко заповітом…»

18 march 2024

Мистецький вечір «І став Шевченко заповітом…»

9 березня виповнилося 210 років з дня народження генія українського народу, видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка – людини універсальних обдарувань та інтересів, все життя і творчість якого були присвячені українському народу.

Шляхами життя істинного сина української землі разом з нашими талановитими здобувачами-учасниками Студентського центру патріотичного виховання та культурного розвитку пройшли гості літературно-мистецького вечора «І став Шевченко заповітом…», що відбувся 14 березня. Актова зала університету була заповнена вщент – здобувачі освіти, викладачі, співробітники. Завітали на вечір і гості нашого університету – київські школярі та студенти Київського фахового коледжу ресторанного господарства.

Ведучі нагадали трагічні факти тяжкої долі Кобзаря, звучали спогади сучасників про поета, маловідомі сторінки його життя, лунали народні пісні, вірші й пісні, присвячені Шевченку, поезії самого Тараса та вокальні композиції на його вірші.

Поезію Богдана Лепського «Умер поет» проникливо продекламувала Тетяна Мельник. Хореографічну замальовку «Я в середу родилася» виконав танцювальний колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Та найбільше прозвучало вокальних номерів: Анастасія Костіна і Влад Ключников виконали «Шевченківські рядки», «Не тополю високую» прозвучала у виконанні Ольги Ластовецької, «Тіні забутих предків» заспівала Тетяна Машовець, «Думи мої» виконала Софія Ганцева, «Бандуристе, орле сизий» співала Ольга Орендарчук, «Ой, у вишневому саду» прозвучало у виконанні Надії Магден, «Утоптала стежечку» заспівав дует «Оренда», «Вітре буйний» виконала Анастасія Костіна, «Серце рвалось та сміялось» співала Наталія Васильчук, «Борітеся – поборете» виконав Влад Ключников, «На Україну повернусь» прозвучало у виконанні випускника університету Євгена Амаріци, піснею «Україна-ненька» завершив вечір Роман Сильчук.

Тарас Шевченко мріяв про часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Своїм полум’яним словом він закликав українців до боротьби, і сьогодні, як ніколи, слова Пророка на часі.

Візьміть Шевченкового «Кобзаря», вчитайтеся у рядки, наповнені неймовірним концентратом емоцій: то потужні, рвані, гострі – як друзки скелі, розірваної несамовитою внутрішньою силою; то тужливі, ніжні, скроплені по-чоловічому скупою сльозою; то захоплені, пломеніючі передчуттям невідворотних великих змін, що таки прийдуть на цю землю – Україну, яку він так любив. Вчитайтеся, адже це він крізь два століття до нас, сьогоднішніх, говорить і, на жаль, часто – про нас…

Тримаймо стрій! Все буде Україна!

Published on: 18-03-2024
Read also:
Практичні аспекти харчових технологій

У рамках вивчення дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів-першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія», кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів за підтримки керівництва ПРАТ «МХП» ор...

READ YOURSELF

Практичні аспекти харчових технологій 15 february 2024

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

READ YOURSELF

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 november 2019

Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів»

У березні-травні 2024 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів проходило навчання за сертифікатною програмою «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів». Керівниця програми – завідувачка кафедри, професорка Галина Поліщук, координаторка – доцентка Тетяна Осьмак. Жага до знань об’єднала в одній програмі здобувачів ...

READ YOURSELF

Випуск сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів» 28 may 2024

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся блискучий захист дисертації «Розроблення технології ферментованих молочно-рослинних продуктів» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Валерією Скуйбідою на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Н...

READ YOURSELF

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації 27 august 2025