Н У Х Т

Літня наукова практика наших міжнародників у Литві

18 august 2023

Літня наукова практика наших міжнародників у Литві

Завідувачка кафедри міжнародної економіки, докторка економічних наук, професорка Світлана Гуткевич і здобувачка першого курсу магістерської програми «Міжнародна економіка» Валерія Гладкова з 4 липня по 28 серпня в рамках проєкту «Літня студентська наукова практика», організованого Дослідницькою радою Литви (RCL), проходять стажування на Каунаському факультеті Вільнюського університету.

Керівницею делегації з литовської сторони є докторка, професорка Віргінія Юренієне, яка й ініціювала співпрацю з українською академічною спільнотою, керівницею стажування – докторка, доцентка Ілона Кіаушєне.

Нагадаємо, активна й плідна співпраця наших викладачів і науковців з колегами з Каунаського факультету Вільнюського університету триває понад 11 років.

Кілька спільних проєктів і тісні контакти стали основою нещодавньої англомовної монографії «Пріоритети економіки: Литва-Україна» (автори – Світлана Гуткевич, Віргінія Юренієне, Олег Шеремет і Скайсте Юрене), де, зокрема, зазначається, що Україна та Литва є країнами з різним врядуванням та економічним розвитком, який визначається їхньою специфікою, чисельністю і площею населення, ВВП на душу населення. Економічний потенціал цих країн спрямований на підвищення рівня життя населення. Також важливо, що Литва є членом Європейського Союзу і представляє креативні індустрії, зокрема туризм. А Україна інтегрується в Європейський Союз і має великий потенціал продовольства і туризму.

Співпраця між нашими освітніми програмами «Міжнародна економіка» (Україна, Національний університет харчових технологій, гарантка – докторка економічних наук, професорка Світлана Гуткевич) і «Міжнародний бізнес» (Литва, Каунаський факультет Вільнюського університету, керівниця – докторка, професорка Віргінія Юренієне) триває. Тож, попереду ще багато цікавих проєктів!

Published on: 18-08-2023
Read also:
Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті

Днями здобувачі третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з організацією роботи барів в умовах одного з кращих закладів ресторанного господарства м. Києва, що стало цінним практичним доповненням до навчального процесу. Виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація ро...

READ YOURSELF

Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті 10 october 2025

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії кафедри експертизи харчових продуктів

У межах проходження активної частини педагогічної практики на кафедрі експертизи харчових продуктів здобувач освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Юрій Бежинець провів лабораторне заняття на тему «Ознайомлення з порядком проведення ...

READ YOURSELF

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії кафедри експертизи харчових продуктів 05 april 2024

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

У День відкритих дверей НУХТ кафедра мехатроніки та пакувальної техніки презентувала інноваційне навчальне обладнання для залучення нових вступників. У навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» завідувач кафедри, професор Анатолій Соколенко разом із доцентом кафедри Людмилою Кривопляс-Володіною провели майстер-клас «Пневмосоплов...

READ YOURSELF

Інноваційне навчальне обладнання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 13 may 2019

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів

Студентка 4 курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Анастасія Божко (науковий керівник – к.т.н. Анастасія Чорна) виборола призове 3 місце на Міжнародному конкурсі наукових робіт «Black Sea Science». Цей конкурс щорічно проводиться на базі Одеської національної академії харчових технологій за підтримки Міністерст...

READ YOURSELF

Наукова студентська перемога на кафедрі експертизи харчових продуктів 14 april 2020