Н У Х Т

Літо з користю: наші біотехнологи взяли участь у ХIX International Summer School «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine»

26 july 2024

Літо з користю: наші біотехнологи взяли участь у ХIX International Summer School «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine»

Третій рік поспіль здобувачі освіти та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у міжнародній літній школі «Molecular Biology, Biotechnology and Biomedicine». Науковий захід, організатором якого є Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, був проведений за підтримки DAAD (Німецьке Бюро Академічних Обмінів). У здобувачів бакалаврату, магістратури, PhD і викладачів відвідування літньої онлайн-школи залишило незабутні враження та принесло значну користь. Цей захід став унікальною можливістю для всіх поглибити свої знання в передових досягненнях науки, адже спікерами школи були провідні вчені з багаторічним досвідом з різних країн – України, Польщі, Швеції, Німеччини, США, Іспанії, Фінляндії, Франції, Естонії тощо.

Програма школи включала лекції від науковців, які ділилися своїм досвідом і новітніми досягненнями в молекулярній біології, біотехнології та біомедицині. Слухачі дізналися про різноманіття вірусів, які вражають архей; можливості використання вірусоподібних частинок для цільової доставки лікарських засобів; застосування технології CRISPR для перепрограмування клітин; виробництво нових антитіл за допомогою технології фагового дисплея; особливості епігенетичної регуляції та багато іншого.

Учасники мали змогу долучитися до дискусій, ставити запитання та отримувати цінні поради щодо своєї наукової кар'єри.

Загалом, участь у XIX International Summer School надала учасникам не лише нові знання та навички, а й натхнення для подальших наукових досліджень та впевненість у своїх силах.

Відповідно до Положення про порядок визнання в нашому університеті результатів навчання, здобутих шляхом неформальної або iнформальної освіти здобувачі освіти, які взяли участь у літній школі, можуть написати заяви про перезарахування окремих тем або модулів відповідно до програм окремих навчальних дисциплін.

Наші учасники вдячні організаторам за безцінний досвід, який значно розширив горизонти і відкрив нові можливості в науці!

Published on: 26-07-2024
Read also:
Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини!

30 липня відбулася знакова подія – 12 здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів успішно перетнули кордон із Європейським Союзом і прибули на м’ясопереробні підприємства компанії ТОВ «Алльфайн Файнкост» для проходження довготривалого високооплачуваного стажування на виробничих потужностях компанії. ТОВ «Альфайн Файнкост» є лідером сер...

READ YOURSELF

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини! 12 august 2021

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального о...

READ YOURSELF

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів 28 january 2019

Вчена рада зібралася на планове засідання

29 вересня 2022 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з традиційного вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, а далі перейшли до розгляду порядку денного. Про хід вступної кампанії 2022 року доповів відповідальний секретар приймальної ...

READ YOURSELF

Вчена рада зібралася на планове засідання 29 september 2022