Н У Х Т

Лабораторна другокурсників-експертів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

14 march 2024

Лабораторна другокурсників-експертів у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

12 березня 2024 року для здобувачів збірних груп ХЕ 2-9 і ХЕ 2-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», лабораторне заняття з дисципліни «Експрес-методи аналізу» (лекторка дисципліни – доцентка Оксана Мельник) було проведено в Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ і Центрі колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування».

Тематика лабораторної роботи була присвячена вивченню cтруктурно-механічних властивостей харчових продуктів.

Завідувач лабораторії, старший науковий співробітник Андрій Маринін ознайомив здобувачів із принципом роботи ротаційного реометра, призначеного для визначення реологічних характеристик дисперсій та інших неньютонівських рідин і пластичних матеріалів. Розповів про режими реологічних випробувань – контроль напруження зсуву, контроль швидкості зсуву та деформації в режимі осциляції з регульованою амплітудою для точного контролю історії деформації зразка. Продемонстрував програмний інтерфейс, що забезпечує повну гнучкість налаштування випробувань.

Здобувачі освіти підготували зразки для дослідження та провели визначення в’язкості різних видів кисломолочних продуктів.

Лабораторне заняття дало змогу другокурсникам закріпити отримані теоретичні знання, ознайомитися із сучасним обладнанням та обговорити інновації в управлінні якістю харчових продуктів.

Published on: 14-03-2024
Read also:
Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр». Лекцію в поєднанні з майстер-класом «Чемпіонати з кондитерського мистецтва, сучасний декор. Майстер-клас з виготовлення цукрових квітів» прочитала діюча чемпіонка світу...

READ YOURSELF

Діюча чемпіонка світу з кондитерського мистецтва прочитала лекцію з майстер-класом для наших бакалаврів 26 april 2021

Наші науковці мають доступ до провідних світових баз даних

Науково-технічна бібліотека університету – потужний ресурс із забезпечення нашого колективу необхідними навчальними, науковими, інформаційними та довідковими матеріалами. Її фахівці невпинно працюють над розширенням можливостей доступу до провідних ресурсів світу. Наразі викладачі, науковці, здобувачі освіти та співробітники університету мають дос...

READ YOURSELF

Наші науковці мають доступ до провідних світових баз даних 06 august 2024

З Днем Державного прапора України!

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Сердечно вітаю вас з Днем Державного прапора України! Це свято нагадує нам про єднання, згуртованість і подвиги нашого народу, здійснені в ім'я Вітчизни, а синьо-жовтий стяг є символом нашої свободи і незалежності, уособлює історичну спадкоємність, могутність і велич нашої країни. Віддаючи данину поваг...

READ YOURSELF

З Днем Державного прапора України! 23 august 2021

НУХТ – у ТОП-15 за результатами акредитацій освітніх програм!

Згідно з ранжуванням закладів вищої освіти України за результатами акредитаційних експертиз 2019-2023 років наш університет посів 14 місце серед 204 ЗВО України, включених до рейтингу. Укладач рейтингу – Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» зазначає, що акредитаційні експертизи, які здійснюються Національним агентством із забезпечення якості ви...

READ YOURSELF

НУХТ – у ТОП-15 за результатами акредитацій освітніх програм! 09 april 2024