Н У Х Т

Провідні фахівці Інституту продовольчих ресурсів НААНУ зустрілися з магістрантами та викладачами кафедри технології цукру та підготовки води

10 november 2023

Провідні фахівці Інституту продовольчих ресурсів НААНУ зустрілися з магістрантами та викладачами кафедри технології цукру та підготовки води

На кафедрі технології цукру та підготовки води відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» з дисципліни «Інновації в технологіях цукрів, полісахаридів та підготовки води: промислове та крафтове виробництво» за участі провідних науковців Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, докторки технічних наук Ірини Гріненко та доктора технічних наук Романа Грушецького.

Освітня програма «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» спрямована на підготовку магістра, який матиме фундаментальні та професійно-орієнтовані знанням, та передбачає поглиблену теоретичну і практичну підготовку для проведення проєктно-технологічних, виробничо-технологічних, науково-дослідних робіт із розроблення та впровадження технічних і технологічних інновацій. Важливу роль для набуття необхідних компетенцій майбутніх фахівців відіграють спільні заходи з науковцями та практиками у зазначеній галузі.

У рамках гостьової лекції «Інноваційні крафтові технології виробництва цукрів, цукрових сиропів та напоїв» здобувачі ознайомилися зі сучасними науковими розробками Інституту продовольчих ресурсів. Найбільше зацікавлення в аудиторії викликали сучасні розробки крафтових напоїв і крафтове виробництво цукрів, збагачених макро- і мікроелементами, біологічно-активними речовинами.

Активне обговорення сучасних проблем розширення асортименту цукрів було продовжено на науковому семінарі кафедри.

Отже, інноваційним напрямком розширення асортименту цукрів є створення промислових і крафтових технологій якісно нових цукристих речовин зі спрямованою зміною їх хімічного складу, підвищеної харчової і біологічної цінності. Це нові види цукропродуктів із традиційних видів сировини з використанням харчових добавок, а також нові види цукропродуктів поліпшеної якості, органічні цукропродукти, збагачені корисними мікро- та макроелементами; цукропродукти із нетрадиційних видів сировини природного походження; рідкі цукропродукти тощо.

Published on: 10-11-2023
Read also:
НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

Днями портал ЄвроОсвіта в рамках підготовки до складання рейтингу ТОП-200 закладів вищої освіти 2024 року оприлюднив інформацію щодо кількості патентів на винаходи та корисні моделі, отриманих ЗВО України за підсумками 2023 року. У рейтинговій таблиці наш університет займає четверту позицію з 50 отриманими авторськими документами, з них 14 – патен...

READ YOURSELF

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів 22 january 2024

Управління людським капіталом в університетах: сучасні HR-моделі та кращі практики

Команда НУХТ опановує Модуль 3 «Управління персоналом» Програми професійного розвитку академічних менеджерів, присвячений сучасним підходам до кадрової політики та HR-менеджменту у закладах вищої освіти. Учасники розглянули питання автономії в управлінні персоналом, структури HR-підрозділів (кейс University of Luxembourg, University of Edinburgh),...

READ YOURSELF

Управління людським капіталом в університетах: сучасні HR-моделі та кращі практики 11 june 2025

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 березня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового ...

READ YOURSELF

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 16 april 2021

Особливості еногастрономії від засновника виноробні «Колоніст»

У рамках вивчення дисциплін «Етнічні кухні» і «Барна справа та організація роботи сомельє» здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали онлайн-лекторій від засновника виноробні «Колоніст» Івана Плачкова. Гостьовий лектор розповів про історію виникнення заводу, тонкощі виноробства, особливості еногастрономії. Родина Івана Вас...

READ YOURSELF

Особливості еногастрономії від засновника виноробні «Колоніст» 23 march 2021