Н У Х Т

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

12 june 2024

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

На кафедрі біотехнології і мікробіології вдруге за останні два тижні відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Свою роботу «Синергізм з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241» представляв аспірант кафедри Ігор Ключка.

До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: докторка біологічних наук, професорка кафедри біотехнології і мікробіології Людмила Буценко (голова ради), рецензенти – кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька та доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков і опонентки – докторка медичних наук, професорка, завідувачка відділу антибіотиків Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Лілія Авдєєва та докторка технічних наук, професорка, в.о. декана факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяна Тодосійчук.

Крім членів ради, на захисті були присутні здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» І-IV років навчання, яким було цікаво стати частиною захисту дисертації і уявити, як вони будуть так само представляти комісії свою працю чотирьох років. Також до захисту доєдналися викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та представники бізнесу – керівниця Корпоративного Університету Анна Єгорова та керівник групи з дистанційного навчання Корпорації «Артеріум» Дмитро Свинаренко. А за посиланням на YouTube до захисту доєднався весь Корпоративний Університет Корпорації «Артеріум», щоб вболівати та пережити цей важливий день разом зі своїм колегою Ігорем Ключкою.

Дисертаційна робота здобувача була присвячена дослідженню синергізму з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. У ході захисту він представив результати досліджень, щодо можливості використання мікробних поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах вирощування продуцентів у суміші з комерційними антибіотиками, протигрибковими речовинами та ефірними оліями. Результати, показані здобувачем доводять, що такі суміші є значно ефективнішими ніж монокомпоненти, і можуть бути розглянуті як нові антимікробні продукти у багатьох галузях промисловості, що дуже актуально у розрізі проблеми антибіотикорезистентності.

Представлена робота викликала неабияку зацікавленість у всіх членів разової спеціалізованої ради та учасників захисту. Участь у обговоренні брали не тільки члени спецради, а й інші присутні. Так, керівниця Корпоративного Університету «Артеріум» Анна Єгорова зауважила, що здобувачем була пророблена кропітка праця і, користуючись нагодою, подякувала колективу кафедри біотехнології і мікробіології за підготовку висококваліфікованих працівників, які так важливі фармацевтичній галузі. Здобувачка PhD ІV року навчання Дар’я Луцай наголосила на важливості представлених результатів досліджень і привітала Ігоря Ключку з успішним захистом.

Відкритим голосуванням спеціалізована вчена рада одноголосно ухвалила рішення про присудження Ігорю Ключці ступеня доктора філософії у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

«Я дякую кожному учаснику разової вченої спеціалізованої ради, опонентам які не зважаючи на своє велике завантаження та роботу в інших установах знайшли можливість взяти участь у підготовці та захисті, дякую рецензентам не тільки за участь у захисті, але і за знання, які дали мені за роки навчання і, звичайно ж, я не можу не подякувати науковій керівниці Тетяні Пирог за той вклад, який вона зробила в мене протягом усіх років спільної наукової роботи. Дякую моїй керівниці Анні Єгоровій, яка також знайшла можливість доєднатися до захисту і виділити для мене ці декілька годин, що дуже цінно. І, звичайно ж, дякую нашим Збройним Силам за те, що ми мали сьогодні можливість у безпеці провести цей захист» – каже Ігор Ключка.

Уже після захисту Ігор додав, що ті, хто думають, що для отримання ступеня PhD потрібно лише чотири роки аспірантури, помиляються. Щоб стати PhD, потрібно спочатку пройти шлях бакалаврату і магістратури, загалом – десять років кропіткої праці та наполегливості.

Вітаємо Ігоря Ключку та його наукову керівницю, професорку Тетяну Пирог із новим досягненням і бажаємо подальших успіхів!

Published on: 12-06-2024
Read also:
Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Цікаво, корисно та, головне, з гарним настроєм розпочали свій останній рік навчання у бакалавраті здобувачі ІV курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування». Згідно з навчальним планом і відповідно до графіка навчального процесу з 4 вересня по 1 жовтня 2023 року вони були направлені на проходже...

READ YOURSELF

Виробнича практика здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 29 september 2023

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся успішний захист звітів за результатами проходження професійної практики в Природничому університеті у Любліні (Польща) здобувачами першого курсу освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» в рамках освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервуванн...

READ YOURSELF

Завершилася професійна практика магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» у Польщі 19 february 2024

Філософія органік!

Випускниця магістратури НУХТ, а нині – начальниця відділу контролю якості продукції АФ «Поле» Вікторія Павловська прочитала лекцію для магістрантів І курсу, що навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Лекція була присвячена виробництву та сертифікації органічної продукції, яка розглядається в рамка...

READ YOURSELF

Філософія органік! 11 april 2023

Починаємо новий навчальний рік з перемог!

Kyiv city race 2024 «Останній літній дзвоник» розпочав сезон спортивного орієнтування восени. Літні канікули варто завершувати на позитиві, тому за організації Департаменту молоді та спорту м. Києва, клубу «Sever» та управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації було проведено культові змагання в нашій столиці. Бі...

READ YOURSELF

Починаємо новий навчальний рік з перемог! 06 september 2024