Н У Х Т

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

12 june 2024

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

На кафедрі біотехнології і мікробіології вдруге за останні два тижні відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Свою роботу «Синергізм з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241» представляв аспірант кафедри Ігор Ключка.

До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: докторка біологічних наук, професорка кафедри біотехнології і мікробіології Людмила Буценко (голова ради), рецензенти – кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька та доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков і опонентки – докторка медичних наук, професорка, завідувачка відділу антибіотиків Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Лілія Авдєєва та докторка технічних наук, професорка, в.о. декана факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяна Тодосійчук.

Крім членів ради, на захисті були присутні здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» І-IV років навчання, яким було цікаво стати частиною захисту дисертації і уявити, як вони будуть так само представляти комісії свою працю чотирьох років. Також до захисту доєдналися викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та представники бізнесу – керівниця Корпоративного Університету Анна Єгорова та керівник групи з дистанційного навчання Корпорації «Артеріум» Дмитро Свинаренко. А за посиланням на YouTube до захисту доєднався весь Корпоративний Університет Корпорації «Артеріум», щоб вболівати та пережити цей важливий день разом зі своїм колегою Ігорем Ключкою.

Дисертаційна робота здобувача була присвячена дослідженню синергізму з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. У ході захисту він представив результати досліджень, щодо можливості використання мікробних поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах вирощування продуцентів у суміші з комерційними антибіотиками, протигрибковими речовинами та ефірними оліями. Результати, показані здобувачем доводять, що такі суміші є значно ефективнішими ніж монокомпоненти, і можуть бути розглянуті як нові антимікробні продукти у багатьох галузях промисловості, що дуже актуально у розрізі проблеми антибіотикорезистентності.

Представлена робота викликала неабияку зацікавленість у всіх членів разової спеціалізованої ради та учасників захисту. Участь у обговоренні брали не тільки члени спецради, а й інші присутні. Так, керівниця Корпоративного Університету «Артеріум» Анна Єгорова зауважила, що здобувачем була пророблена кропітка праця і, користуючись нагодою, подякувала колективу кафедри біотехнології і мікробіології за підготовку висококваліфікованих працівників, які так важливі фармацевтичній галузі. Здобувачка PhD ІV року навчання Дар’я Луцай наголосила на важливості представлених результатів досліджень і привітала Ігоря Ключку з успішним захистом.

Відкритим голосуванням спеціалізована вчена рада одноголосно ухвалила рішення про присудження Ігорю Ключці ступеня доктора філософії у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

«Я дякую кожному учаснику разової вченої спеціалізованої ради, опонентам які не зважаючи на своє велике завантаження та роботу в інших установах знайшли можливість взяти участь у підготовці та захисті, дякую рецензентам не тільки за участь у захисті, але і за знання, які дали мені за роки навчання і, звичайно ж, я не можу не подякувати науковій керівниці Тетяні Пирог за той вклад, який вона зробила в мене протягом усіх років спільної наукової роботи. Дякую моїй керівниці Анні Єгоровій, яка також знайшла можливість доєднатися до захисту і виділити для мене ці декілька годин, що дуже цінно. І, звичайно ж, дякую нашим Збройним Силам за те, що ми мали сьогодні можливість у безпеці провести цей захист» – каже Ігор Ключка.

Уже після захисту Ігор додав, що ті, хто думають, що для отримання ступеня PhD потрібно лише чотири роки аспірантури, помиляються. Щоб стати PhD, потрібно спочатку пройти шлях бакалаврату і магістратури, загалом – десять років кропіткої праці та наполегливості.

Вітаємо Ігоря Ключку та його наукову керівницю, професорку Тетяну Пирог із новим досягненням і бажаємо подальших успіхів!

Published on: 12-06-2024
Read also:
Міжнародне стажування за програмою Erasmus+ в Університеті Західної Аттики (Греція)

Викладачки кафедри економіки праці і менеджменту – професорка Світлана Бурлуцька та доцентка Ліана Мазнік і здобувачки третього рівня вищої освіти Анастасія Рудова та Віолетта Резник успішно завершили тиждень міжнародної академічної мобільності у рамках програми Erasmus+ Programme Key Action 1- Mobility for learners and staff (Академічна мобільніст...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування за програмою Erasmus+ в Університеті Західної Аттики (Греція) 23 june 2025

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання

Сучасний споживач вимагає якісної безпечної харчової продукції, яка крім гарних смакових властивостей має привабливий зовнішній вигляд. Забезпечення цих властивостей харчових продуктів у більшості випадків гарантує упаковка. Враховуючи потребу виробників у фахівцях, які вміють спроектувати упаковку, створити цікавий привабливий дизайн, організуват...

READ YOURSELF

Перші НУХТівські поліграфісти впевнено підтвердили свої знання 21 june 2019

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла  участь у роботі конференції «Органік: знання, досвід, результат», яка відбулася 9 червня 2021 року у м. Києві на території Національного Експоцентру України у рамках Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2021» та Спеціалізованої виставки-ярмарку органіч...

READ YOURSELF

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 june 2021

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет. Для нас є честю увага орга...

READ YOURSELF

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці 08 november 2021