Н У Х Т

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

12 june 2024

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

На кафедрі біотехнології і мікробіології вдруге за останні два тижні відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Свою роботу «Синергізм з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241» представляв аспірант кафедри Ігор Ключка.

До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: докторка біологічних наук, професорка кафедри біотехнології і мікробіології Людмила Буценко (голова ради), рецензенти – кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька та доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков і опонентки – докторка медичних наук, професорка, завідувачка відділу антибіотиків Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Лілія Авдєєва та докторка технічних наук, професорка, в.о. декана факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Тетяна Тодосійчук.

Крім членів ради, на захисті були присутні здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» І-IV років навчання, яким було цікаво стати частиною захисту дисертації і уявити, як вони будуть так само представляти комісії свою працю чотирьох років. Також до захисту доєдналися викладачі кафедри біотехнології і мікробіології та представники бізнесу – керівниця Корпоративного Університету Анна Єгорова та керівник групи з дистанційного навчання Корпорації «Артеріум» Дмитро Свинаренко. А за посиланням на YouTube до захисту доєднався весь Корпоративний Університет Корпорації «Артеріум», щоб вболівати та пережити цей важливий день разом зі своїм колегою Ігорем Ключкою.

Дисертаційна робота здобувача була присвячена дослідженню синергізму з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. У ході захисту він представив результати досліджень, щодо можливості використання мікробних поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах вирощування продуцентів у суміші з комерційними антибіотиками, протигрибковими речовинами та ефірними оліями. Результати, показані здобувачем доводять, що такі суміші є значно ефективнішими ніж монокомпоненти, і можуть бути розглянуті як нові антимікробні продукти у багатьох галузях промисловості, що дуже актуально у розрізі проблеми антибіотикорезистентності.

Представлена робота викликала неабияку зацікавленість у всіх членів разової спеціалізованої ради та учасників захисту. Участь у обговоренні брали не тільки члени спецради, а й інші присутні. Так, керівниця Корпоративного Університету «Артеріум» Анна Єгорова зауважила, що здобувачем була пророблена кропітка праця і, користуючись нагодою, подякувала колективу кафедри біотехнології і мікробіології за підготовку висококваліфікованих працівників, які так важливі фармацевтичній галузі. Здобувачка PhD ІV року навчання Дар’я Луцай наголосила на важливості представлених результатів досліджень і привітала Ігоря Ключку з успішним захистом.

Відкритим голосуванням спеціалізована вчена рада одноголосно ухвалила рішення про присудження Ігорю Ключці ступеня доктора філософії у галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

«Я дякую кожному учаснику разової вченої спеціалізованої ради, опонентам які не зважаючи на своє велике завантаження та роботу в інших установах знайшли можливість взяти участь у підготовці та захисті, дякую рецензентам не тільки за участь у захисті, але і за знання, які дали мені за роки навчання і, звичайно ж, я не можу не подякувати науковій керівниці Тетяні Пирог за той вклад, який вона зробила в мене протягом усіх років спільної наукової роботи. Дякую моїй керівниці Анні Єгоровій, яка також знайшла можливість доєднатися до захисту і виділити для мене ці декілька годин, що дуже цінно. І, звичайно ж, дякую нашим Збройним Силам за те, що ми мали сьогодні можливість у безпеці провести цей захист» – каже Ігор Ключка.

Уже після захисту Ігор додав, що ті, хто думають, що для отримання ступеня PhD потрібно лише чотири роки аспірантури, помиляються. Щоб стати PhD, потрібно спочатку пройти шлях бакалаврату і магістратури, загалом – десять років кропіткої праці та наполегливості.

Вітаємо Ігоря Ключку та його наукову керівницю, професорку Тетяну Пирог із новим досягненням і бажаємо подальших успіхів!

Published on: 12-06-2024
Read also:
Хвилююча подія і для випускників, і для викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління

15 березня відбувся випуск магістрів і бакалаврів-заочників у Навчально-науковому інституті економіки і управління. На хвилююче свято прощання у актовій залі університету зібралася уся велика викладацько-студентська родина інституту. Розділити урочисту мить вручення дипломів прийшли батьки, рідні та друзі випускників. У самостійне професійне життя...

READ YOURSELF

Хвилююча подія і для випускників, і для викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 march 2024

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студ...

READ YOURSELF

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»! 03 may 2024

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України, відповідно до якого наш університет займає 34 позицію з 240 закладів вищої освіти України, що увійшли до рейтингу, і 9-й серед 60 вишів Києва, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2019 року. Я...

READ YOURSELF

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці 11 july 2019

У авангарді інновацій: уперше захищено дисертацію з технології безалкогольних вин!

Триває підтвердження високого рівня підготовки в аспірантурі нашого університету. Сьогодні ще одна вступниця 2021 року, а нині – випускниця аспірантури кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства успішно презентувала результати своїх досліджень, виконаних під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки кафедри Марини Білько...

READ YOURSELF

У авангарді інновацій: уперше захищено дисертацію з технології безалкогольних вин! 01 september 2025