Н У Х Т

Здорове харчування – пріоритет вітчизняних хлібопекарів!

30 october 2025

Здорове харчування – пріоритет вітчизняних хлібопекарів!

У перший день роботи міжнародної спеціалізованої виставки «AGRO2FOOD» відбулася конференція «Технології здорового харчування», організована Всеукраїнською асоціацією пекарів (ВАП) спільно з виставковою компанією «Прем’єр Експо». Модерувати її роботу була запрошена професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Юлія Камбулова.

Захід розпочався з вітального слова президента ВАП Юрія Дученка до всіх учасників конференції, серед яких були спеціалісти галузі, члени ВАП, працівники навчальних закладів, здобувачів вищої освіти.

Перша доповідь віце-президента ВАП Олександра Тараненка була присвячена основним напрямкам розвитку вітчизняної хлібопекарської галузі в реаліях сьогодення. Доповідач детально зупинився на проблемах та існуючих викликах перед галуззю, окреслив основні перспективи та практичні кроки для подолання існуючих проблем хлібопекарів ті запевнив багаточисленну аудиторію в тому, що хлібопекарська галузь ніколи не втратить своїх споживачів.

Питання збалансованого харчування висвітлив у своїй доповіді завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України, професор Олег Швець, який надав практичні рекомендації щодо покращення рецептурних композицій хліба з точки зору впливу їжі на здоров’я сучасного українського споживача.

Основними трендами українського ринку хлібобулочних виробів і практичними кейсами щодо поліпшення рецептур хлібобулочних виробів, збагачення їх важливими макро- та мікронутрієнтами зі збереженням високих споживчих властивостей поділилася директорка Навчально-наукового інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енологіі ОНТУ Ірина Солоницька.

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Лариса Михонік у своїй доповіді підкреслила перспективність використання цільнозернового борошна при розробленні хлібних виробів, ознайомила аудиторію з результатами досліджень показників якості цільнозернового борошна різних вітчизняних виробників, навела основні технологічні аспекти застосування цього борошна у виробництві хліба.

У конференції взяли участь магістранти освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів», а також бакалаври освітньої програми «Харчові технології та інженерія» на чолі із завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою.

Наприкінці заходу всі учасники конференції зійшлися на тому, що лише синергія науки та виробництва може забезпечити виробництво хлібних виробів, які будуть не лише втамовувати голод, а й підтримувати стан здоров’я споживача на належному рівні. Наші науковці сподіваються на плідну співпрацю в цьому напрямі!

Published on: 30-10-2025
Read also:
Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива

28 жовтня 2021 р. відбулася ділова зустріч доцентки Жешувського університету (Польща) Магдалени Буньовскої, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ, професорки Галини Поліщук, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ Оксани Петруші та аспіранта кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Артура Михалевича ...

READ YOURSELF

Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива 29 october 2021

Профком вітає з Днем працівників освіти!

У дні початку золотої осені прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Всіх нас об’єднує головна мета нашої спільної праці – допомагати молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, а найголовніше – проявити таланти, набути моральні й духовні цінності та обрати вірний життєвий шлях. Наша глибока повага вам,...

READ YOURSELF

Профком вітає з Днем працівників освіти! 01 october 2021

Інституційний репозитарій НУХТ – серед лідерів репозитаріїв України!

За оновленим рейтингом «Українські ЗВО в TRANSPARENT RANKING: Institutional Repositories by Google Scholar (February 2023)» від Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта» Інституційний репозитарій нашого університету посідає шосте місце серед 89 репозитаріїв закладів вищої освіти України. Рейтинг складено з урахуванням кількості повнотекстових докум...

READ YOURSELF

Інституційний репозитарій НУХТ – серед лідерів репозитаріїв України! 06 march 2023