Н У Х Т

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions»

24 june 2024

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions»

Одним із істотних наукових досягнень колективу університету за останні роки є формування і розвиток науково-дослідницького і просвітницького проєкту, присвяченого вирішенню питань поліпшення стану здоров’я населення України шляхом розроблення, виробництва та споживання продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального, функціонального призначення.

На етапі започаткування проєкту (2021 р.) у центрі уваги було здоров’я дітей, про що свідчить тематика першої Міжнародної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації», проведеної в межах реалізації цього проєкту. Однак тематика уже цієї першої конференції була настільки різнобічною і насиченою, а досвід багатьох країн свідчить про необхідність послідовної комплексної державної політики в галузі харчування усіх верств населення, що було ухвалено рішення розширити межі завдань проєкту, і з 2022 року він носить назву «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан і перспективи».

Саме оздоровче харчування дає реальну можливість не лише зберегти, а й керувати здоров’ям, збільшуючи, за висловом академіка Миколи Амосова, «кількість здоров’я».

У періоди між проведенням конференцій, засідань круглих столів, майстер-класів, вебінарів, постійно працює оргкомітет конференції, до складу якого входять видатні фахівці в галузі медицини, харчових технології та виробничники. Очолює його ректор університету Олександр Шевченко.

Однією з яскравих подій роботи оргкомітету в останні дні було проведення круглого столу з представниками ПрАТ «Enzym Feed Solutions» (Львів): технологинею Анною Мірошниченко та очільником департаменту розвитку бізнесу Олексієм Поповичем. У круглому столі з боку університету брали участь ректор Олександр Шевченко, проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, а також голова Київського науково-технічного товариства харчової промисловості Юрій Задніпряний.

Залучення організації «Enzym Feed Solutions» до реалізації проєкту вбачається перспективним і багатофункціональним, оскільки підприємство пропонує широкий спектр продуктів і напівфабрикатів найвищої якості на основі дріжджів: м’ясні вироби, соуси, снеки, приправи, готові страви, веганські і вегетаріанські продукти тощо. Використання продукції підприємства у технологіях харчових виробництв дасть можливість повністю виключити з рецептур штучні смако-ароматичні добавки, небезпечні для здоров’я споживачів. Дріжджові екстракти є природним джерелом глютамінової кислоти, вони забезпечують зниження вмісту солі та цукру, допомагають приховати непривабливі присмаки окремих інгредієнтів продукту та ідеально підходять для різноманітних дієт і формування індивідуальних харчових раціонів.

У ході засідання було вирішено ряд важливих питань стосовно майбутньої співпраці, обміну досвідом проведення науково-теоретичних та експериментальних досліджень. Розробляються умови формування відповідного меморандуму. Львівські гості були приємно вражені гостинністю керівників університету, а також усвідомили, що наш університет є найголовнішим у сфері виробництва харчових продуктів.

Published on: 24-06-2024
Read also:
Вражаючі результати наших студентів на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв»

16-17 травня 2019 р. у м. Мелітополь на базі Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв». В олімпіаді взяли участь студенти кафедр технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування і...

READ YOURSELF

Вражаючі результати наших студентів на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв» 22 may 2019

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології

Щоб реалізувати себе у професійній сфері та досягнути бажаного успіху, необхідно сумлінно та наполегливо працювати, вчитися поєднувати дозвілля і працю, навчання та наукову роботу. А, як відомо, результати наукової діяльності необхідно оприлюднювати, адже саме апробація стимулює студента на переосмислення своїх наукових досліджень і більш глибоке ї...

READ YOURSELF

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології 28 january 2019

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи

20 травня на кафедру готельно-ресторанної справи завітав директор з маркетингу та розвитку Східної Європи швейцарської групи освітніх закладів SEG (Swiss Education Group), до якої входить 5 рейтингових університетів, Горан Йорданов. У теплій атмосфері гостя зустріли в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, доцент кафедри Віта Цирульнікова і старший...

READ YOURSELF

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи 22 may 2019

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий!

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого традиційно розпочався Міжнародною науково-практичною конференцією «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Цього року конференція проходила вже ввосьме. Організатори конфере...

READ YOURSELF

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий! 13 september 2019