Н У Х Т

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions»

24 june 2024

Започатковуємо співпрацю з ПрАТ «Enzym Feed Solutions»

Одним із істотних наукових досягнень колективу університету за останні роки є формування і розвиток науково-дослідницького і просвітницького проєкту, присвяченого вирішенню питань поліпшення стану здоров’я населення України шляхом розроблення, виробництва та споживання продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального, функціонального призначення.

На етапі започаткування проєкту (2021 р.) у центрі уваги було здоров’я дітей, про що свідчить тематика першої Міжнародної конференції «Здорове харчування дітей в Україні – запорука майбутнього нації», проведеної в межах реалізації цього проєкту. Однак тематика уже цієї першої конференції була настільки різнобічною і насиченою, а досвід багатьох країн свідчить про необхідність послідовної комплексної державної політики в галузі харчування усіх верств населення, що було ухвалено рішення розширити межі завдань проєкту, і з 2022 року він носить назву «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан і перспективи».

Саме оздоровче харчування дає реальну можливість не лише зберегти, а й керувати здоров’ям, збільшуючи, за висловом академіка Миколи Амосова, «кількість здоров’я».

У періоди між проведенням конференцій, засідань круглих столів, майстер-класів, вебінарів, постійно працює оргкомітет конференції, до складу якого входять видатні фахівці в галузі медицини, харчових технології та виробничники. Очолює його ректор університету Олександр Шевченко.

Однією з яскравих подій роботи оргкомітету в останні дні було проведення круглого столу з представниками ПрАТ «Enzym Feed Solutions» (Львів): технологинею Анною Мірошниченко та очільником департаменту розвитку бізнесу Олексієм Поповичем. У круглому столі з боку університету брали участь ректор Олександр Шевченко, проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, а також голова Київського науково-технічного товариства харчової промисловості Юрій Задніпряний.

Залучення організації «Enzym Feed Solutions» до реалізації проєкту вбачається перспективним і багатофункціональним, оскільки підприємство пропонує широкий спектр продуктів і напівфабрикатів найвищої якості на основі дріжджів: м’ясні вироби, соуси, снеки, приправи, готові страви, веганські і вегетаріанські продукти тощо. Використання продукції підприємства у технологіях харчових виробництв дасть можливість повністю виключити з рецептур штучні смако-ароматичні добавки, небезпечні для здоров’я споживачів. Дріжджові екстракти є природним джерелом глютамінової кислоти, вони забезпечують зниження вмісту солі та цукру, допомагають приховати непривабливі присмаки окремих інгредієнтів продукту та ідеально підходять для різноманітних дієт і формування індивідуальних харчових раціонів.

У ході засідання було вирішено ряд важливих питань стосовно майбутньої співпраці, обміну досвідом проведення науково-теоретичних та експериментальних досліджень. Розробляються умови формування відповідного меморандуму. Львівські гості були приємно вражені гостинністю керівників університету, а також усвідомили, що наш університет є найголовнішим у сфері виробництва харчових продуктів.

Published on: 24-06-2024
Read also:
Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка

Під час дистанційного навчання, впровадженого у зв’язку із загальнонаціональним карантином і його суворими заходами, кафедра готельно-ресторанної справи активно співпрацювала зі своїм міжнародним освітнім партнером – Швейцарською освітньою групою (Swiss Education Group, SEG). Колектив кафедри був радий онлайн-зустрічі під час гостьового лекторію з ...

READ YOURSELF

Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка 16 june 2020

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

Карантин – не час засмучуватися і байдикувати. Це унікальна можливість нарешті знайти час на давно забуті хобі, переглянути улюблений серіал чи фільм ще раз або, взагалі, почати вивчати щось нове, будь це іноземна мова чи гра на піаніно. Окрім цього перспектива «закрити усі хвости» здається все більш заманливою, і більшість студентів це успішно роб...

READ YOURSELF

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech» 24 april 2020

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО

З 23 по 26 червня у місті Чорноморськ (Одеська область) відбувся фінал Кубку України з пляжного футболу серед жіночих і чоловічих команд студентів закладів вищої освіти. У запеклій боротьбі перемогу і Кубок України з пляжного футболу серед чоловічих команд студентів ЗВО вибороли наші студенти. Перший ігровий день для нашої команди видався важким,...

READ YOURSELF

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО 29 june 2021

Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива

28 жовтня 2021 р. відбулася ділова зустріч доцентки Жешувського університету (Польща) Магдалени Буньовскої, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ, професорки Галини Поліщук, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ Оксани Петруші та аспіранта кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Артура Михалевича ...

READ YOURSELF

Ділова зустріч фахівців України та Польщі щодо перспектив міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива 29 october 2021