Н У Х Т

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

11 july 2025

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За пропозицією стейкхолдерів і рекомендаціями робочої групи розробників освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» (спеціальності «Харчові технології») до вибіркової частини програми була введена нова освітня компонента – «Йога та медитація у сучасній системі оздоровлення людини».

Викладання цієї освітньої компоненти у 2025/2026 навчальному році планується із залученням закордонних фахівців Йога Академії Хартфулнес (Канха Шанті Ванам, Індія), що пропонує унікальне поєднання традиційної йогічної науки та медитативної глибини «Хартфулнес». Всесвітньо відома Йога Академія Хартфулнес акредитована Міністерством AYUSH, урядом Індії, Радою з сертифікації йоги (YCB) та на міжнародному рівні Альянсом Йоги.

До обговорення змісту освітньої компоненти долучилися директорка Йога Академії Хартфулнес, докторка медичних наук Вероніка Ніколаї, співзасновник ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні Анупам Саксена, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, гарантка освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», доцентка Наталія Ющенко та членкиня робочої групи розробників цієї освітньої програми Ірина Силка.

Учасники зустрічі визначили мету та завдання освітньої компоненти, зміст лекційних і практичних занять, забезпечення курсу навчально-методичними матеріалами, а також умови створення комфортного освітнього середовища. Слід зазначити, курс буде викладатися англійською мовою зі синхронним перекладом українською фахівцями Йога Академії Хартфулнес.

Упевнені, що високопрофесійні викладачі забезпечать отримання здобувачами освіти базових знань і практик йоги та медитації як невід’ємних складових Аюрведи, що дозволить більш комплексно підходити до організації аюрведичного харчування у закладах ресторанного господарства, набути навичок Soft Skills для подальшої професійної діяльності – робота з персоналом, комунікація з відвідувачами та підтримання здорового мікроклімату у колективі.

Published on: 11-07-2025
Read also:
Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із...

READ YOURSELF

Традиції здорових харчових звичок довголіття 30 june 2025

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу!

22 лютого Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого спільно з кафедрою гуманітарних дисциплін провів онлайн-захід, присвячений річниці злочинного повномасштабного вторгнення росії в демократичну Україну. Захід відкрив заступник директора інституту Юрій Вересоцький, який зазначив, що війна розділила життя багатьох украї...

READ YOURSELF

Спільними зусиллями наближаємо Перемогу! 23 february 2023

Нові тренди розвитку обговорила вчена рада університету

12 грудня відбулося позапланове засідання вченої ради університету. Оскільки питань і, зокрема кадрових, накопичилося чимало, було прийняте рішення зібратися у цьому місяці двічі. Та перш, ніж перейти до питань порядку денного ректор Анатолій Українець і члени ради тепло поздоровили колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Претенден...

READ YOURSELF

Нові тренди розвитку обговорила вчена рада університету 12 december 2019

Випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – володар титулу «Кращий сомельє України 2025»!

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Ігор Постоянкін – переможець конкурсу «Кращий сомельє України 2025» від Асоціації сомельє України sommelierua.info. Ігор – Шеф-сомельє елітного київського ресторану Catch Seafood Restaurant, топовий професіонал і випускник спеціальності 241 «Готельно-рестор...

READ YOURSELF

Випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – володар титулу «Кращий сомельє України 2025»! 26 february 2025