Н У Х Т

Все про українське виноробство на гостьовій лекції генерального директора корпорації «Укрвинпром»

31 march 2023

Все про українське виноробство на гостьовій лекції генерального директора корпорації «Укрвинпром»

30 березня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасний стан та тенденції розвитку українського виноробства», яку для студентів і аспірантів кафедри прочитав генеральний директор корпорації «Укрвинпром», директор НЦ «Український інститут вина», член Наглядової ради НУХТ Володимир Кучеренко. До лекції також приєдналися здобувачі освіти і викладачі інших кафедр університету.

Фахівець лаконічно, але ємно розповів про основні аспекти виноробної галузі України; про навчання та майстер-класи для здобувачів освіти і фахівців галузі, що проводяться разом із Національним міжпрофесійним бюро коньяку (Cognac) і Комітетом шампанських вин Comite Champagne (Франція), про Національний бренд «Wine of Ukraine», перспективи його розвитку і вплив на українську виноробну галузь. Не оминув увагою і болючі проблеми галузі: ліквідацію Центральної лабораторії та відсутність системної роботи профільного Технічного комітету, скорочення виноградних насаджень, переповнення ринку фальсифікованою імпортною продукцією, відсутність збереження національних традицій на шляху до євроінтеграції, тощо.

Також спікер проінформував щодо звернення корпорації «Укрвинпром» до Єврокомісії стосовно використання заморожених російських активів у Європі для компенсації понесених втрат виробниками та відновлення виноробної промисловості України.

Наприкінці лектор відповів на питання присутніх.

Здобувачі освіти й викладачі щиро вдячні фахівцеві за цікаву й інформативну лекцію. Співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з корпорацією «Укрвинпром» і НЦ «Український інститут вина» триває, тож попереду ще не один цікавий івент. Чекаємо!

Published on: 31-03-2023
Read also:
Незрівнянний практичний досвід отримують здобувачі під час стажувань у провідних компаніях

Літо – це не лише час відпочинку, а й чудова можливість для самовдосконалення в обраній професії. Наші бакалаври після завершення третього курсу навчання за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» вже мають чимало теоретичних знань і базови...

READ YOURSELF

Незрівнянний практичний досвід отримують здобувачі під час стажувань у провідних компаніях 16 september 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки успішно завершила проєкт COIL зі США

Колектив кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) успішно реалізував спільний проєкт COIL разом із фахівцями Державного університету Салема (штат Массачусетс, США). У рамках проєктів COIL (Collaborative Online International Learning) здобувачі з різних країн протягом декількох тижнів разом вивчають певну тему. З ...

READ YOURSELF

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки успішно завершила проєкт COIL зі США 23 july 2024

Відбулися традиційні збори трудового колективу університету

Сьогодні, напередодні початку нового навчального року у актовій залі відбулися традиційні збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Державного прапора і Днем Незалежності, а також із початком нового навчальн...

READ YOURSELF

Відбулися традиційні збори трудового колективу університету 29 august 2024

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса взяв участь у Першій національній конференції-виставці «Хлібна індустрія-2023», яка відбулась 17-18 серпня 2023 року в м. Вінниця. Захід був організований за ініціативи Всеукраїнської асоціації пекарів у партнерстві зі Спілкою «Борошномели України» та Agro Marke...

READ YOURSELF

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами 22 august 2023