Н У Х Т

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

16 march 2023

Викладання лекційного матеріалу англійською мовою – позитивний досвід кафедри експертизи харчових продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 рр. 14 березня поточного року з дисципліни «Харчові алергени» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» проведено заняття англійською мовою «Methods of detection and quantitative determination of DNA allergens in food products».

Викладачка дисципліни, доцента кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна у межах лекції презентувала здобувачам сучасні методи, які в даний час використовуються для виявлення та кількісного визначення ДНК-алергенів у харчових продуктах. Однією з вимог GFSI є впровадження оператором ринку процесу управління алергенами. Управління та контроль алергенів у харчовій промисловості слід розглядати як невід’ємну частину існуючого процесу управління безпечністю харчових продуктів.

Проведення англійською мовою частини лекційних занять із фахових дисциплін допоможе здобувачам краще опанувати фахові навики та підготуватися до майбутньої роботи, у т.ч. у великих транснаціональних компаніях.

Під час обговорення лекції здобувачі вищої освіти також мали змогу розвинути свої комунікативні навички англійською мовою.

Published on: 16-03-2023
Read also:
Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 лютого 2021 р. здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу затамували подих біля екранів своїх девайсів, адже на них чекала довгоочікувана online-зустріч із кулінарною зіркою нашої країни – неймовірно харизматичним Євгеном Клопотенком. Ми знаємо Євгена як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015)...

READ YOURSELF

Online-лекторій від кулінарної зірки Євгена Клопотенка на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 february 2021

Пліч о пліч до світлого майбутнього

30 квітня 2025 року за ініціативи завідувача кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка, доцента Ярослава Смітюха в рамках розвитку співпраці нашого університету та Центрів життєстійкості Торецької громади до університету завітали в.о начальника Управління освіти Ольга Гарюк і директорка Центру сімейн...

READ YOURSELF

Пліч о пліч до світлого майбутнього 30 april 2025

Блискучий захист ще одного аспіранта кафедри біотехнології і мікробіології

Сьогодні у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся блискучий захист дисертації «Вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241» випускником аспірантури кафедри біотехнології і мікробіології Микитою Івановим на здобуття ступеня доктора філософії у галуз...

READ YOURSELF

Блискучий захист ще одного аспіранта кафедри біотехнології і мікробіології 08 september 2025

Міжнародний досвід у виноробстві для біотехнологів

Усі ми чудово знаємо, що Франція є однією з провідних країн у галузі виноробства у світі, тому можливість відвідати гостьову лекцію Мікробіологічні рішення для вініфікації білих вин» біолога та генетика Філіпа Марулло з Науково-дослідного інституту вина і виноградарства Франції, до якої долучились здобувачі бакалаврату освітньо-професійної програми...

READ YOURSELF

Міжнародний досвід у виноробстві для біотехнологів 27 september 2024