Н У Х Т

Менеджери персоналу ознайомилися з кар’єрним консультуванням в Україні

25 february 2025

Менеджери персоналу ознайомилися з кар’єрним консультуванням в Україні

25 лютого 2025 року здобувачі 3-4 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітнього ступеня «бакалавр» взяли участь у онлайн-тренінгу «Як працює ринок кар’єрного консультування в Україні та хто може стати кар’єрним радником?» від кар’єрної та HR-консультантки, сертифікованої профорієнтаторки, HR Treadwatcher, бізнес-тренерки, PhD з менеджменту Злати Тянунової.

Спікерка поділилася цікавими insights щодо функціонування системи кар'єрного консультування в ЄС, а також про його активний розвиток в Україні. Кар’єрне консультування в нашій країні ще формується, але вже демонструє позитивну динаміку, адаптуючись до викликів часу. Попит на професійні поради щодо працевлаштування, зміни професії та адаптації до нових умов ринку праці постійно зростає. Так, у 2023 році було створено Асоціацію кар'єрних консультантів України (АККУ), яка об’єднує фахівців цієї сфери.

Сьогодні багато HR-спеціалістів, рекрутерів і коучів розширюють свої послуги, надаючи кар'єрні консультації різним категоріям клієнтів: студентам і випускникам, фахівцям, які хочуть змінити професію, людям, які шукають нову роботу, топ-менеджерам і підприємцям, ветеранам.

Майбутнім менеджерам персоналу особливо важливо було зрозуміти роль кар'єрного радника – фахівця, який допомагає людям визначити професійний шлях, знайти роботу або розвиватися у своїй сфері. Так, кар'єрний радник аналізує навички клієнта, його досвід і амбіції, надає рекомендації щодо складання резюме, підготовки до співбесід, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Актуальні найважливіші компетенції, які повинен мати кар’єрний радник, – емпатія, активне слухання, вирішення конфлікту, антикризовий менеджмент, профорієнтація, академічне консультування, цифрові технології тощо.

Здобувачі висловлюють щиру вдячність Златі Тягуновій за змістовний і надихаючий тренінг, який розширив їхні знання у сфері кар’єрного консультування. Адже цей напрям входить до обов’язків HR-менеджерів, відкриває нові можливості для їхнього професійного розвитку та кар’єрного зростання!

Published on: 25-02-2025
Read also:
До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

З цим девізом понад 50 науковців і фахівців галузі зібралися на науково-практичний семінар «Повноцінне харчування», який відбувся у навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України (м. Харків). Від нашого університету на цей захід був запрошений доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-науков...

READ YOURSELF

До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 may 2019

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком!

Враховуючу зацікавленість і запити роботодавців, відповідно до оновленої стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 року, яка передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля, кафедра технології м'яса і м'ясних ...

READ YOURSELF

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком! 31 january 2025

Із користю використовують час карантину викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Карантин – серйозне випробування для багатьох, але для освітян це – час для самовдосконалення і саморозвитку. Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування не тільки дистанційно працюють зі студентами, але й беруть участь у вебінарах, проходять онлайн-курси, що пропонуються відомими американськими та британськими університетами, користую...

READ YOURSELF

Із користю використовують час карантину викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 26 march 2020

Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії

Вийшов збірник Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми і сучасні технології виробництва продуктів харчування», яка відбулась у Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія). До збірника включені публікації викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професорів Віри Дробот, Віри Оболк...

READ YOURSELF

Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії 08 april 2020