Н У Х Т

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії

02 october 2019

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії

Усім фахівцям відомо, що запорукою успішної кар'єри інженера-технолога є глибокі знання із хімічних дисциплін. Професорсько-викладацький склад кафедри харчової хімії увесь час наполегливо співпрацює з усіма випусковими кафедрами нашого університету над вдосконаленням навчальних курсів для більш сучасної підготовки здобувачів. Одним із найважливіших напрямів хімічної освіти майбутнього спеціаліста є вміння комплексно аналізувати продукти виробництва, сировину, пакувальні матеріали.

30 вересня на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція доктора хімічних наук, професора Єлизавети Костенко. На лекції, прочитаній для студентів групи ХТ 2-9, були розглянуті основні теоретичні положення титриметричних методів аналізу, зокрема комплексометричного і окисно-відновного титрування. На простих прикладах лектором продемонстровані важливість та актуальність використання зазначених методів при контролі якості харчової та фармацевтичної продукції, розглянуті особливості впливу заважаючих речовин та їх маскування. Лекція супроводжувалась електронною презентацією, що значно полегшувало сприйняття матеріалу студентами. Особливу цікавість серед слухачів викликали експериментальні зразки адсорбційних індикаторів, які дають змогу по чутливості конкурувати з деякими інструментальними методами аналізу. Лекція запам’яталась живим спілкуванням, значною кількістю прикладів теоретичних і практичних розрахунків.

Бажаємо викладачу нових наукових і педагогічних досягнень!

Published on: 02-10-2019
Read also:
Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості»

Традиційно під головуванням завідувача кафедри міжнародної економіки, професора Світлани Гуткевич відбулося сімнадцяте засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості». У жвавій атмосфері та дискусіях учасники обговорили питання розвитку сучасної освіти як в Україні, так і в світі. Про свою участь у тезовій формі за...

READ YOURSELF

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості» 25 april 2019

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

Днями викладачі та здобувачі освіти кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеськ...

READ YOURSELF

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта 24 march 2025

Про авторське морозиво від відомого українського джелатер’є

13 травня 2022 року відомий український джелатер’є Массімо Джеларті на запрошення фахівців кафедри технології молока і молочних продуктів зустрівся з бакалаврами, магістрантами та аспірантами спеціальності 181 «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій і прочитав їм лекцію про сучасні тенденції розвитку виробництва автор...

READ YOURSELF

Про авторське морозиво від відомого українського джелатер’є 16 may 2022