Н У Х Т

Великодній майстер-клас для здобувачів освіти від успішної випускниці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

11 april 2023

Великодній майстер-клас для здобувачів освіти від успішної випускниці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Щороку з пробудженням природи українці готуються до великого та світлого свята Великодня. Процес підготовки традиційно розпочинається з пошуку смачненької рецептури великодньої випічки, підбору інгредієнтів та кропіткої праці з її виготовлення.

7 квітня 2023 р. за ініціативи деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня Віти Цирульнікової здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» також не залишилися осторонь цього дійства. Під керівництвом успішної випускниці факультету, магістрантки з харчових технологій Алли Запорожан і лекторки дисципліни «Сучасні ресторанні технології», завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран вони долучилися до трудомісткого процесу приготування Паски за авторською рецептурою Алли.

Алла Запорожан – екс-шеф-кухарка ресторану «Сто років тому вперед» Євгена Клопотенка, яка починала свій професійний шлях пліч-о-пліч із Євгеном ще під час свого навчання у відокремленому структурному підрозділі університету – Київському фаховому коледжі ресторанного господарства НУХТ. Брала участь у відкритті закладу «Сто років тому вперед», очолила команду кухарів на посаді шеф-кухарки, здобуваючи освітні ступені бакалавра і магістра з харчових технологій на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, а також брала участь у відкритті бістро «Інші» у Львові уже під час війни. Нині – Алла займається організацією власної справи.

Своїм безцінним практичним досвідом Алла поділилася зі здобувачами освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», а наші студенти у кожен етап виготовлення запашного смаколика, від замішування тіста до декорування готового виробу, вклали свої знання, старання та душу.

Майстер-клас відбувся у межах лабораторних робіт з дисципліни «Сучасні ресторанні технології», під час якого здобувачі освіти змогли не тільки теоретично відслідковувати, але й практично встановити вплив тривалості та швидкості замішування, дозування рецептурних компонентів на структуру тіста та показники якості великодньої випічки.

Воркшоп від шеф-кухарки був настільки інтенсивним, змістовним, захоплюючим, цікавим, що час пролетів швидко, і третьокурсники уже смакували свої великодні кулінарні шедеври.

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи дуже вдячна Аллі Запорожан за її професійну майстерність, досвід і знання, якими вона з радістю ділиться з нашим студентством!

Бажаємо Аллі різноманітних джерел натхнення, успішних ресторанних проєктів, професійного розвитку з підкоренням нових особистих вершин!

Published on: 11-04-2023
Read also:
«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато

Тетяна Савенко – засновниця сімейної майстерні крафтового італійського джелато та сорбетів Family Gelato, розташованої в місті Обухів. Її подорож у світ джелато розпочалася у 2018 році в італійському місті Генуя, де вона вивчала секрети приготування цього десерту в школі крафтового морозива. Офіційне відкриття Family Gelato відбулося в 2022 році, і...

READ YOURSELF

«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато 31 march 2025

Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій

26 квітня викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до прес-конференції на YouTube-каналі «CHERNOBYLTOUR», учасниками якої були ліквідатор, офіцер радіаційної розвідки, еколог, письменник, директор з наукової роботи компанії «ЧОРНОБИЛЬ ТУР» Сергій Мирний, ліквідатор, старший інженер управління 4-го енергоблока ЧАЕС...

READ YOURSELF

Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій 27 april 2020

Міжнародний день мікроорганізмів-2025 на кафедрі біотехнології і мікробіології

Викладачка дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія. Модуль 1.Мікроорганізми як біологічні агенти» Оксана Скроцька запропонувала здобувачам бакалаврату долучитися до відзначення Міжнародного дня мікроорганізмів. Другокурсники спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» підготували креативні вироби, присвячені мікробному світу – від в’яза...

READ YOURSELF

Міжнародний день мікроорганізмів-2025 на кафедрі біотехнології і мікробіології 25 september 2025

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Юлія Гайдук взяла участь у головному заході, присвяченому проблемам харчування, – XII науково-практичній конференції з міжнародною участю «Сучасні аспекти раціонального харчування», що працювала 14-15 травня 2019 року в Києві. Органі...

READ YOURSELF

Сучасні аспекти раціонального харчування дослідила магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології 20 may 2019