Н У Х Т

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

07 june 2019

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала «Better Learning Conference» – одну з найавторитетніших конференцій у викладанні англійської мови як іноземної, яка відбулася 5-6 червня в Києві та була організована «Cambridge University Press» і компанією «Лінгвіст». Освітяни мали унікальну нагоду послухати доповіді, відвідати воркшопи спікерів із Кембриджського Університету та провідних українських викладачів.

Скот Торнбері, засновник методу Dogme, автор книг, редактор серії методичних посібників «Cambridge University Press», викладач MA TESOL, в одній із сесій вдало спробував спростити традиційні підходи до викладання часів, бо їх опанування є важким не тільки для великої кількості студентів, але й багато викладачів вважають їх заплутаними та складними.

Директор «ELT Research and Teacher Development of Cambridge University Press» Бен Найт на основі дослідження питань ролі життєвих умінь у навчанні англійської мови запропонував систему інтеграції розвитку компетенцій на заняттях з іноземних мов.

Метью Ельман, регіональний тренер «Cambridge University Press», у своїй доповіді звернув особливу увагу на вплив технологій на навчальне середовище та дав цінні поради щодо того, як викладачам реагувати на ці зміни не тільки сьогодні, але й у майбутньому.

Питання розвитку говоріння та подолання труднощів, які виникають у студентів при застосуванні одного з ключових вмінь комунікативного підходу, висвітлювалося на сесії Бена Гольдштейна, викладача та автора підручників «Eyes Open» та «English Unlimited».

На тренінгу Марини Цегельської, віце-президента TESOL-Ukraine, керівника Educational Centre «Interclass» і викладача педагогічного університету міста Кривий Ріг, була нагода дізнатися, як розвивати навички мислення.

Крім того, не залишилися без уваги такі питання у викладанні, як ефективна підготовка до іспитів, дослідження причин проблем із навчанням у студентів, зміщення фокусу з учителя на учнів, подолання бар’єрів у комунікації, нейропсихологія мотивації.

Отже, перша конференція у Східній Європі надала можливості перейняти досвід провідних фахівців у викладанні англійської мови, поспілкуватися з колегами, продовжувати професійний розвиток.

Published on: 07-06-2019
Read also:
Традиції благодійності маркетологів

Викладачі та студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ вкотре продемонстрували свою згуртованість та вміння організовуватися в правильних напрямках. Протягом двох місяців за їх ініціативи тривала благодійна акція «Допомога дітям-інвалідам», завдяки якій вдалося зібрати багато солодощів, канцтоварів, новор...

READ YOURSELF

Традиції благодійності маркетологів 14 february 2019

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів

Наказом Міністерства освіти і науки України № 1271 від 4 жовтня 2019 р. Національний університет «Львівська політехніка» був призначений базовим вищим навчальним закладом із проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологіїї та біоінженерія» у 2019/2020 н.р. Відповідно до Положення переможців к...

READ YOURSELF

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів 06 april 2020

«Золотий каштан-2022» визначає переможців

Конкурсна комісія XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022», головою журі якої є почесний президент Клубу пакувальників, к.х.н. Валерій Кривошей, завершила другий етап конкурсу – розгляд наукових робіт і визначення переможців. До складу галузевої конкурсної комісії, яка розгля...

READ YOURSELF

«Золотий каштан-2022» визначає переможців 20 october 2022

Студент Вінницького коледжу НУХТ врятував людське життя

Найцінніше, що є у людини, - це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній - своє. Довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед, і гірке, як полин, воно триває лише від народження до смерті, і його не можна прожити двічі. Приємно відзначити, що студент Вінницького коледжу нашого університету Богдан Вашутін (гр. 3-АМ-2...

READ YOURSELF

Студент Вінницького коледжу НУХТ врятував людське життя 08 may 2019