Н У Х Т

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

07 june 2019

Професійний розвиток продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Надія Шерстюк відвідала «Better Learning Conference» – одну з найавторитетніших конференцій у викладанні англійської мови як іноземної, яка відбулася 5-6 червня в Києві та була організована «Cambridge University Press» і компанією «Лінгвіст». Освітяни мали унікальну нагоду послухати доповіді, відвідати воркшопи спікерів із Кембриджського Університету та провідних українських викладачів.

Скот Торнбері, засновник методу Dogme, автор книг, редактор серії методичних посібників «Cambridge University Press», викладач MA TESOL, в одній із сесій вдало спробував спростити традиційні підходи до викладання часів, бо їх опанування є важким не тільки для великої кількості студентів, але й багато викладачів вважають їх заплутаними та складними.

Директор «ELT Research and Teacher Development of Cambridge University Press» Бен Найт на основі дослідження питань ролі життєвих умінь у навчанні англійської мови запропонував систему інтеграції розвитку компетенцій на заняттях з іноземних мов.

Метью Ельман, регіональний тренер «Cambridge University Press», у своїй доповіді звернув особливу увагу на вплив технологій на навчальне середовище та дав цінні поради щодо того, як викладачам реагувати на ці зміни не тільки сьогодні, але й у майбутньому.

Питання розвитку говоріння та подолання труднощів, які виникають у студентів при застосуванні одного з ключових вмінь комунікативного підходу, висвітлювалося на сесії Бена Гольдштейна, викладача та автора підручників «Eyes Open» та «English Unlimited».

На тренінгу Марини Цегельської, віце-президента TESOL-Ukraine, керівника Educational Centre «Interclass» і викладача педагогічного університету міста Кривий Ріг, була нагода дізнатися, як розвивати навички мислення.

Крім того, не залишилися без уваги такі питання у викладанні, як ефективна підготовка до іспитів, дослідження причин проблем із навчанням у студентів, зміщення фокусу з учителя на учнів, подолання бар’єрів у комунікації, нейропсихологія мотивації.

Отже, перша конференція у Східній Європі надала можливості перейняти досвід провідних фахівців у викладанні англійської мови, поспілкуватися з колегами, продовжувати професійний розвиток.

Published on: 07-06-2019
Read also:
Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія)

За програмою підтримки науковців із України в Японії триває стажування асистентки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті. Університет заснований у 1877 році як перший Імператорський університет. У складі університету 12 факультетів, на яких навчаються близько 28 тисяч студентів. Токійський університет вхо...

READ YOURSELF

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія) 05 july 2022

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту». Захід проведений для слухачів сертифікат...

READ YOURSELF

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів 12 march 2024

Гордість кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

            Наші випускники неодноразово давали підстави своїм викладачам пишатися ними. І ще один привід для невимовної гордості дали нам випускники кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів, сім’я Возняк. Христина і Тарас подарували автомобіль українськимм військовим. Машина поїхала на передову напакована необхідними речами та смаколиками д...

READ YOURSELF

Гордість кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 24 march 2022

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету пропонують користувачам для ознайомлення оновлену версію електронної бібліотеки Національного університету харчових технологій. Ресурс має нові розширені можливості пошукового апарату за параметрами: кафедра, дисципліна, спеціальність, номер електронних методичних вказівок. Наразі цей ресурс працю...

READ YOURSELF

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції 06 july 2021