Н У Х Т

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

05 december 2019

Успішно захистила дисертаційну роботу аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Ольгою Дулькою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології хлібного квасу з використанням підготовленої води та нового штаму дріжджів».

Ольга Дулька – викладач Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства. Вона закінчила з відзнакою наш університет і виявила бажання навчатися в аспірантурі за темою дисертаційної роботи, науковий керівник якої – професор Віталій Прибильський

Офіційними опонентами виступили д.т.н., професор кафедри технології і організації ресторанного господарства КНЕУ Леонід Левандо́вський і к.т.н., доцент кафедри біоінформатики Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» Лоліта Маринченко.

Мета роботи – удосконалення технології хлібного квасу із розробленням способу підготовки води з використанням природних мінералів та активованого вугілля.

Здобувач доповіла про використання в підготовці води для приготування квасу клиноптилоліту, гірського кришталю та активованого вугілля. Нею було встановлено, що підготовлена вода, оброблена у послідовності: клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь із швидкістю фільтрування 10 см³/хв позитивно впливає на перебіг технологічного процесу. При цьому тривалість бродіння квасного сусла зменшується на 13% та на 25% збільшується титрована кислотність.

Робота відзначалась актуальністю, адже аспірантом виявлено, що використання мінералів для оброблення води у певній послідовності дозволяє збільшити вміст цінних компонентів у готовому квасі за рахунок покращення умов метаболізму дріжджів. Підготовлена вода з використанням досліджуваних матеріалів зменшує також мутність готового напою на 5-11%.

Отримані результати підтверджені науковими апробаціями у виробничих умовах, навчальному процесі, на конференціях .

Підтримати дисертанта прийшли викладачі та аспіранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства, рідні та близькі.

Здобувач лаконічно та інформативно обґрунтувала актуальність і новизну своїх наукових розробок, впевнено відповіла на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання роботи, обізнаність у розглянутій тематиці й глибину порушених питань. В обговоренні взяли участь члени ради та присутні.

За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання члени ради одноголосно присвоїли Ользі Дульці науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Присутні щиро привітали здобувача із цією знаменною подією і побажали творчих успіхів у подальшій науковій роботі.

Published on: 05-12-2019
Read also:
Важливий етап професійного зростання долають бакалаври кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів розпочалися захисти дипломних проектів студентів денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом «Харчові технології». Для досягнення поставленої мети – успішного захисту дипломних проєктів, студенти наполегливо працювали та творчо підходили до вирішення технологічних за...

READ YOURSELF

Важливий етап професійного зростання долають бакалаври кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 june 2019

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

8 грудня 2021 року в Берліні відбувся фінальний етап серії онлайн-хакатонів #Green4Europe. Технологічні рішення для сталого розвитку людства представили учасники з України, Грузії та Німеччини. Організатори #Green4Europe – Енергійна Країна, берлінський технічний центр N3XTCODER та Асоціація сталого розвитку Грузії за підтримки Міністерства закордо...

READ YOURSELF

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 december 2021

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 жовтня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг для студентів-першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках навчальної дисципліни «Основи гостинності». У режимі Zoom-конференції з відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії зі здобувачами спілкувався професіонал міжнародного рівня, шеф-кухар «SportHotel am Semmering...

READ YOURSELF

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 october 2020

Від кадрових питань до закордонної практики здобувачів: плідно попрацювала вчена рада університету

25 квітня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання. Кандидатури на присвоєння вчених звань та для обрання на посади представила вчена секретарка Наталія Мельни...

READ YOURSELF

Від кадрових питань до закордонної практики здобувачів: плідно попрацювала вчена рада університету 25 april 2024