Н У Х Т

Співпраця – рушій освіти і науки

27 march 2023

Співпраця – рушій освіти і науки

Найвидатніші наукові відкриття досягаються завдяки глобальній співпраці та всесвітньому обміну інформацією. Тому, провідні університети постійно співпрацюють між собою в сфері науки та освіти, обмінюючись знаннями і досвідом. І НУХТ – один із них.

Наш університет активно співпрацює з Миколаївським національним аграрним університетом (МНАУ) – у минулому році для студентів третього курсу факультету біотехнології та екологічного контролю була організована лекція професора цього вишу Михайла Гиля. А 22 березня 2023 року уже наша фахівчиня, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько прочитала спільну лекцію з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв» для студентів-біотехнологів з НУХТ і МНАУ. З боку МНАУ до ініціативи долучилися доцент кафедри біотехнології та біоінженерії Євген Баркарь і студенти-біотехнологи.

Тема лекції – «Контроль допоміжних стадій передферментаційних біотехнологічних процесів». Адже, як будівництво починається з фундаменту, так і біотехнологічне виробництво починається з підготовки до ферментаційного процесу: підготовки персоналу, приміщень, обладнання, приготування, стерилізації та контролю складу поживного середовища. Все це знайшло своє відображення у презентації та було детально обговорено зі слухачами, оскільки спілкування відбувалося у форматі питання-відповідь, завдяки чому багато охочих залучилися до обговорення основних моментів лекції.

Цією відкритою лекцією Вікторія Красінько не тільки збагатила знання студентів обох університетів, але й поділилася викладацькими навичками з колегами зі МНАУ. Сподіваємося така плідна співпраця між нашим університетом і Миколаївським національним аграрним університетом триватиме і далі.

Published on: 27-03-2023
Read also:
Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії

Фотоміст «ВишиванкаDay» провела кафедра іноземних мов професійного спрямування зі своїми рідними, колегами, друзями, знайомими з Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії тощо. Бо вишиванка – це одяг-оберіг, одяг-дань поваги своєму корінню, найдавніше мистецтво наших предків, душа України. На вишиванці можна побачити весь світ: квіти, птахи, твар...

READ YOURSELF

Фотоміст «ВишиванкаDay» кафедри іноземних мов професійного спрямування об’єднав українців Австрії, Польщі, Канади, Франції, Австралії 16 may 2019

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

READ YOURSELF

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 october 2019

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США

24 березня 2022 року була оголошена нова програма підтримки науковців з України, організована Польською академією наук (PAN) та Національною академією наук США (NAS). Програма відкрита для кандидатів зі ступенем доктора (PhD), які станом на 24 лютого 2022 року були штатними працівниками українського закладу вищої освіти або Інституту НАН України. ...

READ YOURSELF

Нова програма підтримки науковців з України від Польщі та США 29 march 2022

Мехатроніка майбутнього: коли знання керують машинами

У сучасних умовах стрімкого розвитку технологій робототехніка виступає не лише модним напрямом, а й ключовим чинником трансформації базових галузей економіки. Вона активно змінює харчову промисловість, пакувальну індустрію, логістику, медицину, а також побутові сфери життя, об’єднуючи у собі досягнення програмування, мехатроніки, автоматизації та ш...

READ YOURSELF

Мехатроніка майбутнього: коли знання керують машинами 19 may 2025