Н У Х Т

Співпраця – рушій освіти і науки

27 march 2023

Співпраця – рушій освіти і науки

Найвидатніші наукові відкриття досягаються завдяки глобальній співпраці та всесвітньому обміну інформацією. Тому, провідні університети постійно співпрацюють між собою в сфері науки та освіти, обмінюючись знаннями і досвідом. І НУХТ – один із них.

Наш університет активно співпрацює з Миколаївським національним аграрним університетом (МНАУ) – у минулому році для студентів третього курсу факультету біотехнології та екологічного контролю була організована лекція професора цього вишу Михайла Гиля. А 22 березня 2023 року уже наша фахівчиня, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько прочитала спільну лекцію з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв» для студентів-біотехнологів з НУХТ і МНАУ. З боку МНАУ до ініціативи долучилися доцент кафедри біотехнології та біоінженерії Євген Баркарь і студенти-біотехнологи.

Тема лекції – «Контроль допоміжних стадій передферментаційних біотехнологічних процесів». Адже, як будівництво починається з фундаменту, так і біотехнологічне виробництво починається з підготовки до ферментаційного процесу: підготовки персоналу, приміщень, обладнання, приготування, стерилізації та контролю складу поживного середовища. Все це знайшло своє відображення у презентації та було детально обговорено зі слухачами, оскільки спілкування відбувалося у форматі питання-відповідь, завдяки чому багато охочих залучилися до обговорення основних моментів лекції.

Цією відкритою лекцією Вікторія Красінько не тільки збагатила знання студентів обох університетів, але й поділилася викладацькими навичками з колегами зі МНАУ. Сподіваємося така плідна співпраця між нашим університетом і Миколаївським національним аграрним університетом триватиме і далі.

Published on: 27-03-2023
Read also:
Чергова гостьова лекція для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

16 лютого у рамках проведення гостьових лекцій на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбулася онлайн-лекція фахівця технічної підтримки польського відділу міжнародної компанії «Festo» Максима Даценка для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». До лекції також приєдн...

READ YOURSELF

Чергова гостьова лекція для здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 20 february 2023

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають

13 травня 2025 р. у рамках лекційних занять із дисциплін «Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв» і «Високоефективні процеси і обладнання галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» і освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Машини та а...

READ YOURSELF

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають 16 may 2025

Про цифрову трансформацію України для студентів кафедри маркетингу

Нещодавно здобувачам кафедри маркетингу випала унікальна можливість дізнатися про диджитал трансформації в Україні від проджект-менеджерки державного підприємства «Дія» Анастасії Шевчук. Гостьова лекція на тему «Супровід і просування послуг у Дії» відкрила нашим студентам новий погляд на цифровізацію державних сервісів. Зустріч виявилася корисною ...

READ YOURSELF

Про цифрову трансформацію України для студентів кафедри маркетингу 02 april 2025

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили...

Сьогодні, 5 грудня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, очолювана Поліною Ляхович, і активні першокурсниці спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з початку навчального року неодноразово долучалася до волонтерської діяльності. Серед волонтерських проєктів, уч...

READ YOURSELF

До Міжнародного дня волонтера: як здобувачі освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка волонтерили... 05 december 2024