Н У Х Т

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

15 november 2021

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасні підходи в технології стабілізації вин», яку в рамках навчальних дисциплін модуля 4 «Технологія вина з винограду» та «Інновації в технологіях продуктів бродіння і виноробства» прочитав директор компанії СП ТОВ «КОНТ-2» Юрій Кепканов. 

Крім здобувачів освіти до лекції приєдналися викладачі кафедри та фахівці галузі.

Спікер побудував лекцію у вигляді доповіді з подальшою жвавою дискусією. Були розглянуті сучасні технології виноробства та підходи до стабілізації виноградних вин.

Проблема стабільності готової продукції є однією з основних для виноробної галузі. Необхідність значного підвищення гарантованих строків стабільності вин обумовлена виходом України на зовнішній ринок і вимагає нових підходів до рішення цієї проблеми.

Доповідач наголосив, що основне завдання стабілізації вин полягає не тільки в забезпеченні гарантійних строків зберігання, але й в одержанні готової продукції високої якості, у її конкурентоспроможності як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Для стабілізації виноробної продукції розроблено й впроваджено в промисловість велику кількість технологічних прийомів і допоміжних матеріалів. Однак, дотепер не існує надійного способу оброблення виноматеріалів, що гарантує їхню стабільність протягом досить тривалого терміну. Він детально розповів слухачам про причини дестабілізації вин, зокрема про колоїдні помутніння та про способи їх запобіганню.

Published on: 15-11-2021
Read also:
Мистецька мандрівка здобувачів

Сонячним вересневим днем здобувачі групи ТХ-3-5ск разом зі своєю  наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оленою Кохан відвідали виставковий простір PinchukArtCentre, що розташований в самому серці столиці України, неподалік від НУХТ. По дорозі до локації здобувачі натрапили на ще один арт-об’єкт – мініатю...

READ YOURSELF

Мистецька мандрівка здобувачів 25 september 2023

Зовнішні стейкхолдери відзначили унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з практичного досвіду стейкхолдерів» зі вступниками для отримання освітнього ступеня «Магістр». Захід був організований гарантами і розро...

READ YOURSELF

Зовнішні стейкхолдери відзначили унікальність і перспективність освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 july 2020

Чоловіча збірна НУХТ – бронзовий призер Чемпіонату України з футзалу серед команд закладів вищої освіти

23-24 квітня у місті Львів відбувся фінал чотирьох Чемпіонату України з футзалу, участь у якому брала чоловіча збірна команда нашого університету. Підтримати наших спортсменів поїхали проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко й завідувач кафедри фізичного виховання Ірина Павлюк. Спочатку наші збірники грали з господарями фіналу чотирь...

READ YOURSELF

Чоловіча збірна НУХТ – бронзовий призер Чемпіонату України з футзалу серед команд закладів вищої освіти 25 april 2019

Як проректор НУХТ разом із Президентом України у футбол грали

Наш університет славиться не лише високим рівнем освітніх послуг і видатними науковими здобутками, ми пишаємося й своїми випускниками і традиціями. А ще добрими друзями, серед яких чимало людей відомих і видатних. Якось проректору нашого університету з соціально-побутових питань Віктору Сташейку випала нагода взяти участь у незвичайному футбольном...

READ YOURSELF

Як проректор НУХТ разом із Президентом України у футбол грали 10 june 2019