Н У Х Т

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

15 november 2021

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасні підходи в технології стабілізації вин», яку в рамках навчальних дисциплін модуля 4 «Технологія вина з винограду» та «Інновації в технологіях продуктів бродіння і виноробства» прочитав директор компанії СП ТОВ «КОНТ-2» Юрій Кепканов. 

Крім здобувачів освіти до лекції приєдналися викладачі кафедри та фахівці галузі.

Спікер побудував лекцію у вигляді доповіді з подальшою жвавою дискусією. Були розглянуті сучасні технології виноробства та підходи до стабілізації виноградних вин.

Проблема стабільності готової продукції є однією з основних для виноробної галузі. Необхідність значного підвищення гарантованих строків стабільності вин обумовлена виходом України на зовнішній ринок і вимагає нових підходів до рішення цієї проблеми.

Доповідач наголосив, що основне завдання стабілізації вин полягає не тільки в забезпеченні гарантійних строків зберігання, але й в одержанні готової продукції високої якості, у її конкурентоспроможності як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку. Для стабілізації виноробної продукції розроблено й впроваджено в промисловість велику кількість технологічних прийомів і допоміжних матеріалів. Однак, дотепер не існує надійного способу оброблення виноматеріалів, що гарантує їхню стабільність протягом досить тривалого терміну. Він детально розповів слухачам про причини дестабілізації вин, зокрема про колоїдні помутніння та про способи їх запобіганню.

Published on: 15-11-2021
Read also:
Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій п...

READ YOURSELF

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup! 26 june 2023

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук. Ігор Устименко представив результати наукових ...

READ YOURSELF

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів 19 june 2019

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося засідання, де розглянули звіти здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (нині – G21 «Біотехнології та біоінженерія») про виконання плану наукових досліджень протягом року. Аспіранти представили результати своєї наукової роботи за...

READ YOURSELF

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» 23 september 2025

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими!

Одним із розділів дипломних проектів здобувачів  освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнологія та  біоінженерія» є розділ «Схема біосинтезу цільового продукту». На основі теоретичних знань і практичних навичок, одержаних під час вивчення дисципліни «Біохімічні основи мікробного синтезу», з використанням електронної бази KEGG (K...

READ YOURSELF

Відтепер дипломи бакалаврів-біотехнологів стануть ще крутішими! 04 october 2019