Н У Х Т

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

08 december 2021

Про ігристі вина від одного з кращих сомельє України дізналися здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

7 грудня 2021 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в онлайн-режимі відвідали вебінар «Ігристі вина: з чим поєднувати та як подавати» від головного сомельє «METRO Cash&Carry Ukraine», найкращого сомельє України 2014 року та члена Асоціації сомельє України Олексія Гіжко.

Сомельє познайомив слухачів із різновидами, стилем і методами (трансферний, акратофорний, ансестраль) виробництва ігристих вин, країнами походження, сортами винограду, які використовують у виробництві закордонних і вітчизняних ігристих вин. Коротко розповів про вибір ігристого вина за вмістом цукру, ароматом насиченості відповідно до смакових вподобань.

Цікавим було прослухати про еногастрономічні поєднання різного виду ігристого вина (Champagne not vintage, Blanc de Blans Champagne, Blanc de Noirs Champagne, Champagne Special Guvee, Rose) зі стравами із врахуванням органолептичних властивостей.

Відзначений один із видів ігристого вина d’ARTIGNY, який є безалкогольним, але за смаковими властивостями нічим не відрізняється від алкогольного напою. Такий вид ігристого вина використовують як основу для приготування коктейлів.

Наприкінці вебінару сомельє пояснив, як правильно підбирати келихи для подавання ігристих вин і температуру подавання напою.

Протягом вебінару спікеру задавали питання, пов’язані з ціновою політикою видів ігристого вина, правильним підбором напою відповідно до сорту.

Освітній онлайн-захід, який відбувся напередодні новорічних свят, був дуже цікавий і пізнавальний як для здобувачів освіти, так і для викладачів для підвищення професійних навичок із барної справи та організації роботи сомельє. 

Published on: 09-12-2021
Read also:
Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я

Нашим університетом і Громадською організацією «Хартфулнес Інститут» укладено договір про довгострокову співпрацю. «Хартфулнес Інститут» – це міжнародна некомерційна організація, що налічує понад 13 тисяч тренерів-волонтерів та 5 млн. прихильників у 163 країнах світу. Місія Інституту – сприяння розвитку здорових і самодостатніх людей, родин і сус...

READ YOURSELF

Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я 03 february 2025

Цікавий погляд на синтезування нових одиниць мехатронних модулів у дисертації докторанта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Сучасний розвиток пакувальної галузі, як і інших сучасних виробництв, неможливий без застосування мехатронних модулів. Вони являють собою синергетичне поєднання надточних механічних вузлів, електротехнічних елементів і комп’ютерних (програмованих) компонентів. Відповідно данні модулі мають складну конструкцію і синтезування нових одиниць пов’язане ...

READ YOURSELF

Цікавий погляд на синтезування нових одиниць мехатронних модулів у дисертації докторанта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 20 april 2019

Наукова школа кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка отримала ще одного доктора PhD!

Сьогодні ще один цьогорічний випускник аспірантури кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Євген Бондаренко представив свою дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологі...

READ YOURSELF

Наукова школа кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка отримала ще одного доктора PhD! 02 september 2025

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії

20 березня 2025 року за сприяння гарантки освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», доцентки Олени Подобій, під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олесі Романової лабораторна робота студентів групи ХТ-4-14 з дисципліни «Хімія та техноло...

READ YOURSELF

Четвертокурсники-хімтехнологи здійснюють дослідження у Проблемній науково-дослідній лабораторії 25 march 2025