Н У Х Т

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

27 march 2023

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр», «фаховий молодший бакалавр».

Підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для ресторанного бізнесу в університеті зумовлена світовими тенденціями розвитку ресторанних технологій та сфери гостинності.

Фахову підготовку фахівців за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» здійснює професорсько-викладацький склад випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, які мають багаторічний науково-педагогічний стаж і практичний досвід роботи на керівних посадах у закладах ресторанного господарства та на підприємствах харчової промисловості. Викладачі кафедри регулярно підвищують рівень професійної майстерності.

Для якісної підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на кафедрі є науково-дослідна навчальна лабораторія з оцінювання якості сировини і готової продукції, технологічна лабораторія з технології продукції ресторанного господарства, лабораторія барної справи і роботи сомельє, комп’ютерний клас.

Практична підготовка здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» здійснюється у найкращих вітчизняних закладах ресторанного господарства, в більшості з яких на керівних посадах працюють наші випускники.

Здобувачі освіти мають можливості: проходити закордонну практику і стажування; здобути другу вищу освіту; поглиблено вивчати іноземні мови; брати участь у програмах студентських обмінів, брати участь у всеукраїнських, міжнародних науково-практичних конференціях, олімпіадах і форумах, наукових студентських гуртках, виставках, майстер-класах, лекторіях і вебінарах із провідними фахівцями ресторанного бізнесу, конкурсах кулінарної майстерності; співпрацювати та налагоджувати ділові контакти з потенційними роботодавцями, як в Україні, так і за кордоном.

За освітньо-професійною програмою «Технології харчування» здобувачі ґрунтовно опановують: методи удосконалення існуючих і розроблення нових технологій для закладів ресторанного господарства; новітні способи кулінарного оброблення харчових продуктів та інноваційні підходи до конструювання страв і напоїв; культуру обслуговування та сервісу; наукове обґрунтування та складання харчових раціонів; організацію ефективного технологічного процесу на виробництві із забезпеченням безпечності та якості продукції і послуг; розроблення нормативної і технічної документації.

В умовах сьогодення особлива увага приділяється розробленню: спеціальних раціонів харчування для військовослужбовців; нових страв на основі харчових концентратів; інноваційних технологій функціональних харчових продуктів; нових повсякденних наборів сухих продуктів, адаптованих до норм харчування військовослужбовців.

Із введенням воєнного стану в Україні здобувачі освітньо-професійної програми та її випускники активно допомагають у волонтерських організаціях, зокрема «Смачна варта» (громадська спілка «Українська ресторанна асоціація»), «Кухонні війська» (мережа ресторанів «GastroFamily») з приготування гарячого харчування для військовослужбовців, працівників та пацієнтів лікарні «Охматдит» тощо.

Випускники освітньо-професійної програми «Технології харчування» можуть працювати на таких посадах: керівник закладу ресторанного господарства, ресторатор, завідувач виробництва або виробничого цеху закладу харчування, завідувач технологічної харчової лабораторії, головний технолог, технолог, менеджер закладу ресторанного господарства, спеціаліст зі створення і впровадження страв авторської кухні, консультант з якості та безпечності ресторанної продукції, фахівець із ресторанної справи, фахівець із організації дозвілля, фахівець із спеціального обслуговування, шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф, шеф-кондитер, шеф-бармен, шоколатьє, бариста.

На світлинах – здобувачі 3 курсу (групи ХЧ-3-2, ХЧ-3-3) підвищують рівень професійної майстерності з викладачкою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ганною Березовою на лабораторних роботах з дисципліни «Етнічні кухні».

Published on: 27-03-2023
Read also:
П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

П’ятий рік поспіль у червні наш університет стає осередком спілкування,  збагачення новими даними, ідеями, викликами, знайомств із новими друзями, партнерами, колабораторами у рамках Міжнародної літньої школи Жана Моне. Її тема 2021 року – Європейська Зелена Угода та Економіка Замкненого Циклу: Виклики для України. Школа працює в рамках проєктів пр...

READ YOURSELF

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн 22 june 2021

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0»

6-7 грудня відбувся Всеукраїнський онлайн-хакатон «Farmak Science Start 3.0», організований Компанією «Фармак» спільно з HR-бренд агенцією UGEN. До участі було подано понад 200 заявок, але лише 32 фіналісти отримали можливість презентувати свої ідеї у командах і серед них наші здобувачі-біотехнологи. На початку організатори наголосили на важливост...

READ YOURSELF

Захоплююча подорож у світ креативної фармацевтичної розробки: Хакатон «Farmak science 3.0» 11 december 2023

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів

Наказом Міністерства освіти і науки України № 1271 від 4 жовтня 2019 р. Національний університет «Львівська політехніка» був призначений базовим вищим навчальним закладом із проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологіїї та біоінженерія» у 2019/2020 н.р. Відповідно до Положення переможців к...

READ YOURSELF

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів 06 april 2020

Плідно попрацювала вчена рада університету

31 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його за традицією з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями та вручення відзнак. Зокрема, нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» був вручен...

READ YOURSELF

Плідно попрацювала вчена рада університету 31 october 2019