Н У Х Т

Переможний дубль: команда НУХТ – вдруге поспіль перемогла у національному фіналі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності в компетенції «Мехатроніка»

15 october 2020

Переможний дубль: команда НУХТ – вдруге поспіль перемогла у національному фіналі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності в компетенції «Мехатроніка»

У 2016 році Україна стала 77-м членом всесвітньої організації WorldSkills International. Одним із напрямків таких змагань є участь у компетенції «Мехатроніка».

Змагання в цій компетенції передбачають розроблення, монтаж і налагодження навчально-технологічного обладнання, яке складається з механічних, електричних та електронних модулів. Цього року компетенція «Мехатроніка» вперше була включена до основних видів змагань.

6-8 жовтня за підтримки Міністерства освіти і науки України в місті Дніпро на базі університету «Дніпровська політехніка» відбувся другий національний фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine-2020». Спонсором змагань з компетенції «Мехатроніка» виступила провідна металургійна компанія «Interpipe» за технічної підтримки компанії «Festo».

Одним із фіналістів змагань була команда НУХТ у складі студентів кафедри мехатроніки і пакувальної техніки Івана Глущенка та Данила Фiлозофа.

Підготовка команди до змагань відбувалася на базі центру «WorldSkills Ukraine» по компетенції «Мехатроніка», що створений у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого НУХТ, під керівництвом професора кафедри мехатроніки і пакувальної техніки Миколи Якимчука та технічного експерта «WorldSkills Norway» Ганса Рінде. За сприяння та допомоги Ганса Рінде було придбане обладнання для участі команди центру в змаганнях «WorldSkills Ukraine-2020».

Враховуючи карантинні обмеження й рекомендації Міністерства охорони здоров’я щодо проведення таких змагань, організатори забезпечили їх трансляцію в прямому ефірі.

За результатами національного фіналу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності в компетенції «Мехатроніка» наша команда впевнено посіла перше місце. Цього року оголошення результатів змагань і нагородження команд відбувалося 13 жовтня дистанційно.

Вітаємо команду переможців у складі Івана Глущенка та Данила Фiлозофа з перемогою та зичимо подальших здобутків!

Зауважимо, що Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» в Україні проводиться вдруге і вдруге команда НУХТ займає перше місце, і це переконливо підтверджує, що школа мехатроніки НУХТ є найкращою в країні!

Published on: 15-10-2020
Read also:
Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» із трендовими закладами рестораторів Зарічанських

30 листопада відбувся гостьовий лекторій для здобувачів 2 курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» від менеджменту закладу ресторанного господарства при сімейному клубі для відпочинку на березі Дніпра «Яхта Київ» – управляючого Олексія Кіосева та адміністратора Дарини Креуш. Гостьові спікери познайомили здобувачів освіти з ...

READ YOURSELF

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» із трендовими закладами рестораторів Зарічанських 01 december 2021

Досвідом діляться фахівці або цікаво і корисно про біоенергетику

Залучення до навчального процесу досвіду провідних фахівців – основна запорука якісної сучасної освіти. Опанування ж такої сучасної спеціальності як біотехнологія неможливе без орієнтування на новітні наукові досягнення. 30 жовтня 2019 року перед студентами-біотехнологами виступив Олександр Васильович Панов (Остін, США) – доктор біологічних наук, ...

READ YOURSELF

Досвідом діляться фахівці або цікаво і корисно про біоенергетику 01 november 2019

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024»

Здобувачі випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вразили інноваційністю журі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association. Їх наукова робота «Improvement of...

READ YOURSELF

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024» 09 april 2024

Перший науковий захід нового навчального року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Перший науковий захід у 2019-2020 навчальному році – науковий семінар «Сучасні аспекти використання пряно-ароматичних трав та спецій у закладах ресторанного господарства» проведений кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції спільно з Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка НАН України 27 вересня 2019 р. Захід відбувся завдяки с...

READ YOURSELF

Перший науковий захід нового навчального року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 30 september 2019