Н У Х Т

Новий навчальний посібник для цукровиків

16 june 2021

Новий навчальний посібник для цукровиків

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ продовжують видавати сучасну навчальну та навчально-методичну літературу. Днями побачив світ навчальний посібник «Потенціометрія у виробництві цукру (дисципліна: методи технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва)», укладачем якого виступив кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри виробництва цукру та сахаридів Інституту післядипломної освіти НУХТ Костянтин Скорик.

Рецензенти видання: докторка технічних наук, професорка, головна наукова співробітниця лабораторії цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів НААН України Людмила Чернявська і кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри виробництва цукру та сахаридів Інституту післядипломної освіти НУХТ Костянтин Штангеєв.

У навчальному посібнику розглянуті сучасні потенціометричні методи аналізу, які застосовуються в хіміко-технічному контролі бурякоцукрового виробництва. Значна увага приділена методикам проведення вимірювань рН, окисно-відновлювального потенціалу (редокс-потенціалу), вмісту калію, натрію, нітратів за допомогою іоноселективних електродів у сировині, напівпродуктах і готовій продукції цукрової промисловості. Надані основи теорії та практики роботи з іоноселективними електродами різних типів.

Навчальний посібник призначений для підвищення рівня поінформованості та оновлення професійних знань фахівців технологічної служби цукрових заводів, персоналу лабораторій контролю якості продукції, а також технічних керівників і спеціалістів цукрових заводів і підприємств харчової промисловості; студентів закладів вищої освіти технологічного профілю.

Published on: 16-06-2021
Read also:
Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал

Потужна студентсько-викладацька команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяла активну участь у масштабному гастрономічному заході Young Chefs. Urban, який відбувся у КВЦ «Парковий» і став платформою для обміну досвідом, презентації інноваційних гастрономічних практик, синергії між освітнім середовищ...

READ YOURSELF

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал 24 september 2025

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині

Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами. 1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а та...

READ YOURSELF

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині 02 april 2024

Здобувачка партнерського ЗВО завершила навчання у НУХТ за програмою академічної мобільності

Згідно з узгодженою програмою академічної мобільності між Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ і Полтавським державним аграрним університетом студентка третього курсу факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету Олеся Івер, що навчається за галуззю знань 18 «Ви...

READ YOURSELF

Здобувачка партнерського ЗВО завершила навчання у НУХТ за програмою академічної мобільності 23 june 2022

Доцент кафедри готельно-ресторанної справи долучився до роботи Всеукраїнського Ресторанного Саміту

26 вересня 2024 р. відбувся Всеукраїнський Ресторанний Саміт, участь у якому взяв доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук. Учасники масштабного івенту змогли дізнатися про тренди, актуальні проблеми та виклики, стратегії розвитку та успішні кейси ресторанного бізнесу від топових рестораторів, лідерів галузі, фахівців-практиків, в...

READ YOURSELF

Доцент кафедри готельно-ресторанної справи долучився до роботи Всеукраїнського Ресторанного Саміту 27 september 2024