Н У Х Т

Нові можливості для співпраці

15 july 2025

Нові можливості для співпраці

Незабутнє дійство очікувало тих, кому вдалося потрапити на спеціально організований Київською торгово-економічною палатою (КТЕП), Комітетом жінок-підприємниць КТЕП і Товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма «ФАВОР» захід – круглий стіл «Сила жінок – сила нації», який відбувся 10 липня 2025 року в залі «QUOROOM» бізнес-центру «IQ Business Center». Цей захід об’єднав понад 100 жінок-підприємниць, експерток у галузях харчування, медицини, лідерок сміливих думок і представниць бізнес-спільноти.

Уперше до цієї події були запрошені представники нашого університету – голова Київського науково-технічного товариства харчової промисловості Юрій Задніпряний (як модератор) і завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка Галина Сімахіна як спікерка з доповіддю «Резерви жіночого організму і здорове харчування: дослухатися до себе».

До відома: 11 червня 1995 року було здійснено важливий крок у розвитку ділового середовища столиці – Київська торгово-промислова палата отримала офіційний статус самостійної організації. Ця подія відкрила нову сторінку в історії Палати, яка налічує понад 120 років традицій і професійного становлення.

З вітальним словом до учасників звернулися: заслужений економіст України, президент Київської ТПП Микола Засульський, віце-президентка Київської ТПП, головчиня Комітету жінок-підприємниць Людмила Сізікова та заслужена працівниця промисловості, генеральна директорка ТОВ «Фірма «ФАВОР» Раїса Михайлова. Вони зазначили, що роль жінок України у житті і бізнесі постійно зростає і зміцнюється, переживаючи в наш час новий виток своєї еволюції. Ділові жінки (а їх сьогодні в Україні близько двох мільйонів) розвивають і масштабують бізнес у більшості сфер економіки.

Як завжди, елегантний, інтелігентний, красномовний, чудово впорався зі своїми обов’язками модератора Юрій Задніпряний.

На цьому заході усе було незвичайним: передусім впадає в очі, що у конференц-залі присутні близько 200 учасників, із них понад 90% жінки – усі нарядні, яскраві, життєрадісні, наче щойно з косметичних салонів. І неможливо повірити, що вони провели всю ніч під бомбардуванням ракет і «шахедів». Тому цілком об’єктивно пролунала фраза в доповіді Галини Сімахіної: «Є у жінок так званий «стрижень особистості», ядро особистості, тому що вона відповідає не лише за себе, а й за своїх дітей, свою родину. І тому таку жінку неможливо зламати та підкорити її волю. Тож чи справедливим є твердження, що «сила жінки в її слабкості»?».

Спектр розглянутих питань різноманітний, і відповідь на кожне з них, навіть у короткому викладі спікерів, дала присутнім цілком реальне уявлення про фізичне, психічне, психоемоційне здоров’я жінки та способи його зміцнення і підтримання.

Характеристику оздоровчого харчування у формуванні жіночого здоров’я надала в доповіді Галина Сімахіна. І ретельно з’ясувала причинно-наслідковий зв’язок між станом здоров’я жінки та структурою і якістю її харчування. Наша науковця окреслила нові можливості оздоровчих продуктів із позицій сучасних наук – нутригеноміки та нутригенетики й акцентувала на тому, що Національний університет харчових технологій – лідер в Україні з підготовки високоякісних фахівців для різних галузей промисловості.

Медичну складову у підтриманні жіночого здоров’я із застосуванням гомеопатичних препаратів сформулювали Наталія Костинська – докторка медичних наук, професорка, гомеопатка; щодо впливу гормональної системи на жіночу енергію розповіла Катерина Доля, енерготерапевтка, авторка книги «Роман із Життям»; щодо відновлення ресурсу жінки та стану її продуктивного життя доповів Андрій Антоненко, директор і засновник UVT Group. Велике зацікавлення у присутніх викликала доповідь Інни Гари, кандидатки медичних наук, медичної директорки клініки «Eurolab», оскільки присвячена питанню стресу, сну та емоційного балансу для забезпечення внутрішньої гармонії. А доповідь Тетяни Абрамової була настільки драйвовою, як і сама тема – «Життєвий баланс як джерело енергії та натхнення». Досить елегантно виклала свою точку зору на красиву, успішну, здорову жінку ХХІ століття кандидатка медичних наук, власниця клініки естетичної медицини та офтальмології «Olive clinic beauty and eyes» Ольга Венедиктова. Присутні були приємно вражені повідомленням засновниці авторської освітньої програми «Interior Art Laboratory» Олени Боженко, що інтер’єр і дизайн також формують жіноче благополуччя. Наче як підсумок заслуханих доповідей, став виступ Юрія Рябиці, бізнес-тренера з комунікацій, автора курсу публічних виступів, імпровізації та лідерства на тему «Психоемоційні налаштування та їхня ефективність у бізнесі».

Організація круглого столу заслуговує на найвищу оцінку: кожний учасник мав можливість через Телеграм-бот поставити спікерам запитання (замість традиційних записок вони виводилися на екран), поділитися власними думками, своїм досвідом. Усі учасники брали участь у розіграші подарунків і дегустації шикарної продукції фірми «ФАВОР» та інших харчових підприємств.

Кожний учасник був оточений увагою організаторів заходу, відчував себе потрібним, важливим. Наші представники зауважили на великі організаторські здібності Раїси Михайлової, яку побачили не лише як керівницю унікального молочного підприємства, а й як умілу організаторку світських заходів. Це справді новий тип сучасного керівника, який розуміє важливість командної роботи, уміє створити власну команду, успішно працювати з нею, перетворюючи своїх співробітників на своїх однодумців.

Засідання круглого столу завершилось прийняттям резолюції, у якій зазначено важливість і доцільність проведення таких заходів, необхідність продовження започаткованої традиції.

Який висновок зробили для себе представники нашого університету? Варто обдумати питання щодо доєднання НУХТ до спільноти Київської торгово-промислової палати, адже він – визнаний вітчизняний лідер з підготовки фахівців для підприємницької діяльності в галузі харчових технологій; а також із точки зору надання сучасних освітніх послуг для представників бізнесу.

Published on: 15-07-2025
Read also:
Підвищувати рівень продуктивності і атмосфери командної роботи навчилися першокурсники спеціальності «Туризм»

2 жовтня 2019 року для студентів першого курсу спеціальності «Туризм» співробітником Центру командної взаємодії «Еко Тур» Олегом Танасійчуком був проведений цікавий тренінг, спрямований на підвищення рівня продуктивності і атмосфери командної роботи. Студенти мали можливість випробувати на практиці ефективні способи командної взаємодії, що, водноч...

READ YOURSELF

Підвищувати рівень продуктивності і атмосфери командної роботи навчилися першокурсники спеціальності «Туризм» 04 october 2019

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи

Кажуть, що справжніми студентами стають після успішного «закриття» першої сесії. Однак біотехнологи-першокурсники вважають інакше: «Студентами стають після вдалого захисту першої курсової роботи». Безсонні ночі, хвилювання, місяці кропіткої праці над літературою – і ось: у спекотні літні дні першокурсники виступають із захистами курсових робіт із ...

READ YOURSELF

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи 10 june 2019

Не припиняють вражати Екзаменаційну комісію креативними інноваційними проєктами бакалаври з технологій оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів продовжуються успішні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр». Четвертокурсники не припиняють вражати Екзаменаційну комісію проєктами виробництва інноваційних продуктів. Серед представлених на захисти: м'ясний хліб для геродієтичного харчування; сосиски з морквяним пюре, пр...

READ YOURSELF

Не припиняють вражати Екзаменаційну комісію креативними інноваційними проєктами бакалаври з технологій оздоровчих продуктів 17 june 2020