Н У Х Т

Сумна звістка

12 april 2020

Сумна звістка

12 квітня 2020 року на 66-му році життя передчасно пішов із життя ректор Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення інноваційних технологій, повний кавалер ордена «За заслуги» Українець Анатолій Іванович.

Анатолій Іванович пройшов славний життєвий шлях. Він народився 2 жовтня 1954 року у с. Шупарка Борівського району Тернопільської області, в простій сільській родині. Після закінчення школи, вступив до Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині – Національний університет харчових технологій), усе своє життя пов’язавши з харчовою освітою і наукою.

Після закінчення інституту залишився у ньому, пройшовши шлях від молодшого наукового співробітника Проблемної науково-дослідної лабораторії до ректора. Основним напрямом його наукової діяльності були технології зберігання харчових продуктів і технології отримання продуктів оздоровчого і спеціального призначення. Українець А.І. – провідний вчений в галузі кріотехнології біологічно активних добавок із різної сировини та продуктів бджільництва, імуномоделюючої дії з пролонгованим терміном зберігання. Він очолював секцію за фаховим напрямом «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

Під науковим керівництвом професора Українця А.І. підготовлено три кандидатських та три докторські дисертації. Він був науковим керівником і консультантом п’яти аспірантів та двох докторантів. У науковому доробку Анатолія Івановича понад 454 наукових праць, у т.ч. шість навчальних посібників, одинадцять підручників, чотири монографії та одержано 197 авторських свідоцтв і патентів України.

Наукова праця професора Українця А.І. гідно визначена нашою державою: у 2002 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України», у 2003 році – «Відмінник освіти України». Він – повний кавалер ордена «За заслуги», має низку державних і громадських нагород і відзнак.

Анатолій Іванович був прикладом мудрого, зваженого керівника, талановитого, цілеспрямованого науковця, чуйної, щирої людини. Його поважали за організаторські здібності, уважне ставлення до оточуючих, вимогливість до себе, прагнення у всьому досягти досконалості.

Наш колектив поніс непоправну втрату. Нам не вистачатиме його активності, кипучої енергії, тонкого гумору, сліпучої усмішки. Анатолій Іванович назавжди залишиться в наших серцях вірним другом і мудрим порадником, завжди готовим прийти на допомогу в будь-який ситуації.

Колектив Національного університету харчових технологій висловлює щире співчуття близьким і рідним.   

 

Published on: 12-04-2020
Read also:
Найкращі бармени і бариста навчаються на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ

Випускники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – переможці конкурсу «Cofftails-2020» з приготування коктейлів на основі коньяку та кави. Випускник спеціальності «Готельно-ресторанна справа» і власник кав’ярні «Transit 33/34» Владислав Дудар – 1 місце. Випускник спеціальності «Харчові технології», бартендер і співвласник «Lion...

READ YOURSELF

Найкращі бармени і бариста навчаються на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ 21 september 2020

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

READ YOURSELF

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 march 2021

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету

23 листопада 2021 року відбулася масштабна наукова подія – Ювілейна X Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», організатором якої є факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету. З вітальним словом до учасників конференції від імені ректора університету Олек...

READ YOURSELF

Інновації та тренди сфери HoReCa обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції нашого університету 26 november 2021

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область). З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вив...

READ YOURSELF

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 21 november 2022