Н У Х Т

Науково-технічна рада університету проаналізувала наукову діяльність у навчальному році, що завершився

02 july 2020

Науково-технічна рада університету проаналізувала наукову діяльність у навчальному році, що завершився

30 червня 2020 року на платформі ZOOM відбулося планове засідання Науково-технічної ради Національного університету харчових технологій.

На засіданні були присутні 23 члени Науково-технічної ради та керівники проєктів.

Голова ради, проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко розпочав засідання з інформації щодо аналізу наукової діяльності в навчальному році і кафедральних звітів.

Згідно з порядком денним була розглянута звітність щодо наукових досліджень і розробок, що виконуються в університеті за рахунок коштів державного бюджету у 2020 році.

Про отримані результати наукових досліджень за I-ше півріччя 2020 року доповів завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін. Зокрема, він довів до відома присутніх, що у 2020 році в університеті виконується 9 проєктів, серед яких 7 перехідних (2 – фундаментальні, 6 – прикладних і 1 наукова робота молодих вчених) та 2 проєкти (прикладні), що закінчуються у 2020 році. Усі представлені роботи виконані відповідно до етапу технічного завдання, у більшості випадків із перевиконанням запланованих показників.

Усі результати звітів про виконання наукових досліджень за I-ше півріччя 2020 року були одноголосно затверджені. В обговоренні взяли участь професори Тетяна Пирог, Олександр Шевченко, Василь Пасічний, Олександр Гавва.

Наприкінці засідання Олександр Шевченко наголосив на необхідності підготовки запитів на проєкти наукових досліджень і розробок, які виконуються ЗВО та НУ, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Також він довів інформацію щодо підготовки освітньо-наукових програм для акредитації PhD докторів філософії, яка буде проходити в 2021 році. Були підведені підсумки щодо результативності підготовки кандидатів і докторів наук у 2019-2020 навчальному році та обговорені перспективи на наступний рік.

Published on: 02-07-2020
Read also:
Вчена рада розглянула планові питання

30 листопада 2023 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. На початку ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «Подяка ректора» деканові факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрію Форсюку та Почесну грамоту НУХТ завідувачці кафедри технології молока і молочних продуктів Галині Поліщук. Також прив...

READ YOURSELF

Вчена рада розглянула планові питання 30 november 2023

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору

Україна за всю свою історію не знала такого страшного лиха, як Голодомор 1932-1933 років. Жорстокий, штучно організований голод спричинив не лише нечувану за масовістю смертність населення, а й величезну духовну руїну українства. Пік голоду припав на перше півріччя 1933 року. Від голоду вимирали цілі села. Втрати України внаслідок Голодомору скла...

READ YOURSELF

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору 30 october 2023

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько знову увійшла до Дегустаційної комісії, яка оцінюватиме та обиратиме найкращі зразки вітчизняних вин, вартих увійти до міжнародного проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». До цьогорічної Дегустаційної комісії обрали фахівці...

READ YOURSELF

Професорка НУХТ здійснюватиме відбір «амбасадорських» вин 09 august 2023

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися захисти дипломних робіт освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристичного та...

READ YOURSELF

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти 25 february 2019