Н У Х Т

Науковці НУХТ – виробництву

17 october 2022

Науковці НУХТ – виробництву

ТОВ ПК «Зоря Поділля», яке входить до складу ТОВ «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО», у сезон цукроваріння-2022 продовжило практику співпраці з фахівцями нашого університету, Інституту продовольчих ресурсів НААН України та ТОВ «Науково-практичний центр цукробурякового виробництва».

Три роки поспіль у виробничих умовах ТОВ ПК «Зоря Поділля» (Крижопільський і Гайсинський цукрові заводи) проводяться впровадження ряду наукових розробок із підвищення технічного рівня цукрового виробництва.

У період з 6 по 10 жовтня 2022 р. в умовах підприємств науковим колективом у складі викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Національного університету харчових технологій, професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка, заступника директора з науково-організаційної роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, професора Любомира Хомічака, директора ТОВ «Науково-практичний центр цукробурякового виробництва» Олександра Коротинського проведено промислове впровадження способу інтенсифікації процесу сокодобування з використанням нанопрепарату «Алюкол».

Нанопрепарат «Алюкол» розроблений у рамках кафедральної держбюджетної науково-дослідної роботи «Застосування нанотехнологій в харчових та переробних виробництвах» науковцями, професором Валентином Олішевским і доцентом Євгеном Бабком у співпраці з науковим колективом професора Костянтина Лопатька Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Виробничники гідно оцінили наукову розробку, завдяки якій спостерігається стабілізація процесу пресування з підвищенням вмісту сухих речовин у віджатому жомі на 2,5%, підвищення ефекту очищення на дифузії на 12,4%, а також зниження енерговитрат на процес сушіння жому.

Published on: 17-10-2022
Read also:
Наука та практика здорового способу життя разом – в університеті відкрито простір йоги та медитації

Науковці і викладачі університетських установ, провідні лікарі, які опікуються питаннями харчування та нутритивної підтримки пацієнтів, фахівці виробничих компаній і громадські організації, що пропагують здоровий спосіб життя, зустрілися в рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплек...

READ YOURSELF

Наука та практика здорового способу життя разом – в університеті відкрито простір йоги та медитації 30 october 2025

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування провели зі студентами перших курсів до 140-ї річниці заснування університету історичні читання в рамках English Speaking Club. National University of Food Technologies – 140 Anniversary – Some Historical Pages – саме це питання було аджентою під час чергового English Speaking Club. Старша ви...

READ YOURSELF

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ 16 october 2024

Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств

5-6 листопада 2025 року в університеті відбулася ХVI Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств». Конференція розпочалася з пленарного засідання, під час якого були презентовані доповіді, що висвітлювали актуальні тенденції у сфері менеджмент...

READ YOURSELF

Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств 07 november 2025

Над зниженням глікемічності та калорійності популярних серед населення продуктів харчування працюють наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Удосконалення технології пряників шляхом застосування низькоглікемічних цукрозамінників» аспірантки Анни Донець. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Семінар розпочався з обґрунтування акту...

READ YOURSELF

Над зниженням глікемічності та калорійності популярних серед населення продуктів харчування працюють наші молоді науковці 03 july 2019