15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології».
Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в м. Суми з удосконаленою технологією борошняних кондитерських виробів», керівник – к. т. н., доцент Надія Кравчук), Анни Богомол («Проект кафе загального типу в м. Суми з удосконаленою технологією виробництва соусів», керівник – к. т. н., доцент Олег Кузьмін), Петра Ремезка («Проект кафе-кондитерської в Печерському районі м. Києва з удосконаленою технологією десертів», керівник – к. т. н., доцент Олег Кузьмін), Владислави Приступи («Проект молодіжного кафе в м. Буча Київської області з впровадженням технології безглютенових кондитерських виробів», керівник – к. х. н., доцент Ірина Дітріх), Марини Возненко («Проект ресторану першого класу в Подільському районі м. Києва з впровадженням удосконаленої технології десертів», керівник – к. т. н., доцент Олександра Нєміріч), Павла Качановського («Проект спеціалізованого кафе в м. Рівне з впровадженням технології солодких страв», керівник – к. т. н., доцент Надія Кравчук).
Далі переможний стяг на шляху до отримання жаданого звання «магістр» підхопили студенти освітнього напряму «Харчові технології», дипломні роботи яких за тематикою були наближені до напрямів наукових досліджень кафедри. Зокрема були представлені роботи: Дарини Клец («Розроблення технології самбуків на основі пюре із ягід кизилу», керівник – к. т. н., доцент Надія Кравчук), Тетяни Дорохової («Удосконалення технології борошняних виробів підвищеної харчової цінності з використанням горохової клітковини», керівник – к. т. н., доцент Ірина Корецька),
Катерини Гребонос («Удосконалення технології житньо-пшеничних хлібців, збагачених харчовими волокнами», керівник – к. т. н., доцент Віра Зуйко), Наталії Ільчук («Розроблення технології рибних напівфабрикатів, збагачених овочевою сировиною», керівник – к. х. н., доцент Ірина Дітрих), Світлани Радькевич («Удосконалення технології печива на основі вівсяних та мигдалевих пластівців», керівник – к. т. н., доцент Олена Павлюченко), Олександра Редька («Розроблення технології десертів з використанням нетрадиційної рослинної сировини», керівник – к. т. н., доцент Надія Кравчук).
Результати досліджень, представлені студентами екзаменаційним комісіям, були висвітлені в збірниках наукових праць та у матеріалах наукових конференцій в Україні і за її межами. Розроблені страви та кулінарні вироби були впроваджені у виробництво закладів ресторанного господарства різних областей України, а на окремі технічні рішення були отримані патенти України на корисні моделі.
У результаті захистів всі студенти отримали позитивні оцінки своїх робіт і право гордо називатись магістрами у галузі харчових технологій.
Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вітає своїх героїв і бажає їм доброго і щасливого майбутнього!