Н У Х Т

Подарунок до початку навчального року: вийшов друком навчальний посібник викладачів кафедри технології консервування

05 september 2024

Подарунок до початку навчального року: вийшов друком навчальний посібник викладачів кафедри технології консервування

Викладачі кафедри технології консервування постійно опікуються підготовкою якісної і сучасної навчальної літератури для здобувачів освіти та фахівців галузі.

Результатом чергової творчої колаборації став навчальний посібник «Технології сушіння» авторського колективу у складі Віталія Шутюка, Тетяни Левківської, Ольги Дущак, Катерини Рубанки, Олександра Бессараба та Сергія Бута, який днями вийшов друком у видавництві «АртЕк».

У навчальному посібнику викладено суть і методологічні основи сушіння, регідратації та зберігання сушених харчових продуктів. Наведено особливості хімічного складу плодово-овочевої сировини, методи попередньої підготовки сировини до сушіння та основні способи сушіння. Видання також містить опис принципів роботи базових сушарок, характеристики основних видів сушильного технологічного обладнання та обладнання для виробництва харчових концентратів.

Рецензентами виступили доктор технічних наук, професор Одеського національного технологічного університету Богдан Єгоров, доктор технічних наук, професор Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Любомир Хомічак і докторка технічних наук, професорка нашого університету Лариса Арсеньєва.

Посібник був затверджений вченою радою НУХТ до видання у травні 2024 року.

Published on: 05-09-2024
Read also:
PR харчових брендів від наших маркетологів

Які особливості PR у харчовій промисловості? На чому робити акценти та які мейнстріми враховувати? Про це і не тільки говорили учасники на черговому засіданні студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Формування зв’язків із громадськістю – тема, що зацікавила здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво і, торгівля» т...

READ YOURSELF

PR харчових брендів від наших маркетологів 03 december 2024

Лекція від докторки PhD Словацького університету для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

4 грудня 2020 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Eva Ivanisova, PhD. Лекція «Coffee: benefits, nutrition and risks» чита...

READ YOURSELF

Лекція від докторки PhD Словацького університету для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 december 2020

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн

Наукові школи нашого університету мають поважну історію, славні традиції і високий авторитет не тільки в нашій країні, але й за кордоном. Одним із свідчень цього є другий поспіль успішний захист дисертації на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки аспірантом з Польщі. 7 лютого 2024 року відбувся захист дисертації «Науково-технічні засади в...

READ YOURSELF

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн 08 february 2024

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі

24 травня на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція директора компанії «GREENPACK» Олега Красносельського, під час якої фахівець розповів про світові тенденції щодо виробництва та використання одноразового біопосуду з кукурудзяного крохмалю. До лекції були залучені здобувачі освітнього ступеня «М...

READ YOURSELF

Про світові тенденції виробництва та використання одноразового біопосуду дізналися здобувачі освіти й викладачі 25 may 2021