Н У Х Т

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

14 february 2020

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року.

Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних виробів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інженер, кандидат технічних наук Анастасія Шевченко з роботою «Інноваційні технології для харчових продуктів спеціального призначення в контексті продовольчої безпеки України», виконаною спільно з головою підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій,  кандидатом технічних наук Ольгою Коваль.

Суть роботи полягає у розробленні інноваційних технологій і нових видів продукції на їхній основі із визначеними спеціальними властивостями.

Вперше в Україні нашими молодими науковцями запропоновані інновації організаційного, технологічного та економічного характеру для створення інноваційних харчових продуктів оздоровчого та профілактичного спрямування.

Завдяки використанню інноваційних технологій науково обґрунтований, сконструйований та розроблений широкий спектр продукції для харчування спецконтингентів, у тому числі осіб похилого віку та хворих на цукровий діабет, на основі зернового та м’ясного середовищ, збагачених саме тими групами есенціальних нутрієнтів, які забезпечують потреби організму в максимально повній мірі, сприяють адаптації до змін довкілля, скорочують термін відновлення організму.

Вітаємо лауреатів із високою оцінкою їх наукових досліджень! Бажаємо творчої наснаги, цікавих нових проєктів, подальших вагомих здобутків!

Published on: 14-02-2020
Read also:
Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм!

Ще шість освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти нашого університету були успішно акредитовані Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. На засіданні, що відбулося 30 травня, за результатами розгляду акредитаційних справ були одностайно ухвалені рішення щодо надання акредитації бакалаврським осві...

READ YOURSELF

Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм! 05 june 2023

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету

26 травня 2022 року у дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Ректор університету, професор Олександр Шевченко розпочав його з привітання усіх присутніх і розповіді про життєдіяльність університету протягом останніх трьох місяців. Очільник нашого вишу висловив подяку працівникам господарчих служб, які з 24 лютого цілодоб...

READ YOURSELF

Тримаємо стрій: відбулося планове засідання вченої ради університету 26 may 2022

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії

Студенти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, які опановують спеціальність «Видавництво та поліграфія» скористалися чудовою нагодою послухати лекцію «Технології виготовлення гнучкої упаковки та можливості компанії «Immer Group» від випускника НУХТ, а нині – начальника сектора департаменту R&D компанії «Immer Ukrplasti...

READ YOURSELF

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії 03 march 2020

Літо з користю

Магістрантка освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія» Валентина Жданюк і здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» Дар'я Благодир навчаються у Summer School, що працює в університеті Жешува (Польща). На початку стажування здобувачки прослухали лекцію щодо екологічних, економічних і соціальних...

READ YOURSELF

Літо з користю 22 july 2022