Н У Х Т

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

14 february 2020

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року.

Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних виробів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інженер, кандидат технічних наук Анастасія Шевченко з роботою «Інноваційні технології для харчових продуктів спеціального призначення в контексті продовольчої безпеки України», виконаною спільно з головою підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій,  кандидатом технічних наук Ольгою Коваль.

Суть роботи полягає у розробленні інноваційних технологій і нових видів продукції на їхній основі із визначеними спеціальними властивостями.

Вперше в Україні нашими молодими науковцями запропоновані інновації організаційного, технологічного та економічного характеру для створення інноваційних харчових продуктів оздоровчого та профілактичного спрямування.

Завдяки використанню інноваційних технологій науково обґрунтований, сконструйований та розроблений широкий спектр продукції для харчування спецконтингентів, у тому числі осіб похилого віку та хворих на цукровий діабет, на основі зернового та м’ясного середовищ, збагачених саме тими групами есенціальних нутрієнтів, які забезпечують потреби організму в максимально повній мірі, сприяють адаптації до змін довкілля, скорочують термін відновлення організму.

Вітаємо лауреатів із високою оцінкою їх наукових досліджень! Бажаємо творчої наснаги, цікавих нових проєктів, подальших вагомих здобутків!

Published on: 14-02-2020
Read also:
Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ

Двічі на рік, у січні та липні, оновлюється світовий рейтинг транспарентності (Transparent Ranking of Repositories) інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ. За результатами останнього рейтингування репозитарій Науково-технічної бібліотеки нашого університету (National University of Food Technologies Institutional...

READ YOURSELF

Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ 07 february 2019

Ще одна маленька перемога на освітньому фронті

4 серпня колектив кафедри екологічної безпеки та охорони праці отримав гарну звістку з Брюсселю – наша кафедра у співпраці з колегами з Лундського університету (Швеція) та компанії «Nomad Bioscience» (Німеччина) виборола одразу два нових проєкти Жана Моне програми Європейського Союзу Еразмус+. Проєкти передбачають грантову підтримку вивчення Кращи...

READ YOURSELF

Ще одна маленька перемога на освітньому фронті 09 august 2022

Наукова ідея в реальних умовах

16 листопада кафедра технології оздоровчих продуктів організувала та провела ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: якість, безпека, ефективність». Інтерес до тематики конференції постійно зростає, відповідно до того, як на світовому ринку зростають обсяги виробництва та реалізації продуктів озд...

READ YOURSELF

Наукова ідея в реальних умовах 18 november 2022

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету

16 грудня 2021 року в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Відповідно до порядку денного першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання на посади за конкурсом. Претендентів представила вчена секретарка Наталія Ткачук. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції клопотала про присвоє...

READ YOURSELF

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету 16 december 2021