Н У Х Т

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

15 december 2022

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін).

Магістрантка Марія Омельченко, що навчається за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві», представила результати досліджень за інноваційною технологією гарбузового тарту з цукатами та чіпсами у дуєті з гарбузово-вершковим морозивом для участі у кулінарному конкурсі «Гарбузовий Маєток», організованому за підтримки ГО «Ресторанна Гільдія», ГО «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро».

Інноваційні страви з гарбуза розроблялися зі сортів «Доля», «Славута», «Ждана», внесених до Державного реєстру сортів рослин, які придатні для поширення в Україні, що мають уміст каротину 12-15 мг %, сухих речовин – 10-17 %, цукрів – 6,6-9,5 %.

Дослідна робота з цією сировиною на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувається у рамках Меморандуму про співробітництво №43/22 у галузі науки і освіти між університетом і Національною академією аграрних наук України за підтримки академіка Володимира Хареби і професорки Олени Хареби та дніпровської дослідної станції Інституту овочівництва і баштанництва НААН.

Published on: 15-12-2022
Read also:
Зарубіжне стажування викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Для бaгaтьoх Бoлгaрiя aсoцiюється лишe з мoрeм. Для нaших фaхiвцiв – цe крaїнa з пoтyжним нayкoвим пoтeнцiaлoм, дe дeржaвa придiляє знaчнy yвaгy oсвiтi, нayцi тa iннoвaцiйнiй дiяльнoстi. Нaс oб’єднyють схoжi прoблeми – дeмoгрaфiчнa кризa, кoнкyрeнцiя iз зaкoрдoнними нaвчaльними зaклaдaми, вiдтiк мoлoдих фaхiвцiв. Проте, не зважаючи на труднощі, y ...

READ YOURSELF

Зарубіжне стажування викладачів кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 19 november 2019

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо»

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітав бренд-шеф мережі ресторанів «Сільпо» Марко Черветті. Лекторій від іменитого гостя для студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» щодо особливостей організації роботи підприємств харчування однієї з найбільших торгівельних мереж України викли...

READ YOURSELF

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо» 03 june 2019

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 жовтня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг для студентів-першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках навчальної дисципліни «Основи гостинності». У режимі Zoom-конференції з відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії зі здобувачами спілкувався професіонал міжнародного рівня, шеф-кухар «SportHotel am Semmering...

READ YOURSELF

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 october 2020

Дуальна освіта для здобувачів кафедри електропостачання та енергоменеджменту: проєкт  ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі»

До здобувачів вищої освіти 2-4 курсів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» завітали головна фахівчиня центру професійного навчання ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Тетяна Тростянець і фахівець центру професійного навчання Володимир Калашніков. До зустрічі, що відбулася у форматі zoom-конференції, долучилися зав...

READ YOURSELF

Дуальна освіта для здобувачів кафедри електропостачання та енергоменеджменту: проєкт ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» 24 may 2021