Н У Х Т

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП

08 april 2025

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП

У рамках професійної підготовки студенти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали сучасний лабораторний центр холдингу МХП. Цей центр є одним із найпотужніших в Україні у сфері лабораторних досліджень і контролю якості та безпечності харчових продуктів.

Найскладніші дослідження виконують у лабораторному центрі у Києві. До його складу входять фізико-хімічна, ветеринарна, агрохімічна і калібрувальна лабораторії, де працює команда з понад 80 фахівців. На базі центру здійснюють більше 500 найскладніших лабораторних випробувань за всіма напрямами сільськогосподарської діяльності – від аналізу сировини до готового продукту для забезпечення потреб як внутрішніх підприємств холдингу, так і зовнішніх замовників. Лабораторний центр оснащений високоточним обладнанням, яке є лише у декількох лабораторних центрах України.

Майбутні експерти ознайомилися з технічним оснащенням лабораторії, дізналися про роботу відділів мікробіологічного, фізико-хімічного та ветеринарного аналізу. Фахівці центру розповіли про стандарти досліджень відповідно до міжнародних вимог ISO та поділилися практичним досвідом із виявлення фальсифікацій, залишкових кількостей ветеринарних препаратів, пестицидів тощо.

Здобувачі освіти побачили реальний процес лабораторного тестування продукції, а також поставили запитання щодо сучасних аналітичних методів, що застосовуються у великому харчовому бізнесі.

Такий візит став надзвичайно цінним кроком у професійному зростанні майбутніх експертів харчової галузі, адже дав можливість пересвідчитися, як знання реалізуються на практиці у провідному агропідприємстві країни.

Кафедра експертизи харчових продуктів вдячна співробітникам лабораторного центру за гостинність, змістовне наукове спілкування й бажає колективу лабораторного центру процвітання, зростання та творчого натхнення.

Published on: 08-04-2025
Read also:
Global Money Week 2025 на кафедрі маркетингу

Завершилася освітня кампанія Global Money Week 2025 в Україні – масштабна ініціатива, спрямована на підвищення фінансової грамотності молоді. Протягом двох тижнів учні та студенти з усієї країни брали участь у заходах, організованих Національним банком України та партнерами. Одним із ключових напрямів цьогорічної кампанії стало гасло «Обирай надій...

READ YOURSELF

Global Money Week 2025 на кафедрі маркетингу 04 april 2025

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн

Наукові школи нашого університету мають поважну історію, славні традиції і високий авторитет не тільки в нашій країні, але й за кордоном. Одним із свідчень цього є другий поспіль успішний захист дисертації на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки аспірантом з Польщі. 7 лютого 2024 року відбувся захист дисертації «Науково-технічні засади в...

READ YOURSELF

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн 08 february 2024

Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів за спеціальністю 073 «Менеджмент» (спеціалізацій «Менеджмент персоналу», «Менеджмент бізнес-структур»), де було представлено 120 робіт освітнього ступеня «бакалавр» і 67 робіт освітнього ступе...

READ YOURSELF

Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт! 26 october 2023

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології»

У Харківському державному університеті харчування та торгівлі відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології». Цього року в олімпіаді взяли участь 58 студентів із 22 вищих навчальних закладів України. Конкурсне завдання складалося з двох частин: письмового завдання та виконання тестів. У роботі кон...

READ YOURSELF

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 16 april 2019