Н У Х Т

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»

23 september 2025

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося засідання, де розглянули звіти здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (нині – G21 «Біотехнології та біоінженерія») про виконання плану наукових досліджень протягом року.

Аспіранти представили результати своєї наукової роботи за звітний період. Вони відзначилися публікаціями у фахових виданнях України та міжнародних журналах, індексованих у наукометричних базах Scopus і Web of Science; активною участю у міжнародних конференціях, літніх і зимових школах, проєктах Erasmus+, DAAD; упровадженням результатів досліджень у сфері промислової біотехнології, харчових технологій та екології.

Тематика дисертаційних досліджень здобувачів охоплює широкий спектр актуальних напрямів – біосинтез наночастинок срібла, міді та селену; використання агропромислових відходів для отримання біоцементу; генопротекторна активність бактеріальних екзополісахаридів; біотехнологія високобілкових кормових добавок і заквашувальних композицій; видалення мікропластику з очищених стічних вод; комплексне перероблення висококонцентрованих стічних вод із одержанням біогазу; біотехнологічні підходи до утилізації молочної сироватки тощо.

Майбутні доктори філософії продемонстрували високий рівень підготовки, наукову активність і прагнення до інтеграції у європейський і світовий науковий простір.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вітає здобувачів та їхніх наукових керівників із досягнутими результатами й бажає успішного продовження досліджень!

Published on: 23-09-2025
Read also:
Вражаючі здобутки наших магістрантів-менеджерів

Магістранти освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування» під керівництвом професорки кафедри економіки праці та менеджменту, гарантки програми Світлани Бурлуцької взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «LoNG-2021» (Look of New Generation/Погляд нового покоління) «Блокчейн приходить в Україну», що тривав з 1 жовтня по 14...

READ YOURSELF

Вражаючі здобутки наших магістрантів-менеджерів 20 december 2021

Із п’ятизірковим готелем «Fairmont Grand Hotel Kyiv» познайомилися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Наставники кафедри готельно-ресторанної справи організовують пізнавально-культурні позанавчальні заходи для студентів своїх академічних груп. Так, наставники груп ГС-2-6 і ГС-1-6, доцент кафедри Лариса Шаран і асистент Юлія Мирошник разом зі студентами відвідали п’ятизірковий готель «Fairmont Grand Hotel Kyiv», розташований у центрі історичного Под...

READ YOURSELF

Із п’ятизірковим готелем «Fairmont Grand Hotel Kyiv» познайомилися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 03 june 2019

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу!

18 жовтня 2021 року розпочала роботу англомовна International Conferenceon Advanced Mechanicaland Power Engineering (CAMPE-2021), яка зосереджена на широкому спектрі дослідницьких завдань у галузях механіки рідин і теплообміну в енергетиці, енергозберігаючих технологій, що стосується сучасних і майбутніх тенденцій інженерного проєктування, нанотехн...

READ YOURSELF

Пандемія – не привід зупиняти свою наукову роботу! 18 october 2021

Здобувачі спеціальності «Харчові технології» тепер знають, як працює олійно-екстракційний завод

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів тривалий час співпрацює із компанією Kernel. Зокрема, фахівці Kernel читають гостьові лекції та роблять презентації, а здобувачі освіти проходять практику на підприємствах компанії. Цього року було започатковано проведення виїзних практичних занять на підприємств...

READ YOURSELF

Здобувачі спеціальності «Харчові технології» тепер знають, як працює олійно-екстракційний завод 17 november 2025