Н У Х Т

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника!

27 january 2021

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника!

Вийшов друком підручник «Кулінарна етнологія» колективу авторів кафедри готельно-ресторанної справи за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка.

До колективу авторів увійшли доцентки Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Лариса Шаран, Віта Цирульнікова, Ольга Пушка, а також колеги з кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доценти Андрій Гавриш та Юлія Фурманова.

Підручник призначений для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології».

У підручнику наведена загальна характеристика кухонь народів світу, представлені традиції та гастрономічні звички народів різних релігійних віросповідань, особливості кулінарного оброблення сировини, асортимент і технологія традиційних страв та режим харчування.

Вивчення національних кухонь сприятиме якісному обслуговуванню іноземних гостей у закладах індустрії гостинності відповідно до етнічних, релігійних та історичних особливостей харчування. Це сприятиме збільшенню туристичного потоку іноземців та розвитку закладів готельно-ресторанного господарства України.

Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, а також фахівців готельно-ресторанного бізнесу.

Published on: 01-02-2021
Read also:
Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода]

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальн...

READ YOURSELF

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода] 10 march 2023

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank

На питання, які найпопулярніші університети в Україні, дає відповідь uniRank, опублікувавши рейтинг 186 українських закладів вищої освіти. Наш університет посів у ньому 37 місце. Щоб потрапити до цього міжнародного рейтингу заклад освіти має відповідати наступним критеріям відбору: бути ліцензованим або акредитованим відповідною українською орг...

READ YOURSELF

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank 15 march 2021

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

READ YOURSELF

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 february 2021

Вчена рада університету проаналізувала підсумки сесії й опитування здобувачів та спланувала свою подальшу роботу

26 вересня відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з урочистого – ректор Олександр Шевченко вручив атестат професора директорові Навчально-наукового інституту економіки і управління Олегу Шеремету і атестат доцента викладачці кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганні Бойко. Вчена рада оплесками привітала колег із...

READ YOURSELF

Вчена рада університету проаналізувала підсумки сесії й опитування здобувачів та спланувала свою подальшу роботу 26 september 2024