Н У Х Т

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника!

27 january 2021

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника!

Вийшов друком підручник «Кулінарна етнологія» колективу авторів кафедри готельно-ресторанної справи за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка.

До колективу авторів увійшли доцентки Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Лариса Шаран, Віта Цирульнікова, Ольга Пушка, а також колеги з кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доценти Андрій Гавриш та Юлія Фурманова.

Підручник призначений для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології».

У підручнику наведена загальна характеристика кухонь народів світу, представлені традиції та гастрономічні звички народів різних релігійних віросповідань, особливості кулінарного оброблення сировини, асортимент і технологія традиційних страв та режим харчування.

Вивчення національних кухонь сприятиме якісному обслуговуванню іноземних гостей у закладах індустрії гостинності відповідно до етнічних, релігійних та історичних особливостей харчування. Це сприятиме збільшенню туристичного потоку іноземців та розвитку закладів готельно-ресторанного господарства України.

Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, а також фахівців готельно-ресторанного бізнесу.

Published on: 01-02-2021
Read also:
Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

READ YOURSELF

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 june 2019

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології

Навесні студенти кафедри біотехнології і мікробіології відвідували Львів, де брали участь у конкурсі студентських наукових робіт і окрім призових місць отримали подарунок від спонсорів заходу ПрАТ «Компанія «Ензим». 21-23 червня магістрантки І року навчання Оксана Боднар та Наталія Петренко скористалися отриманими сертифікатами для участі у літній ...

READ YOURSELF

Літня наукова школа CREATIVE SPARK для магістранток кафедри біотехнології і мікробіології 27 june 2019

Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків

Науковий 2023 рік в університеті завершився захистом дисертації «Застосування каталітичної паливної добавки для підвищення енергоефективності котлів» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 144 «Теплоенергетика» аспірантом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Віталієм Мокрецьким, що ...

READ YOURSELF

Достойне поповнення наукової школи теплоенергетиків 28 december 2023

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки започаткувала нову наукову конференцію

3-4 червня 2024 року відбулася Перша міжнародна науково-практична конференція «Штучний інтелект та інформаційні технології» (AIIT-2024), присвячена сучасним науковим проблемам у сфері ІТ, штучного інтелекту, аналізу даних, робототехніки, інтернету речей, кібербезпеки тощо. Конференція була організована кафедрою інформаційних технологій, штучного і...

READ YOURSELF

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки започаткувала нову наукову конференцію 05 july 2024