Н У Х Т

Традиційний захід кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у нетрадиційному форматі

22 april 2020

Традиційний захід кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у нетрадиційному форматі

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалося багато гарних традицій. Одна з них – проводити напередодні Великодня виховний захід, присвячений цьому священному для християн святу.

Карантин вніс свої корективи у святкування, проте не завадив викладачам і студентам провести свій традиційний захід, дещо змінивши його формат. Наставники академічних груп, викладачі кафедри запропонували своїм студентам відзначити Великдень незвичайно – у вигляді фото-звіту великодньої випічки.

До заходу долучилися викладачі кафедри та здобувачі 1-4 курсів, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Учасники надали фотографії виготовлених власноруч виробів. Це були як традиційні здобні паски, так і великодня випічка різних країн світу, зокрема панетони, крафіни та бріоші.

На фото представлені вироби за різними рецептурами та способами приготування – це і дріжджові паски на опарі, і сирні, що мають неповторний смак, і мініатюрні пасочки з листкового тіста з додаванням маку та родзинок, і так звана «мокра» паска, яка більш волога, ніж здобна випічка, завдяки чому довше зберігає свіжість. Існує безліч рецептів пасок і способів їх прикрашання, кожна господиня зберігає свій рецепт у секреті. Деякі здобувачі відзначили, що випікали родинні паски за старовинними рецептами своїх бабусь.

І здобувачі, і викладачі проявили художні здібності та фантазію, оздоблюючи великодню випічку – використовували білкову й шоколадну глазур, кольорову посипку, фігурки з мастики, домашні цукати, макаруни, білкові меренги, горіхи, сухофрукти, сухоцвіти та ін.

Незважаючи на особливості святкування Великодня в умовах карантину, сучасні засоби комунікації дозволили учасникам заходу бути єдиною родиною Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і відчути неповторну атмосферу свята.

Published on: 22-04-2020
Read also:
Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм!

Ще шість освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти нашого університету були успішно акредитовані Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. На засіданні, що відбулося 30 травня, за результатами розгляду акредитаційних справ були одностайно ухвалені рішення щодо надання акредитації бакалаврським осві...

READ YOURSELF

Вітаємо з успішною акредитацією ще шістьох освітньо-професійних програм! 05 june 2023

Семінари для викладачів і аспірантів від експерта Німецької міжнародної служби академічних обмінів SES

Згідно з програмою візиту до нашого університету експерта Німецької міжнародної служби академічних обмінів SES (Senior Experten Service, Germany), доктор Хельмут Блумбах провів низку семінарів. Координатором проведення семінарів стала аспірантка, асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Марія Грицевіч. Для участі в семі...

READ YOURSELF

Семінари для викладачів і аспірантів від експерта Німецької міжнародної служби академічних обмінів SES 23 october 2021

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

30 березня дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі  членів наукового гуртка «BIOTECH» Наталії Петренко, Оксани Боднар, Івана Янчука, Анастасії Царьової, Анни Зварич, Ганни Ярової зустрічала  гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, се...

READ YOURSELF

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології 01 april 2019

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на тему «Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна у кондитерській промисловості». Основна мета проведення семінару була пов’язана з поглибленням професійних знань в області застосування ферментних препаратів. Своїми напрацюванням...

READ YOURSELF

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань! 22 april 2025