Н У Х Т

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав…

27 september 2024

Як Навчально-науковий інститут харчових технологій гостей зустрічав…

Зі світом харчових і хімічних технологій познайомилися гості Навчально-наукового інституту харчових технологій на Дні гостинності, що відбувся 26 вересня.

Крім презентацій освітніх пропозицій інституту та екскурсій до навчальних лабораторій, програмою заходу було передбачено проведення хімічного тренінгу «Яскраві кольори хімії» та майстер-класу «Різноманіття смаколиків» від викладачів-практиків.

Увесь колектив сумлінно готувався до зустрічі гостей з київських закладів загальної середньої освіти. Викладачі кафедр харчової хімії, технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та технології зберігання та переробки зерна доклали максимум зусиль, щоб гості – учні столичних ліцеїв і шкіл отримали корисні знання та навики з харчової хімії і харчових технологій.

Зокрема восьмикласники ліцею №92 імені Івана Франка, десятикласники ліцею №30 та інші гості інституту занурилися у яскраві кольори хімії на хімічному тренінгу викладачів кафедри харчової хімії. Вони з цікавістю спостерігали за дослідами та деякі експерименти виконали власноруч. Участь у тренінгу сприяла розвитку уміння аналізувати, порівнювати та робити відповідні висновки проведених яскравих хімічних дослідів.

А під час технологічного майстер-класу учасники Дня гостинності під наглядом викладачів кафедр технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та технології зберігання та переробки зерна вчилися готувати кисломолочний напій із зерновими добавками, який потім всі разом продегустували. Що може бути смачніше за власноруч зроблений продукт й приємніше за дружнє спілкування під час його дегустації? Гості інституту пересвідчилися, що харчові технології – це справжнє мистецтво створення безпечної та якісної їжі, а наука може бути і цікавою, і корисною. 

Пізнавати непізнане, розвивати любов до знань і досліджень – таку мету мали організатори заходу. І вони її досягли – було яскраво, кольорово, емоційно та смачно! Сподіваємося побачити нинішніх гостей серед наших добувачів освіти!

Published on: 27-09-2024
Read also:
Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»!

8-9 квітня 2025 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 н.р., у якій взяли участь 22 здобувачі з 16 закладів вищої освіти України. Для об’єктивного оцінювання наукових робіт до складу конкурсної комі...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»! 11 april 2025

НУХТ у Консолідованому рейтингу українських закладів вищої освіти

Днями портал Освіта.ua оприлюднив традиційний щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти, у якому наш університет розділив 43-45 місце з Київським національним університетом будівництва і архітектури та Київським університетом імені Бориса Грінченка. Консолідований рейтинг університетів 2023 року охоплює результати 239 закла...

READ YOURSELF

НУХТ у Консолідованому рейтингу українських закладів вищої освіти 05 july 2023

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування

21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – ...

READ YOURSELF

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21 june 2019

Англійською мовою розпочали захисти кваліфікаційних робіт бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

11 червня 2024 року розпочалися захисти кваліфікаційних робіт освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», освітньою програмою «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Екзаменаційна комісія у складі д.т.н., професора, завідувача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександра...

READ YOURSELF

Англійською мовою розпочали захисти кваліфікаційних робіт бакалаври освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 13 june 2024