Зі світом харчових і хімічних технологій познайомилися гості Навчально-наукового інституту харчових технологій на Дні гостинності, що відбувся 26 вересня.
Крім презентацій освітніх пропозицій інституту та екскурсій до навчальних лабораторій, програмою заходу було передбачено проведення хімічного тренінгу «Яскраві кольори хімії» та майстер-класу «Різноманіття смаколиків» від викладачів-практиків.
Увесь колектив сумлінно готувався до зустрічі гостей з київських закладів загальної середньої освіти. Викладачі кафедр харчової хімії, технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та технології зберігання та переробки зерна доклали максимум зусиль, щоб гості – учні столичних ліцеїв і шкіл отримали корисні знання та навики з харчової хімії і харчових технологій.
Зокрема восьмикласники ліцею №92 імені Івана Франка, десятикласники ліцею №30 та інші гості інституту занурилися у яскраві кольори хімії на хімічному тренінгу викладачів кафедри харчової хімії. Вони з цікавістю спостерігали за дослідами та деякі експерименти виконали власноруч. Участь у тренінгу сприяла розвитку уміння аналізувати, порівнювати та робити відповідні висновки проведених яскравих хімічних дослідів.
А під час технологічного майстер-класу учасники Дня гостинності під наглядом викладачів кафедр технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та технології зберігання та переробки зерна вчилися готувати кисломолочний напій із зерновими добавками, який потім всі разом продегустували. Що може бути смачніше за власноруч зроблений продукт й приємніше за дружнє спілкування під час його дегустації? Гості інституту пересвідчилися, що харчові технології – це справжнє мистецтво створення безпечної та якісної їжі, а наука може бути і цікавою, і корисною.
Пізнавати непізнане, розвивати любов до знань і досліджень – таку мету мали організатори заходу. І вони її досягли – було яскраво, кольорово, емоційно та смачно! Сподіваємося побачити нинішніх гостей серед наших добувачів освіти!