Н У Х Т

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025

23 september 2025

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали учасниками масштабної гастрономічний події в Україні для всіх, хто працює з тістом – PRO TISTO FORUM 2025, яка відбулася у КВЦ «Парковий».

Колектив кафедри завітав на PRO TISTO 2025 на запрошення ідеолога проєкту – шеф-кухаря та піцайоло з 18-річним досвідом Віталія Колошиця.

Серед спікерів – підприємниця, співвласниця та керуюча партнерка «Leilia bakery», кафе «Марія», івент-менеджерка Paska Club, Культ Крім, Київ Велике село, подкастерка (ведуча подкасту «Реве та стогне ресторатор») Лейла Туваклієва; хлібний сомельє, пекар-ремісник, готельєр, ресторатор із 25-річним досвідом у гастрономічній індустрії Ігор Лаврешин; СЕО, шеф-кухар, креативний підприємець, громадський активіст Євген Клопотенко; засновник, співвласник «Lviv Croissants» Андрій Галицький; шеф-кухар і співвласник кількох знакових гастропроєктів: фудмаркету нового формату «Food Spot», піцерії «Pie Spot», такерії «Chica Poblana», «Thai Spot», пекарні «СПЕЛЬТА» та виробництва «Kyivkraut» Ілля Сьомін; власники пекарні «Витач», засновники ремісничого простору з фокусом на традиційний український хліб і підтримку військових Олександр та Ірина Собко; CEO інклюзивної платформи «Good Bread From Good People», соціальної пекарні Наталія Шадріна.

Професорсько-викладацький колектив кафедри зустрів тут багатьох стейкхолдерів освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти «Готельно-ресторанна справа», «Готельна і ресторанна справа», «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», які й цього разу надали гарні відгуки та слушні рекомендації для забезпечення їхньої інноваційності відповідно до потреб ринку праці.

Як завжди, плідною була зустріч з ресторатором, підприємцем, шеф-кухарем із понад 20-річним досвідом у ресторанній індустрії Андрієм Магалецьким і технологинею світового лідера у галузі виробництва iнгредiєнтiв для хлібопечення ТОВ «Лесаффр Україна» Тетяною Голіковою.

Теплі зустрічі викладачів кафедри з успішними випускниками під час таких професійних заходів засвідчують їхню конкурентоспроможність на сучасному ринку праці, підтверджують широкі можливості для професійного та кар’єрного зростання, а також сприяють збереженню й примноженню спільних традицій великої родини НУХТ.

Завідувачка кафедри Лариса Шаран, професорка Тетяна Сильчук, доцентки Наталія Бондар, Ольга Пушка, доцент Вячеслав Губеня та старша викладачка кафедри Олена Тищенко вивчили сучасні галузеві тенденції та обговорили їх із профільними представниками. Набутий досвід буде використано викладачами для оновлення змісту навчальних дисциплін і посилення їхньої практичної спрямованості завдяки інтеграції практичних кейсів.

Професорка Тетяна Сильчук спільно зі своїми аспірантами, здобувачем ступеня доктора філософії кафедри готельно-ресторанної справи Євгенієм Лазоренком і доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Вірою Зуйко представила наукові напрацювання у сфері хлібопечення для ресторанного бізнесу та поділилася інноваційними ідеями з провідними експертами галузі.

Участь у таких професійних заходах, як PRO TISTO FORUM 2025, для наших науково-педагогічних працівників – це налагодження тісної співпраці з роботодавцями, експертами галузі, фахівцями практиками для залучення до удосконалення освітніх програм, обміну досвідом, пошуку ефективних стратегій подолання викликів індустрії й прогнозування трендів, організації гостьових лекцій, майстер-класів, практикумів для здобувачів освіти з нетворкінгом.

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи формують інноваційну компетентність завдяки безперервному навчанню і оновленню навичок.

Published on: 23-09-2025
Read also:
Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців

20-21 листопада 2019 року в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навч...

READ YOURSELF

Якість і безпека харчових продуктів – у полі зору наших науковців 25 november 2019

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців

Наближається світле свято Великодня. Українці завжди готувалися до нього заздалегідь – причепурювали свої оселі, пекли паски, готували святкові страви, вдягали найкращий одяг, йшли до церкви та збиралися всією родиною за святковим столом, щоб зі світлими помислами й щирою радістю славити Воскресіння Спасителя. Нині, через агресора, що хоче не прос...

READ YOURSELF

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців 01 may 2024

VІ Міжнародна конференція «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ»

15-17 травня у онлайн-форматі в університеті працювала VІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Конференція відбулася за підтримки проєктів Еразмус+, що реалізуються в НУХТ. Науковий форум зібрав понад сто науковців і дослідників із самих різних країн – Німеччини, США, Японії, Бразилії, Австрії, Данії, Пор...

READ YOURSELF

VІ Міжнародна конференція «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ» 20 may 2024