13 листопада 2025 року в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів», яку урочисто відкрила проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи університету, професорка Лариса Арсеньєва.
Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ДП «Укрметртестстандарт», ТОВ «Бюро Верітас Україна», ДП «Бест Альтернатива».
Конференція працювала у змішаному режимі – безпосередньо в університеті та в онлайн форматі. І попри складні умови організаторам вдалося зібрати велику кількість учасників, зацікавлених у обговоренні тематичних питань, передбачених програмою заходу.
Серед запрошених гостей були науковці, представники харчових підприємств, державних органів влади та іноземні гості з провідних європейських країн. Географія учасників конференції охопила усі регіони України, а також Польщу, Литву, Естонію, Словенію, Швейцарію.
Спікерами виступали фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ДП «Укрметртестстандарт», Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», ТОВ «Бюро Верітас Україна», ТОВ «Астарта Київ», ТОВ «ВЕС «Укрекспертиза», ТОВ «Доктор НАССР», Асоціації з інтеграції НАССР в Україні, Автоматизованого проєкту харчової промисловості «СУПІК: система управління продуктами і кухнею 2», ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», цифрового видавництва «Тех Медіа Груп», Асоціації професіоналів довкілля PAEW, колеги з закладів вищої освіти України та Європейського Союзу.
Широке коло актуальних питань щодо якості та безпечності харчових продуктів, lean-виробництва викликали жваві обговорення та дискусії учасників конференції.
Учасники відзначили, що VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» відбулася на високому науково-практичному, змістовному і організаційному рівні, й висловили щиру подяку її організаторам.
Керівництво університету на колектив кафедри експертизи харчових продуктів вдячні співорганізаторам та учасникам конференції й мають надію на подальшу плідну співпрацю у підготовці висококваліфікованих фахівців харчової галузі відповідно до сучасних вимог ринку праці.