Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк, Оксана Петруша , Оксана Мельник та Анастасія Божко взяли участь у круглому столі «Актуальні питання використання матеріальних цінностей, які втратили якісні характеристики та/або строк зберігання (термін придатності) яких закінчився», організованому Державним агентством резерву України спільно з Українським державним науково-дослідним інститутом «Ресурс». Питання безпечності та терміну придатності продукції і особливо харчової продукції цікавили також представників Міністерства економіки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та інших організацій, дотичних до цієї сфери.
Під час зустрічі обговорювали важливі питання нормативного та правового забезпечення перероблення, утилізації та зниження матеріальних цінностей, у тому числі харчової продукції, які втратили якісні характеристики та/або строк зберігання яких закінчився. Також було приділено увагу шляхам подальшого використання, перероблення або утилізації окремих груп харчової продукції, запаси якої здійснює Держане агентство резерву України.