Н У Х Т

Систему вищої освіти Німеччини вивчали фахівці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

10 december 2019

Систему вищої освіти Німеччини вивчали фахівці Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Делегація викладачів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого на чолі з директором Сергієм Блаженком повернулася з чотирьохденного стажування у столиці Німеччини Берліні.

Своє стажування Олена Кулик, Олена Чепелюк, Юрій Вересоцький та Сергій Блаженко пройшли в одному із найбільших університетів прикладних наук Німеччини – Берлінському університеті прикладних наук Бойта.

Сьогодні в університеті, який був заснований у 1971 році, як Технічний університет прикладних наук Берліна (TFH), навчається близько 13000 студентів із 5 континентів, працює понад 300 професорів.

Університет пропонує своїм студентам широкий спектр курсів прикладної інженерії, природничих наук та економіки у більш ніж 70 акредитованих програмах бакалавра та магістра.

Основним завданням візиту нашої делегації було вивчення системи вищої освіти Німеччини та основних етапів якісної підготовки фахівців технічного спрямування і, головне, налагодження дружніх партнерських зв’язків.

Наші представники ознайомились із основними положеннями навчального процесу, системою практичної підготовки студентів, відвідали лабораторну базу кафедр технології пакування і харчових технологій, а також були присутніми на лекційних і лабораторних заняттях із дисципліни «Методи випробувань та оцінювання упаковки».

Під час перемовин між делегацією НУХТ і професорами кафедри технології пакування Штефаном Юнге та Гансом Демановскі була досягнута домовленість про взаємний обмін студентами і викладачами.

Published on: 10-12-2019
Read also:
Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень

30 травня відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець за традицією розпочав його з вітання членів вченої ради університету, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення атестатів і дипломів про присвоєння вчених звань і наукових ступенів. Зокрема, дипломи доктора наук ректор вручив д...

READ YOURSELF

Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень 30 may 2019

Навчайся, працюючи

Усе більше і більше можливостей відкривається перед сучасною молоддю. Світ постійно змінюється, модернізується, ринок праці потребує усе більше нових кваліфікованих кадрів, тому система освіти також не стоїть на місці. Завданням університету при цьому є формування у здобувача освіти компетентностей, які дозволять йому пристосовуватися до різноманіт...

READ YOURSELF

Навчайся, працюючи 21 october 2022

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи

20 грудня за підтримки АТ «Фармак» відбулася презентація книги відомого українського журналіста Юрія Марченка «Буде тобі наука: українські вчені, які змінюють світ», у якій взяли участь магістранти кафедри біотехнології і мікробіології (серед яких теж є юні дослідники) та викладачі, доцент Оксана Скроцька і асистент Лілія Ключки. Як зізнаються уча...

READ YOURSELF

З українськими вченими, які змінюють світ, познайомилися наші біотехнологи 23 december 2019